Seminer yasadigim ilde 3 gun gorunuyorda bana biraz kisa bir sure gibi geldi acikcasi ondan sonrada sinava mi girmek gerekiyor birde faturalandirma dediginiz nasil oluyorSeminere gidiyorsun sertifika aliyotsun,proje geliştirip iş yeri açıyorsun. Dosya hazırlaması vs zaman isteyen şeyler. Bir de önce iş yerini açıp faturalandiriyorsun sonra kosgep sana parayı veriyor
Ooo uzun iş yani birazda şans işi anladigim kadar risk isteyen birşeySiz dükkanı açıyosunuz bütün masrafları cepten ödüyosunuz faturaları oraya götürüyosunuz belirli bi miktarını ödüyolar hepsini değil. Tabi bütün aşamalardan geçip de projeniz kabul edilirse
Önce kurs sonra mülakat,yazılı sınav, görüşmeler vs var
Tabii ki :) pat diye çıkarıp 50bin verecek değiller al aç dükkanını diyeOoo uzun iş yani birazda şans işi anladigim kadar risk isteyen birşey
Ne açmak istiyorsunMerhaba kızlar iş kurana devlet desteği diye birsey duydum 50 bin veriyorlarmis karşılıksız ama iş yeri acmak gerekiyormuş kosgeb den uygulamalı girişimcilik eğitimine mi katilmak gerekiyormus tam olarak neler yapmamız gerekiyor icinizde bunlara katılan yada yapan bilen varsa yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden teşekkür ederim hepinize
Ne açmak istiyorsunSaricik3 açıkladığı gibi önce kendin açıyorsun para harcıyorsun,proje kabul olursa ödeme alıyorsun belirli miktarını ödüyorlar ama elenirsen ne olacak onuda düşünmek gerek sermayenizin olması gerek yani.
İşte bende onun için diyorum sermaye şart hadi kabul ettiler ama bu seferde iş kuran kişininde para ödemesi gerek,bir ara benim bir tanıdıkta iş kurmak istiyordu ama sermaye yok o direk devlet destekliyor zannediyordu ben hiç para vermiyeceğim sonra vazgeçti zaten,birde hepsini de ödemiyor kalem kalem ayrılmış.
Bulcam proje kabul edilmeyince hayata geçirmeme şansı var. Yani illa dükkanı açıp öyle beklemek diye bişey yok.
Ama proje üzerinde belirtmen gerekiyor mesela kirayı en ufak ya dolap masrafını gibi.
Baktın proje kabul görmedi açmazsın sermaye yoksa.
Hee bi de şu mevzu var. Proje onaylandı diyelim adamlar para vermeyi kabul etti diyelimYine bütün harcamayı cepten veriyorsun onlar sana sonra ödüyor bu kısım da sıkıntı yoksa para o ilk ödemeyi bile yapmak sıkıntı olır dimi
İşte bende onun için diyorum sermaye şart hadi kabul ettiler ama bu seferde iş kuran kişininde para ödemesi gerek,bir ara benim bir tanıdıkta iş kurmak istiyordu ama sermaye yok o direk devlet destekliyor zannediyordu ben hiç para vermiyeceğim sonra vazgeçti zaten,birde hepsini de ödemiyor kalem kalem ayrılmış.Önemli olan güzel bir proje olması yukarıda bir arkadaş yazmış cafe işine çok talep varmış mesela.
Üç günden daha fazlaydı sanki,eşim gitti ama hatırlayamadım.Seminer yasadigim ilde 3 gun gorunuyorda bana biraz kisa bir sure gibi geldi acikcasi ondan sonrada sinava mi girmek gerekiyor birde faturalandirma dediginiz nasil oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?