İş konusunda kararsızlığim...

Black Wine

Noone's gonna take my soul away... -Portakal
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
2.375
7.475
28
Hanımlar merhaba. Ben bir süredir bulunduğum şehirde bir yerde, kalifiye eleman olarak çalışıyorum. Yaşadığım şehir küçük ve iş imkanı çok az. Sanırım patronların da buna güveniyor olacak ki bugüne kadar maaşımı günü günune ve tam aldığım neredeyse olmamıştır. Baya harçlık alır gibi 500 TL 800 TL 1000 TL gibi ortalama üç haftada bir aldığım rakamlar. Burada çalışmaya devam etmemin sebebi cv me yazabilecegim kalifiye bir iş olması, çünkü üniversite mezunu da olsanız tecrubesiz elemana iş yok maalesef. İşimin iyi tarafı da eve çok erken gelebiliyor olmam yani sabah 10da gidip çoğu zaman öğlen 3te evde oluyorum. Bunun yanında başka bir yere iş gorusmesine gittim bugün. Burada da buyuk ihtimalle maaşım daha iyi olacak ve aksatma gibi durumları yokmuş. Ancaakk... biliyorsunuz ki kanunda belirtilen haftalık çalışma saati 45 saattir. Bunun üzerindeki her çalışma saati saatlik ücretin 1.5 karıyla çarpılır. Ama burada haftanın 6 günü sabah 9 akşam 7 çalışılıyor, her gün bı saat mola desek haftada 54 saat çalışma eder. Ve ben haftaici saatleri duyunca o zaman haftasonu tatil? Dedim. Patron bana gayet rahat hayır cumartesileri çalışıyoruz dedi. Ya ben anlamıyorum bu insanlar baya baya çalışanlarının hakkını gasp ediyorlar ve bunu nasıl gayet normal biseymis gibi söyleyebiliyorlar? O kadar sinirlendim ki adamı arayıp sayasim var suratına. Öte yandan da maaşımı alabilmek, aksatmadan alabilmek de önemli. Ama aldığım parayı mutlu harcayamayacaksam ne anlamı var ki? Resmen insanı enayi yerine koyuyorlar ve bu benim inanilmaz agirima gidiyor...

Ben olsam isime devam ederdim. 3te evde olmak buyuk luks, taksit taksit para almaya razi olurum

Di mi,sonuçta parasız kalmıyorum cüzi de olsa ihtiyaçlarimi karşılıyorum ve kendime ayıracak vaktim var. İçerdeki paramı er geç alırım ama öbür yerde enayi gibi bedavaya harcadigim zamanı alabilir miyim...

Ah canım, şu sıra oldukça sıkıntılı olduğum bir konu benim de bu. Baya baya insanların işsizliğinden yararlanıyorlar. İnsanlar da ihtiyaçları olduğu için seslerini çıkartmayıp çalışıyorlar, onlar çalıştıkça da bu zincir böyle ilerliyor...

Tek gün yetmeyecektir dinlenmeye. Hangisi daha önemli şuan senin için para mı? Yeterince de dinlenebilmek mi? Ona göre seçim yapman gerekiyor ama bence sigortan tam yatıyorsa eski işte kal. 🙏🏻

Ah canım, şu sıra oldukça sıkıntılı olduğum bir konu benim de bu. Baya baya insanların işsizliğinden yararlanıyorlar. İnsanlar da ihtiyaçları olduğu için seslerini çıkartmayıp çalışıyorlar, onlar çalıştıkça da bu zincir böyle ilerliyor...

Tek gün yetmeyecektir dinlenmeye. Hangisi daha önemli şuan senin için para mı? Yeterince de dinlenebilmek mi? Ona göre seçim yapman gerekiyor ama bence sigortan tam yatıyorsa eski işte kal. 🙏🏻

Açıkçası benim için en önemlisi enayi yerine konmamak. Para derdim yok çok şükür ama maaşımı almayı isterdim tabii. Yine de karşılığını almadan haftada 9 saat fazladan çalışırdım çok mutsuz olurum eminim. Şimdiki isimde en azından kafam rahat...

10da git 3te dön part time gibi, enfes. Sonuçta maaşınızı alıyorsunuz, evet taksit taksit ama alıyorsunuz.
Diğerinde sömürüleceğime, bu işte kalırım.

Tam tarif ettiğiniz işte, 6 ay boyunca çalıştım. Hatta daha kötü diyebiliriz çünkü Pazar değil, Salı günleri izin kullandım. Satış kötü olunca mobing olarak 19 gün izinsiz çalıştırıldım ve ancak satış yapınca bir gün izin yaptım. Bu tarz yerler hukuğa uygun gösteriyor çalışmayı, nasıl derseniz bir saat öğlen arası sonrasında 15 er dakikadan 3er 5er mola diye yazıyorlar iş sözleşmesine. İşsiz kalınca her işte çalışıyorsunuz, ben şimdi çıktım daha doğrusu 1800 tl alıyordum yasa çıkınca 2000 tl vermemek için çıkarttılar ancak hala çalışanlar var, tanıyorum, mecburlar.

X