• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş imkanı olan 2 yıllık bölüm önerebilir misiniz?

Eruhez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
108
1
66
İstanbul
bana açık öğretimden kolay bitirebileceğim.. iş imkanları yoğun olan sözel 2 senelik bi bölüm önerebilirmisinz.? :( ben bu sene meslek lisesini bitiricem.. uzaktan eğitime güveniyordum hep.. 2 senelik yatay geçiş hakımı vardı.. ama benim bölümümün uzaktan eğitimi yokmuş. :( şimdide dımdızlak kaldım ortada ne etrafımda açık öğretm okuyan biri var.. nede bnm bu konuda bi bilgim :( ne yapıcam ne edicem bilmiyorum.. :( :14::14:

Son düzenleme:
Ben 2.üni olarak açıköğretim okumuştum, yardımcı olmak isterim ancak senin sorun tam olarak ne anlayamadım.
Hangi bölümdesin şuan ve okumak istediğin bölüm ne? İş imkanları yoğun bi meslek istiyorsun fakat meslek böyle bişey değilki önemli olan senin bu mesleğe olan ilgin

canım interntten araştırsana.neden burdan soruyosun.buraya girmeyi biliyosan internet kullanmayıda biliyosun demektir.aa

Meslek lisesinde hangi bölümde okuyorsun canım? O bölüm üzerinden direk 2 senelik geçiş yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla senin için daha kolay olmaz mı?

Ben 2.üni olarak açıköğretim okumuştum, yardımcı olmak isterim ancak senin sorun tam olarak ne anlayamadım.
Hangi bölümdesin şuan ve okumak istediğin bölüm ne? İş imkanları yoğun bi meslek istiyorsun fakat meslek böyle bişey değilki önemli olan senin bu mesleğe olan ilgin

endüstri meslek lisesinde makine ressamlığı bölümü okuyorum.. haklısın ama açık öğretimdeki bölümlerin bi çoğunun nasıl bi meslek okduğunu. bitirnce nasıl işler yapıcağımı bilemiyorum.. sadece alan isimleri var..

canım interntten araştırsana.neden burdan soruyosun.buraya girmeyi biliyosan internet kullanmayıda biliyosun demektir.aa

ewt buradaki bi çok üye kadar iyi bildiğime kuşkun olmasın.. bağzen yaşanmışlıklar.. hayattaki olumlu olumsuz anlar.. sayfalarca yazıdan daha fazla bilgilendirebiliyo insanı bana göre tabi.. burda bu yollardan geçmiş bir çok ablalar olduğu için belki banada yardım edebileceklerini düşündüm..

Son düzenleme:
Meslek lisesinde hangi bölümde okuyorsun canım? O bölüm üzerinden direk 2 senelik geçiş yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla senin için daha kolay olmaz mı?

makine ressamıyım.. ewt 2 senelik hakkımız var ama ist. içi yok.. hem ailemden uzak olmak istemiyorum.. üniversite ortamları belli.. hemde hem okuyup hem çalışmak istiyorum..

Makine ressamı tahminim çizimle alakalı bir bölümdür. O sebeple desinatörlük tarzı gene çizimle ilgili olan meslekleri seçmen senin için iyi olabilir. Veya tercih edilebiliniyor mu bilmiyorum ama grafikerlikte okuyabilirsin diye düşünüyorum.

Makine ressamı tahminim çizimle alakalı bir bölümdür. O sebeple desinatörlük tarzı gene çizimle ilgili olan meslekleri seçmen senin için iyi olabilir. Veya tercih edilebiliniyor mu bilmiyorum ama grafikerlikte okuyabilirsin diye düşünüyorum.

evet grafikerliğede direk geçiş yapabiliyoruz ama onun açık öğretimi warmıki :S

makine ressamıyım.. ewt 2 senelik hakkımız var ama ist. içi yok.. hem ailemden uzak olmak istemiyorum.. üniversite ortamları belli.. hemde hem okuyup hem çalışmak istiyorum..

Üniversite de ilk defa başka şehre gitmek istemeyen bir öğrenci gördüm çok şaşırdım canım gerçekten tebrik ederim seni :46:

Makine ressamlığı hakkımda benim pek bir bilgim yok canım, ben lojistik ön lisanstan işletmeye geçtim :27: Hakkında hayırlısı canım, benden tavsiye bölümünü seçerken 50 kere düşün 1 kere karar ver canım.. :16:

anadolu üniversitesi ve istanbul üniversitesinin açıköğretim fakültesi sitelerini inceleyerek başlayabilirsin
benim bildiğim anadolu üniversitesinde 2 yıllık sözel halkla ilişkiler var diğerleri biraz daha zor olabilir illede sözel isteyen biri için
birde yeni açılan bölümleri inceleyebilirsin git gide çoğalıyorlar
senin branşın biraz farklı olduğu için muhasebe gibi bölümler zor gelebilir
yine de en uygun mesleğe kendin karar vermelisin
şimdiden başarılar ...

Üniversite de ilk defa başka şehre gitmek istemeyen bir öğrenci gördüm çok şaşırdım canım gerçekten tebrik ederim seni :46:

Makine ressamlığı hakkımda benim pek bir bilgim yok canım, ben lojistik ön lisanstan işletmeye geçtim :27: Hakkında hayırlısı canım, benden tavsiye bölümünü seçerken 50 kere düşün 1 kere karar ver canım.. :16:

sağol :)

aylardır kafayı yicem ztn araştrmaktan.. :( rehber öğretmenin odasına ondan çok gitmeye başladım :1::1::1: mesleğimi çok seviyorum ama uzaktan eğitimi yok.. lise mezunu diplomam olucak sanırım sadece .. 2 senelikte bilgisayar programcılığı okiycam gibi görünüyor şu anda :S

Son düzenleme:
anadolu üniversitesi ve istanbul üniversitesinin açıköğretim fakültesi sitelerini inceleyerek başlayabilirsin
benim bildiğim anadolu üniversitesinde 2 yıllık sözel halkla ilişkiler var diğerleri biraz daha zor olabilir illede sözel isteyen biri için
birde yeni açılan bölümleri inceleyebilirsin git gide çoğalıyorlar
senin branşın biraz farklı olduğu için muhasebe gibi bölümler zor gelebilir
yine de en uygun mesleğe kendin karar vermelisin
şimdiden başarılar ...

anadolu üniversitesine baya baktım... halkla ilişkiler bölümünün kolay olduğunu duymuştum.. onuda tercihlerime yazıcam teşekkürler.. sağol yorumn için

büro yönt. sekreterlik, adalet myo, sosyal hizmetler

kpss için avantajlı bölümler...

büro yönetimi sekreterlik okudum ben tavsiye ederim şimdide özürlü memur seçme sınavına girdim 70 aldım tercih yaparken baktımkı benim bölümden baya alıor 5 6 kurum birden alıyor kpssde bildiğim kadarıyla bu bölümün puanı 80 85miş sen genede araştır ama ben okuudum çokk mo bakarsın memur olurum ağustosun 9 unda açıklanacak sonuçlar:) Ha birde sosyal hizmetleri duydum kpss puanları fazla yüksek değilmiş girdim baktımda dün netten onuda tavsiye ederim bu aralar ünlüymüş:))))) :9:

Back