iş mülakatında asılan patron adayı

Omuzundan saç aldı diye asılıyor diyemeyiz ama mesai saatleri dışında iş görüşmesi yapmak, zorla birlikte yemek yemek, saçma sapan konuşmak profesyonelliğe aykırıdır.

bunlar üst üste gelince ben huzursuz oldum işte. "Ben biraz açık sözlüyüm" dedi durdu ama açık sözlülükle patavatsızlık arasında da fark vardır değil mi. iş olanakları bayağı iyi ama davranışları biraz itti beni.

bunlar üst üste gelince ben huzursuz oldum işte. "Ben biraz açık sözlüyüm" dedi durdu ama açık sözlülükle patavatsızlık arasında da fark vardır değil mi. iş olanakları bayağı iyi ama davranışları biraz itti beni.

Bu açık sözlülük de değil, patavatsızlık da değil biz buna "yolunu yapmak" diyoruz. Muhtemelen o iş yerinde ne huzurun olacak ne paranı tam vaktinde alacaksın zira dediğim gibi kesinlikle iş odaklı düşünen bir kişi değil bu adam. Sonradan sinirlerinin bozulmasındansa hiç başlama bu işe. Adam bu kızın çalışmaya para kazanmaya ihtiyacı var bu yüzden kabul etti demez, ben yemledim o da bunu bile bile çalışmaya başladı o halde her yol mubah diye düşünür.

Dediğim gibi benim rahatsız olduğum nokta omuzundan saç alması değil, mesai saati ve günü dışı iş görüşmesi, ilk andan samimiyet, yemek ve arada geçen konuşmalar. Hoş değil.

sana söyleyebilirdi kızım saçın düşmüş al diye.
ama babacan tavrından dolayı da böyle yapmış olabilir.
ben işe başla derim.
ayrıca annem de dün bir iş görüşmesine gitti, bir yere gidip yemek yerken iş konusmuslar, acayip gelmedi bana dışarda görüşmeniz.

Mesai saati dışında, pazar günü ve iş ortamından uzak iş görüşmesi profesyonelliğe ters bir kere, ilk defa böyle bir iş görüşmesi duydum canım.. Yemeğe çıkmalar falan. Davranışı da hoş değil, babacan bir tavırda olsa hoş değil. Sen bilirsin genede.

Ay seneler önce bende kısıklı da bir hukuk bürosuna iş görüşmesine gitmiştim babam yaşında koca adam bana ilginç tekliflerde bulunmuştu!
Seyehat engelin var mı benim şehir dışı duruşmalarıma benimle geleceksin aynı otel de kalacağız, herşeyim sen olacaksın, her an nerede ne yapıyorum bileceksin seninle bir bütün olacağız karı koca gibi sürekli beraber yiyip içip gezeceğiz demişti.
Nasıl karı koca gibi dedim
bildiğin karı koca işte demişti.
Ben de saftirik gibi sordum iyi mi liseyi yeni bitirmişim iş arıyorum falan filan hiç unutmam Allahtan geri dönmedi de amca
Canım bence hiç bulaşma bu ne samimiyet?

Bu arada kızlar bir de konuşurken iş hayatında yaşadığı bazı sorunları anlattı. Ben de bazen psikopat müşteriler çıkıyor dedim. "O psikopatlık aslında şeyden kaynaklanıyor, normalde bunu senle konuşmamam lazım ama bazı gecelerde çocuğa niyetlenmemek gerekir. O gecelerde Çocuğa niyetlenirlerse olur, anne babanın suçu" diye başladı. ben bozuldum biraz, beklemiyordum açıkçası. adam çocuk yapılmayacak dini günleri saymaya başladı. ne diyeceğimi bilemedim. sonra karşılık alamayınca konu kapandı.

sana söyleyebilirdi kızım saçın düşmüş al diye.
ama babacan tavrından dolayı da böyle yapmış olabilir.
ben işe başla derim.
ayrıca annem de dün bir iş görüşmesine gitti, bir yere gidip yemek yerken iş konusmuslar, acayip gelmedi bana dışarda görüşmeniz.
Iyide canım tek mevzu saç olayı değil aslında Babacan tavrı olan adam yukarıdaki eklediğim konuşmayı yapmaz.

Ay seneler önce bende kısıklı da bir hukuk bürosuna iş görüşmesine gitmiştim babam yaşında koca adam bana ilginç tekliflerde bulunmuştu!
Seyehat engelin var mı benim şehir dışı duruşmalarıma benimle geleceksin aynı otel de kalacağız, herşeyim sen olacaksın, her an nerede ne yapıyorum bileceksin seninle bir bütün olacağız karı koca gibi sürekli beraber yiyip içip gezeceğiz demişti.
Ben de saftirik gibi sordum iyi mi liseyi yeni bitirmişim iş arıyorum falan filan hiç unutmam Allahtan geri dönmedi de amca

sizinkide baya kötüymüs
ne igrenc erkekler var bi kez daha nefret ettim erkeklerden...

yorumları okudum arkadaşlar, dışardan birinin gözüyle bakınca hakikaten de biraz zampara görünüyor. ama bir yandan da ya yanlış anladıysam da diyorum. ama nasıl yanlış anlayacağım ya buz gibi ortada bir yandan da. acaba deneme süresi mi istesem yeni şubeye.oranın yetkilisi ben olacağım adam arada uğrar sadece. vallahi iş bayağı rahat, maaşı, araç da verecekler. ama adamın tavrı da değişmeyecek olursa ne olacak. sözleşme olunca kapıyı vurup da çıkamıyorsun. keşke bir yerden bir para gelse de azcık daha iş arasaydım ya :KK43: iki ucu b.klu değnek.

sizin yaşadığınız daha kötüymüş ya. Allah korumuş valla.

Iyi niyetliyse bile adam pek haddini hududunu bilmiyor belli ki. Arada bir böyle gereksiz hareketler yapmaya devam eder. Asılmıyor bile olsa rahatsız edici

is görüsmesi mulakat disarda yemek
ilginc
o kadar is görüsmesi mulakata yasadim hic böyle birsey basima gelmedi
ciddiyetten tamamiyle uzak

X