Ben C sınıfı iş güvenliği uzmanıy(d)ım. 6 aylık iş güvenliği uzmanlığı mücadelemden sonra işi bıraktım ve bir daha asla geri dönüş yapmama kararıl aldım. Bu konuda bilgisi olmayan arkadaşları uyarmak isterim, risklerini iyice araştırın ve bu sektöre girmeden önce çok iyi düşünün. Sertifikalarını yeni almış ve sektöre atılmak için hevesli olan tecrübesiz arkadaşlara ise çıktıkları bu zorlu yolda başarılar dilerim.
Merhaba isg uzmanı,merhaba. ben isg uzmanıyım. Bir OSGB firmasında çalışıyorum. sorularınızı bekliyorum.
her işin bir riski elbette var. ama siz kanunen yapılması gereken şeyleri yaptığınız hiçbir sıkıntı olmaz. ayrıca C sınıfı olarak çalışıyorsanız zaten bakacağınız yerler-sorumluluk alanlarınızda ona göre genelde az tehlikeli oluyor. tabi çalıştığınız-eğitim aldığınız kurumunda, kurumsal bir yapıda olması lazım. size yardımcı olarak tecrübeli insanlardan kurulu olması gerekiyor.
Aynen öyle, patron bir şekilde kendisini aklar , olan bizlere olur .aslinda yonetmeliklerde işverene agir bi sorumluluk yüklenmiş, ama uyguamada isveren kendini aklar , bu böyledir. Bu sektörde zaten hicbirseyin sözlü olmaması lazim , hep yazılı hep yazılı, bir nüshası bizde digeri patronda olmalı ki birşey olduğunda ben önlemimi aldim sen yapmadin diyebilelim . Kimyaci bi arkadasim vardi onun tehlikesi cokk azdi , deterjanlarla yiyeckleri ayni yere koyma , tüpleri ayır falan filan , ben c sinifi da olsam inşaat riskli , yok dedim aldigim verdigimi karsilamiyor , ama belki osgb degil de devlet kurumlarında uzman olarak çalışmak daha rahat olabilir, hepten göz korkutmiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?