- 1 Nisan 2014
- 437
- 79
- 318
- Konu Sahibi nilsuu nill
arkadaşlar merhaba, size yaşadığım durumlar için danışmak ve mümkünse akıl almak istiyorum. mevcutta çalıştığım işyerinde 6 yıldır çalışıyorum.kısmen kurumsal biryer, giriş-çıkışlar ik tarafından takip vb. edilir. diyeceksiniz ki madem bölümünde sorun yaşıyorsun neden ayrılmadın, malesef bu düzeye son dönemde ulaştı. 6 yılda 3 müdür değişti. ilk müdürüm hakkaniyete ve eğitime önem veren, iş dağılımını bu şekilde yapan yada fazla iş verilene de sosyal hak olarak(ör:vize alımında kolaylık) destek olan biriydi.adam kendi de iyi eğitimli ve donanımlı biri olduğu için daha yüksek pozisyona başka bir firmaya geçiş yaptı.ikinci müdür, ilk mudur döneminde de şirkette çalışan, o da iyi eğitimli ve bence en doğru yanı, çok profesyonel yani bir kişiyi sevmiyorsa bile(insan olarak) bunu göstermemeyi başarabilen biriydi ki bence iş hayatında önemlidir, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirine saygı duymak zorundadır. iş dağılımında da yine adaletigözeten biriydi. bu da benzer bir pozisyonda başka bir firmaya geçti(tahmin ediyorum iyi ücret teklif edildi)bu gelen müdür ise ne eğitim(yabancı dil dahil) ne de bilgi seviyesiyle diğerlerinin yanından bile geçebilecek biri değil. bu kişiyle göreve geldiğinden beri(kasım) ciddi anlamda sorun yaşıyorum şöyle ki, bana sürekli 1.5-1.7 kişilik iş yükü veriliyor, bunun benim için fazla olduğunu söylediğimde, herkes yoğun vb. gibi geri dönüşler alıyorum adamdan ve düzeltmek için hiçbir hamle yok. vizesi olanın halledebileceği bir toplantı vb. oluyor ama adam mesela kesinlikle beni tercih etmiyor(tabiki tercih etmek zorunda değil ama bugunun vize durumlarını da hepimiz iyi kötü biliyoruz), vizesi olan son dk. Yurtdisi toplantisina kabul etmeyince de ortada kalıyor
diyeceksiniz ki bu durum senin de umrunda olmasın, tabiki olmuyor ama insan da neden tercih edilmediği için üzülüyor. mesela kardeşim ameliyat oldu, önceki müdürler olsa geçmiş olsun der arayıp sorardı, buhiç oralı değil, iş ortamında bir mürvet vb kutlaması yapılacaksa(ör:doğum günü, işe giriş yıldönümü vb) benimki yapılmaz, bir toplantı olacaksa da seni yormak istemedik tarzında cümleler deyip beni işte uzaklaştırmaya da çalışıyorlar(başkalarının çalışmadığını bana çalıştırmaya çalışıyorlar orası da ayrı) iş ortamındakileri de sevmiyorum, klasik dedikodu kazanı ve boş olan arkadaşlar sürekli birileri hakkında konuma eğilimindeler. şimdi diyeceksiniz ki bir üste çık şikayet et ama bir üstün müdahelede bulunacağını sanmıyorum hatta beni sorunlu görecektir. sizce istifa etmek dışında nasıl bir yol izlemeliyim(tazminatımı bırakmak istemiyorum) bu durum psikolojimi de yormaya başladı. malesef şuara evlilik gibi de bir durumum yok 
destekleriniz için teşekkür ederim.

destekleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme: