iş mi ev mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.982
normalde asla böyle birsey sormam sanirdim.

lisesen beri kendi parami kendim kazanip kendi gecimimi sagliyorum. liseden beri ne babamdan ne esimden para almadim diyebilirim. son 4-5 yildir da asiri yogundum. hem is hayatim yogundu hem de ekstra ders calismalarim kurslar vs vardi. yani bir mola vermeye asiri ihtiyacim vardi.

simdi 2. cocugum sebebiyle ucretsiz dogum iznindeyim. normal sartlarda 2 yil dusunuyordum izni.

buyuk oglumla hep konusarak hallediyorduk herseyi. biz ozguvensiz yetistirildik. onun kendine guveni kaybolmasin diye kizarak degil konusarak hep halletmeye calistik herseyi. bebekliginden beri zor bir cocuk aslinda ama uzun uzun konusunca sonuc elde ediyorduk.

bu yil okula basladi. oturdugumuz yer ilce olarak pek iyi bir yer değil. haberlerde falan olaylarda hep ismi geçen ilcelerden biri. 4 yasinda cok okul arastirdim. ya uzaga servisle gonderecektim ya devlet okuluna. servisle gitsin istemedim. zaten iyilerini karsilayamazdim. orta halliler de devlet okulundan daha kotuydu. komsum da devleti onerdigi icin oraya yazdirdim.

okulla ilgili iki sıkıntım var. 1. si sabahci . bir turlu erken yatirmaya alistiramadim. surekli oynamak istiyor ve uyumak gunu bitirmek istemiyor. sabahci mecburen oldu ama bu sayede erken yatmaya alisir dedim maalesef olmadi olmuyor. uykusunu alamayinca cok huysuz oluyor. eve gelince o kadar zorluyor ki beni. kucuk bebek zorlamadi o cok zorluyor.

okulun 2. olumsuz yani bilirsiniz semte gore de ogrenci profili degisir. ve cocuklar birbirinden etkilenir. ve bizimki de okuldan arkadaslarindan edindigi kotu davranışlar var. daha yaramaz ve soz dinlemez oldu.

normalde calistigim icin evi cok cekip ceviremezdim. yardimci da alamazdim. evde olup erkenden evi temizleyip ogluma sevdigi yiyeceklerden yapip onunla vakit gecirme gibi hayallerim vardi. ucretsiz izni bu yuzden cok istiyordum. buyuguyle cok fazla vakit geciremedim. resmi dogum iznim biter bitmez ise basladim. ve cok yogundum. hem kucugunu buyutmek hem buyuguyle aradaki acigi kapatmak icin 2 yildi niyetim.

simdi 1. secenegim;
2 yil ucretsiz izin kullanip yine burdaki okula devam edebilir oglenci olarak. oglenci olursa sorunlarımızın yari yariya azalacagini dusunuyorum. ama ogrenci profili yine ayni olacak. ders olarak da yine aynilarini gormus olacak.

ise baslarsam ki yaza kadar baslamayi yani bebek 7 aylik olana kadar baslamayi dusunmuyorum kesinlikle. ise baslarsam onu daha iyi bir anaokuluna verebilirim. dil egitimi vs de veren daha kaliteli bir yere tam gun verebilirim. (devlette yarim gun)

2. secenek;
ise baslamak, buyugunu tam gun iyi bor anaokuluna vermek, annemin yakinina tasinarak kucuge onun bakmasi.

bunun olumsuz yani orasi ise uzak ben en iyi ihtimalle sabah 7 aksam 7 evde olmayacagim.

3. secenek ise yakin bir ilceye tasinip buyugunu kendi isime yakin bir tam gun anaokuluna vermek. kucugune evdeki mevcut yasli (75) kayinvaliden in bakmasi.

Bunun da olumsuz yani buyugunun yine en iyi ihtimalle sabah 8 aksam 6 disarda olmasi. 5 yasinda olmus olacak .bana gore yetiskine bile agir gelen bu saatler cocuklara da agir geliyor. hele benim uyku duzeni bozuk oglumu daha da etkiler. o da servise yetis vs stres yasayacak o yasinda. ve kucugunde de aklim kalacak. kv buyugune bakti ama eve yakin calisiyordum yine de o zaman bile icime sinmiyordu ama mecburduk.

aslinda boyle yazarken yine ilk secenek mantikli geldi ama. seneye de evde olursam resim kursuna falan da gitmek istiyordum. yaza kadar sabretsem seneye hersey daha iyi olur mu ki?

yoksa oglumu dusunerek ilkokuldan onceki son anaokulu egitimini iyi bir yerde dil egitimi agirlikli alsin diye ise baslayip 2. yada 3. secenegi mi uygulasam

hersekilde yaza kadar evdeyim daha dusunecek vakit var ama bu ara cok bunaldim. oyle mi olsa boyle mi olsa diye dusunuyorum surekli. bir de kk ya sorayim dedim.

ayy resmen gevezeyim he. uzun uzun yazmisim yine. her detayi vermeden yazamiyorum galiba ben

3.seceneği seçerseniz kv de büyüğüne de bakacak mi....bence 3.secenek mantikli gibi..zira okul çok önemli kötü bi anaokuluna vereceğime anaokuluna hiç vermem..

3.seceneği seçerseniz kv de büyüğüne de bakacak mi....bence 3.secenek mantikli gibi..zira okul çok önemli kötü bi anaokuluna vereceğime anaokuluna hiç vermem..

yok hem kucuk hem buyugune bakamaz. 3. secenek olursa buyugu benle gelir gider . is yerinin yakinindaki bir anaokuluna veririm ancak o sekilde olabilir

Kötü anaokula vereceğinize hiç vermeyin daha iyi. Çocuğum zor bir çocuk diyorsunuz. Arkadaşlar kişiliğin oluşumunu çok etkiliyor. Kötü arkadaşlıklarla kişiliği daha da zor olur. Anaokulda yabancı dil öğrenmese de olur ama öğrenci profili çok önemli.

Cocugunuz aksamlari yatmak istememesinin sebebi sizi az gördügünden olabilir mi? Calisiyorsunuz ya. Onun acisini cikartiyordur belki. Benim oglumda aksamlari babasi eve gelsin diye can atatm

Cocugunuz aksamlari yatmak istememesinin sebebi sizi az gördügünden olabilir mi? Calisiyorsunuz ya. Onun acisini cikartiyordur belki. Benim oglumda aksamlari babasi eve gelsin diye can atatm

su anda calismiyorim ama. yaklasik bir 5 aydir evdeyim izindeyim. evdeyken uyku duzenini kurarim dedim ama yok olmuyor. Aklı hep oyunda kaliyor. hep eglenmek oynamak istiyor. gec yatip gec kalkmak istiyorum. ben sabah uyurum uykuyu sevmem diyordu bir ara. simdide tamam uyucam diyor ama cook uzun suruyor uyumasi uykuya dalmasi. cok efor harcıyoruz uyutmak icin. hatta bir ara spraktin diye bir ilac aldim bir hafta kullanayim uykuya alissin diye. ama bir kere verdim sonra icim elvermedi kullanmadim

Sakin cocugunuza herhangi ilaclar vermeyin. Öyle seylerden zehirlenen cocuklar var. Allah korusun.
Bunun icin sordum: Benim kuzenim kücükken (sizin oglunuzun yaslarinda) ne zaman annemin evine gelse hic uyumak istemezdi. Hep gec yatardi ama sabah erkenden yataktan firlardi. Uyumadigi gibi bizimde uyumamizi istemezdi. Neden böyle yapiyorsun diye sordugumuzda: "Uyumayi sevmiyorum. Sizinle zaman gecirip oyuno oynamak istiyorum. Sonra eve gidince uyurum" derdi. 5 ay fazla bir sürec degilm.hele kardes de varsa.

kardesi de dengesini bozdu tabi. okul da olumsuz etkiledi. ama yas itibariyle de daha haraketli daha yaramaz oldugu donem sanirim..evde de sıkılıyor yine huysuzluk ediyor. okula gondersem.bir turlu gomdermesem bir turlu.

ilacla ilgili de kadir tugcu var ilac yanlisi değil hatta cok karsi. bi ilaç cok eksiymis yan etkisi yok kullanabilirsiniz diyor nette. genelde uykusuz istahsiz cocuklar icin veriliyormus. aldim ama icim elvermedi tabi yinede. kullanmıyorum kullanmicam da.

biraz da huy heralde kucukluginden beei uykusu bizi zorlardi. kucuk bebek de cok gazli uykusuz kaliyoruz ama uykuyu sebiyor belli. sıkıntısı gidince hemen uyuyor. buyugunun uykusu bebekliginden beri sıkıntı bizim icin.

uykusunu iyi alınca daha uysal bir cocuk oluyor ama iste bu aralar fena.

Bu yıl büyük evde olmalıydı. Okul onu hırcınlaştormış
Bir yıl evde otur küçüğü büyüt büyüğü seneye öğlenci yolla evin tadını çıkarın
Seneye büyük birinci sınıfa gideceği vakit iyi olan okula göre kararını ver.
Bir sene sonra 3 olabilir ama 75 yas üstü birine ben cocuk bırakmazdım

Kizim bu sene sabah 8 aksam 6 anaokulunda, gayet memnun hayatindan. Yani iyi bir okul secimi yaparsaniz tam gun olmasi sorun yaratmaz. Seciminizi ona gore yapin.

Kizim bu sene sabah 8 aksam 6 anaokulunda, gayet memnun hayatindan. Yani iyi bir okul secimi yaparsaniz tam gun olmasi sorun yaratmaz. Seciminizi ona gore yapin.
uyku düzeni nasıldı çocuğunuzun.

evde de çok sıkılıyor çok çizgi film izliyor diye sosyalleşsin diye bu yıl gindermek istedim. ama sabahçılık zorladı onu. okulda da 4 yaş 5 ya ayrı değilmiş. o da sonradan öğrendik o da olumsuz etkledi. 4 yaş olarak sadece kendisi var sınıfında. akran zorbalığı da yaşadı biraz.

kayınvalideme bırakmak istemiyorum ben de. diğerine zor baktı. bilemiyorum işte yine de kararsız kaldım

Kızım da sabah 8 den akşam 6 ya okulda.. 22 de uyuyor ve sabah huysuz kalkıyor 7.30 da.. uykuyu seven bi yapısı var.. Ama yapacak birşey yok.. evde ikisine de baksaniz eylüle kadar sonra anneniz küçüğe bakarken siz ise oğlunuz okula.. aklı evde kalıyordur şimdi.. anne ise gidince daha kolay olur.. ev hanımı iken kızım kreşe gitmek istemezdi beni tercih ederdi normal olarak ve herşey sorun idi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…