• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş kurana devlet desteği ve uygulamalı girişimcilik eğitimi hakkında acil bilgi verir misiniz?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
48
32
Merhaba kızlar iş kurana devlet desteği diye birsey duydum 50 bin veriyorlarmis karşılıksız ama iş yeri acmak gerekiyormuş kosgeb den uygulamalı girişimcilik eğitimine mi katilmak gerekiyormus tam olarak neler yapmamız gerekiyor icinizde bunlara katılan yada yapan bilen varsa yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden teşekkür ederim hepinize

Seminere gidiyorsun sertifika aliyotsun,proje geliştirip iş yeri açıyorsun. Dosya hazırlaması vs zaman isteyen şeyler. Bir de önce iş yerini açıp faturalandiriyorsun sonra kosgep sana parayı veriyor

Seminere gidiyorsun sertifika aliyotsun,proje geliştirip iş yeri açıyorsun. Dosya hazırlaması vs zaman isteyen şeyler. Bir de önce iş yerini açıp faturalandiriyorsun sonra kosgep sana parayı veriyor
Seminer yasadigim ilde 3 gun gorunuyorda bana biraz kisa bir sure gibi geldi acikcasi ondan sonrada sinava mi girmek gerekiyor birde faturalandirma dediginiz nasil oluyor

Girişimcilik eğitim programlarına katılıyorsunuz bildiğim kadarıyla 15 günde bir ay arasında değişen eğitimlerden sonra sertifikanızı alıyorsunuz projenizi KOSGEB'e sunuyorsunuz Eğer projeyi KOSGEB uygun bulursa destekliyor

Siz dükkanı açıyosunuz bütün masrafları cepten ödüyosunuz faturaları oraya götürüyosunuz belirli bi miktarını ödüyolar hepsini değil. Tabi bütün aşamalardan geçip de projeniz kabul edilirse
Önce kurs sonra mülakat,yazılı sınav, görüşmeler vs var

Siz dükkanı açıyosunuz bütün masrafları cepten ödüyosunuz faturaları oraya götürüyosunuz belirli bi miktarını ödüyolar hepsini değil. Tabi bütün aşamalardan geçip de projeniz kabul edilirse
Önce kurs sonra mülakat,yazılı sınav, görüşmeler vs var
Ooo uzun iş yani birazda şans işi anladigim kadar risk isteyen birşey

arkadaşlar yazmış zaten kursa gidip sertifika alıyorsunuz. sonra bir proje yazıyorsunuz ve projenizi sunuyorsunuz. kabul edilirse işyerinizi açıyorsunuz ondan sonra yaptığınız harcamaların belirli kısmını kosgeb ödüyor.
al sana 50bin veriyoruz demiyorlar tabi.kosgebin sitesinde var hangi kaleme maksimum verdikleri tutar. birde hangi bölgede olduğuna göre tutar değişiyor. kosgebin sitesinde çok güzel ayrıntılı açıklamışlar tüm bu bilgileri. oradan daha net bilgi alabilirsiniz

Ooo uzun iş yani birazda şans işi anladigim kadar risk isteyen birşey
Tabii ki :) pat diye çıkarıp 50bin verecek değiller al aç dükkanını diye
Şartları da var sgknız olmayacak 18-40 yaş arasında olacaksınız vs vs herkes başvuramıyor yani

Eğer cafe açmak istiyorsan pek şansın yok diyebilirim. Ben kasım ayında kursa girebilmek için mülakata katılmıştım ama elendim. Zaten mülakat sırasında görüştüğüm kişi çok fazla cafe açmak isteyen oluyor bu konuda destek almak için farklı olmak gerekiyor tarzı bir şeyler söyledi yani kibarca reddedildim:)
Bir de sermayeyi ne kadar fazla gösterirsen o kadar şansın artıyormuş, öyle söylediler mülakat sırası beklerken konuştuğum bir kaç kişi.

Önce kursa gidip, bitirip sertifika alıyorsunuz.
Sonra bir proje hazırlıyorsunuz. Valla açık olmak gerekirse projesi mütemadiyen kabul edilen danışmanlık şirketleri var orası ile görüşüp 3_5 bin lira yediriyorsunuz. Onlar sizin fikirlerinizi projeleştiriyor profesyonel bir şekilde.
Bu projede kullanacağınız dolapları bile belirtiyorsunuz.
Eğer kabul görürse ki bu şirketlerden çıkam genelde kabul görüyor. Sanırım 30 bin di. Hibe alıyorsunuz.
Saricik3 Saricik3 arkadaşımın da dediği gibi. Her şeyi ödeyip fatura alıyorsunuz. Proforma faturaydı sanırım istenilen. Her şeyi faturalaştırıyorsunuz ve hesaba yatırılıyor.
Nacizane bir öneri sunmam gerekirse, imkan varsa İstanbul dışı bir ile başvurmanız yararınıza olacaktır. İstanbul efsane yoğun. Diğer iller de her geleni almıyor işte. Kütük belirleyici bir etken.

karpuzum karpuzum

Düzenleme: Hibe konusunda net değilim 30 kalmış aklımda ama 50 de olabilir.

Merhaba kızlar iş kurana devlet desteği diye birsey duydum 50 bin veriyorlarmis karşılıksız ama iş yeri acmak gerekiyormuş kosgeb den uygulamalı girişimcilik eğitimine mi katilmak gerekiyormus tam olarak neler yapmamız gerekiyor icinizde bunlara katılan yada yapan bilen varsa yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden teşekkür ederim hepinize
Ne açmak istiyorsun Saricik3 Saricik3 açıkladığı gibi önce kendin açıyorsun para harcıyorsun,proje kabul olursa ödeme alıyorsun belirli miktarını ödüyorlar ama elenirsen ne olacak onuda düşünmek gerek sermayenizin olması gerek yani.

Ne açmak istiyorsun Saricik3 Saricik3 açıkladığı gibi önce kendin açıyorsun para harcıyorsun,proje kabul olursa ödeme alıyorsun belirli miktarını ödüyorlar ama elenirsen ne olacak onuda düşünmek gerek sermayenizin olması gerek yani.

Bulcam proje kabul edilmeyince hayata geçirmeme şansı var. Yani illa dükkanı açıp öyle beklemek diye bişey yok.

Ama proje üzerinde belirtmen gerekiyor mesela kirayı en ufak ya dolap masrafını gibi.
Baktın proje kabul görmedi açmazsın sermaye yoksa.

Hee bi de şu mevzu var. Proje onaylandı diyelim adamlar para vermeyi kabul etti diyelim :D Yine bütün harcamayı cepten veriyorsun onlar sana sonra ödüyor bu kısım da sıkıntı yoksa para o ilk ödemeyi bile yapmak sıkıntı olır dimi :68:

Bulcam proje kabul edilmeyince hayata geçirmeme şansı var. Yani illa dükkanı açıp öyle beklemek diye bişey yok.

Ama proje üzerinde belirtmen gerekiyor mesela kirayı en ufak ya dolap masrafını gibi.
Baktın proje kabul görmedi açmazsın sermaye yoksa.

Hee bi de şu mevzu var. Proje onaylandı diyelim adamlar para vermeyi kabul etti diyelim :KK70: Yine bütün harcamayı cepten veriyorsun onlar sana sonra ödüyor bu kısım da sıkıntı yoksa para o ilk ödemeyi bile yapmak sıkıntı olır dimi :KK68:
İşte bende onun için diyorum sermaye şart hadi kabul ettiler ama bu seferde iş kuran kişininde para ödemesi gerek,bir ara benim bir tanıdıkta iş kurmak istiyordu ama sermaye yok o direk devlet destekliyor zannediyordu ben hiç para vermiyeceğim sonra vazgeçti zaten,birde hepsini de ödemiyor kalem kalem ayrılmış.:KK36: Önemli olan güzel bir proje olması yukarıda bir arkadaş yazmış cafe işine çok talep varmış mesela.

İşte bende onun için diyorum sermaye şart hadi kabul ettiler ama bu seferde iş kuran kişininde para ödemesi gerek,bir ara benim bir tanıdıkta iş kurmak istiyordu ama sermaye yok o direk devlet destekliyor zannediyordu ben hiç para vermiyeceğim sonra vazgeçti zaten,birde hepsini de ödemiyor kalem kalem ayrılmış.:KK36: Önemli olan güzel bir proje olması yukarıda bir arkadaş yazmış cafe işine çok talep varmış mesela.

Aynen cafe ya da lokanta pek onay almıyor.
Benim bir arkadaşım çiçekçilik içim başvurdu, onay aldı. Şuan dükkanını işletiyor. ☺

Seminer yasadigim ilde 3 gun gorunuyorda bana biraz kisa bir sure gibi geldi acikcasi ondan sonrada sinava mi girmek gerekiyor birde faturalandirma dediginiz nasil oluyor
Üç günden daha fazlaydı sanki,eşim gitti ama hatırlayamadım.

Eşimin işi için örnek vereyim. Atolye açtı .büro malzemeleri,makineler araç gereç vs alıyor faturaları saklıyor. Kosgeo e bu iş için şu kadar para harcadım diyor.cok detaylı iş tabi seminerde öğretiyorlar dosya hazırlamayı vs. Süreç yavaş işlediği için eşim seminere gitti ama sermayeyi kendimi koyduk kosgep e kredi için basvurmadik

Back