iş mülakatında asılan patron adayı

belenhatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
268
140
34
Bugün bir iş mülakatına gittim. Patron adayıyla dışarda biryerde oturduk, iş hakkında konuştuk. Adam babam yaşında, göbekli möbekli bir amca. Ama tabii "bey" diye hitap ediyorsun mecburen. Vallahi kızlar ilk başta bayağı babacan davrandı. Eski çalışanına bir müşterinin asıldığını söyledi, "karşındakini kızın gibi kardeşin gibi görmen lazım aslında" falan dedi, iş hattı veririz müşteriye kendi telefonunu verme falan dedi. Sonra açmayı düşündüğü işyerini görmek için çıktık ve dıştan gördüm dükkanı,işle ilgili tavsiyeler verdikçe adamın dikkati arttı. Yemek ısmarlayayım biryerde oturalım dedi, gerek yok dedim öğreneceğimi öğrenmiştim ama ısrar edince birşey diyemedim. Benim saçlarım dökülüyor biraz. Yemek yerken birden yakamdaki saçı almaya çalıştı. Nasıl utandım anlatamam. Yemeğe düşmesin diye aldım dedi. Biraz sonra yine yeltendi bu sefer ben aldım kolumdan, bunu birkaç kere yaşadık. Asılıyor mu acaba diye şüpheye düştüm. Konduramıyorum bir yandan babam yaşında adam, babacan da davranıyor, ama bir yandan da sanki asılıyor gibiydi. Tekrar arayıp haber verecek işle ilgili. Kızlar maaş iyi ve şuanda da paraya ihtiyacım var. Ama içime bir kurt düştü. Sizce yanlış anlamış olabilir miyim?

Bencede hoş bir davranış değil,ayrıca iş başvurusu yaptığınız yer henüz faaliyet gösteren bir yer değil mi neden iş görüşmesine iş yerine çağırmadılar?

Bencede hoş bir davranış değil,ayrıca iş başvurusu yaptığınız yer henüz faaliyet gösteren bir yer değil mi neden iş görüşmesine iş yerine çağırmadılar?

yeni bir şube açmayı düşünüyorlar. Teslimat varmış bugün iş görüşmesini de teslimattan sonra aradan çıkartayım diye düşündü herhalde. ben varolan şube için başvurmuştum, ama başka biriyle benden önce konuşmuş, yarın işyerine geldiğinde onunla anlaşamazsa beni arayacak o şube için. bu yeni açılacak şubenin başına sizi geçiririz dedi. o yüzden gösterdi yeri.
bence de çok yakışıksız oldu o davranışı, ne yapacağımı bilemedim.

Daha ilk iş görüşmesinde yemeğe davet ediyor, omuzunuzdan saçınızı alıyor, bu ne ciddiyetsizlik.
Arasa da gitmeyin derim ben. patron ve çalışanı arasında her zaman bir mesafe olmalı diye düşünüyorum. sizinki o mesafeyi daha ilk günden aşmış.

Şöyle düşün karşında senin bir bayan ilk kez tanışıyorsun ve dökülen saçlarını alır mısın ben almam şahsen karşımdaki bayanda olsa.

Bu arada kızlar bir de konuşurken iş hayatında yaşadığı bazı sorunları anlattı. Ben de bazen psikopat müşteriler çıkıyor dedim. "O psikopatlık aslında şeyden kaynaklanıyor, normalde bunu senle konuşmamam lazım ama bazı gecelerde çocuğa niyetlenmemek gerekir. O gecelerde Çocuğa niyetlenirlerse olur, anne babanın suçu" diye başladı. ben bozuldum biraz, beklemiyordum açıkçası. adam çocuk yapılmayacak dini günleri saymaya başladı. ne diyeceğimi bilemedim. sonra karşılık alamayınca konu kapandı.

Galiba sizden önce görüştüğü kız bunun densizliklerine tepki verirse sizi arayacak, anlaşamamaktan kastı bu olabilir, hal ve davranışlarından benim anladığım bu.

Münasebetsiz.
kesinlikle uzak durun.

Buna yuh denir,eğer sizin yerinizde ben olsam anında masayı terk ederdim.Asla kabul etmeyin bu işi.

gerçekten o anda konduramıyorsunuz. karşınızda yaşlı başlı bir adam benim yaşımda çocuğu vardır. ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. şimdi konuştukça fark ediyorum. içim huzursuz biraz. ama paraya da çok ihtiyacım var. ikinci görüşmedeki haline tavrına bakıp son kararı öyle mi versem. ne yapacağımı şaşırdım

uzak durrr bu adamdan terbiyesiz ya

Şu konuşmadan sonra o an masadan kalkıp gitmeniz gerekti,2. Görüşmeye falan gitmeyin.

Karşınızdakinin yaşına değil mümkünse hareketlerine bakın. eskiden çalıştığım bir yerde Patronun kayın pederi ,
(80-90 yaşlarında) x dede dediğimiz adam. bir kere dudağından öpebilir miyim demişti. Yani yaşlı deyip te güvenme.
bu adam ilk konuşmadane mal olduğunu belli etmiş. ikinciye giderseniz ,sizden cesaret alıp konuyu dahada ileri götürecektir.

yemin ediyorum ihtiyacım olmasa bu konuda tereddüte bile düşmezdim. Ama düşmez kalkmaz bir Allah işte, insan görmek istemiyor sanırım. Yorumlarınız için teşekkür ederim

Omuzundan saç aldı diye asılıyor diyemeyiz ama mesai saatleri dışında iş görüşmesi yapmak, zorla birlikte yemek yemek, saçma sapan konuşmak profesyonelliğe aykırıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…