• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş görüşmesi insan kaynakları

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.354
352
123
Selam kızlar. Ben iki aydır iş arıyorum sekreterim üç yıl bir tecrübem var.Üç dört büyük firmaya gittim ama sonuç olumlu olmadı çünkü bir elemanın en iyisini almak istiyorlar.Bugün onlara göre nispeten orta ölçekli bir firmaya gittim.İnsan kaynaklarındaki kadın nerelisin kaç kardeşsiniz eski yerden neden çıktıniz bu kadar.Kendi firmasıyla ilgili siz şu görevleri yapacaksınız hiç anlatmadı bir de maaş beklentiniz ne bu.Bazı firmaların insan kaynakları soru sormayı bile bilmiyor.Ben tam soracaktım sizi büyük ihtimal ikinci görüşmeye cagiracagim dedi.İş görüşmesinde bu tip durumlarla karşılaşan oldu mu hiç aranızda.?

Selam kızlar. Ben iki aydır iş arıyorum sekreterim üç yıl bir tecrübem var.Üç dört büyük firmaya gittim ama sonuç olumlu olmadı çünkü bir elemanın en iyisini almak istiyorlar.Bugün onlara göre nispeten orta ölçekli bir firmaya gittim.İnsan kaynaklarındaki kadın nerelisin kaç kardeşsiniz eski yerden neden çıktıniz bu kadar.Kendi firmasıyla ilgili siz şu görevleri yapacaksınız hiç anlatmadı bir de maaş beklentiniz ne bu.Bazı firmaların insan kaynakları soru sormayı bile bilmiyor.Ben tam soracaktım sizi büyük ihtimal ikinci görüşmeye cagiracagim dedi.İş görüşmesinde bu tip durumlarla karşılaşan oldu mu hiç aranızda.?
Siz ne sorsun istiyordunuz ki mesela? Ise alindiktan sonra fark eder mi? Sorun ne anlamadim ben.

Aaah ah, insan kaynaklarından en çok çeken benim herhalde. Yeterli bilgi edinmezler, daha önce böyle bir işte çalışmış diye kalkıp getirirler. Bir şey istersin, benim iş tanımımda yok derler, vardiyasını değiştirirsin,servisim yok derler, dış göreve gönderirsin gitmem derler... İnsan kaynaklarının öğrenmesi gereken her şeyi en baştan öğrenmesi, işe girecek elemana da aynı detaylarla bilgi vermesi önemli. E işe girecek adam da soracak, baştan sorgulayacak tabii. Şehir dışında iş yerine gelmişsin, vardiyalı sistem var diyorlar, bir sor arkadaşım servisi var mı ben nasıl geleceğim işe diye.

İşini bilen insan kaynakları senin anlattığın şekilde yapmazlar. Detay verir, senin fikrini sorar, aklına takılanlara cevap verir. Bence dediğin gibi, seninle görüşme yapan kişi biraz çömez.

Çömez de değil biliyor musun canım kırk kırk beş yaşlarında biraz tecrübem var sırf yakın yere oturuyorum diye bu akşam aradı yarın ikinci görüşmeye çağırdı. Yarın bir gidip işin detaylarını öğrenip ne kadar maaş veriyorlar öğreneyim ona göre karar veririm

Back
X