• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş görüşmesi ilk izlenim...

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Merhaba Hanımlar,

Konularımı bilenler zaten gönüllü olarak iş aradığımı ve tecrübe edinmek istediğimi biliyorlardır. Geri dönüşleriniz harika oldu çok teşekkür ederim. İşkur'un Sosyal Sorumluluk Projesi ile Kütüphanecilik işini kazandım, yarın saat 9'da görüşmem var. İlk iş görüşmesine bundan 6 yıl önce falan gittim, unuttum haliyle nasıl olduğumu. Zaten işe alındım ama ilk izlenimim iyi olsun istiyorum, öyle gömleğim, ceketim vs yok. Siyah pantolon ve beyaz tişört kombini yaparım dedim, şimdi size şöyle özet geçeyim;

Kot asla düşünmüyorum, dar siyah pantolon giymek normal mi, ya da beyaz nasıl olur? Beyaz tişört nasıl gösterir? Çokta salaş olmak istemiyorum, resmi bir hava vermek niyetindeyim. Güzel bir ayakkabım maalesef yok, topuklularım farklı ilde kaldı, zaten olsaydı da giyer miydim bilmiyorum, ilk gün işe başlama ihtimalim var zaten. İki görünüş yaptım kendime.

1- Siyah dar pantolon, siyah kemer, siyah bir tişört ve siyah-beyaz spor ayakkabı.
2- Beyaz dar pantolon, siyah bir tişört, siyah-beyaz spor ayakkabı.

Ne dersiniz?

Merhaba Hanımlar,

Konularımı bilenler zaten gönüllü olarak iş aradığımı ve tecrübe edinmek istediğimi biliyorlardır. Geri dönüşleriniz harika oldu çok teşekkür ederim. İşkur'un Sosyal Sorumluluk Projesi ile Kütüphanecilik işini kazandım, yarın saat 9'da görüşmem var. İlk iş görüşmesine bundan 6 yıl önce falan gittim, unuttum haliyle nasıl olduğumu. Zaten işe alındım ama ilk izlenimim iyi olsun istiyorum, öyle gömleğim, ceketim vs yok. Siyah pantolon ve beyaz tişört kombini yaparım dedim, şimdi size şöyle özet geçeyim;

Kot asla düşünmüyorum, dar siyah pantolon giymek normal mi, ya da beyaz nasıl olur? Beyaz tişört nasıl gösterir? Çokta salaş olmak istemiyorum, resmi bir hava vermek niyetindeyim. Güzel bir ayakkabım maalesef yok, topuklularım farklı ilde kaldı, zaten olsaydı da giyer miydim bilmiyorum, ilk gün işe başlama ihtimalim var zaten. İki görünüş yaptım kendime.

1- Siyah dar pantolon, siyah kemer, siyah bir tişört ve siyah-beyaz spor ayakkabı.

Ne dersiniz?
T-shirt ile iş görüşmesine gidilmez diyorum.

Aaa ne guzel kutuphanecilik isini kazanmissiniz. Ben de kutuphanede calisiyorum🤗 Turkiye'de kutuphane kulturu farkli ama bence sectigin kombinler guzel ve uygun. Ben ilkini secerdim. Siyah pantolon her zaman durumu kurtarir. Benim normalde cok sık giydigim bir kombin hatta kemeri saymazsak:)) Ben topuklu giymem cunku kutuphanede ben nerdeyse butun gun ayakta oluyorum, asla rahat yuruyemem. Hayirli olsun✌

Aaa ne guzel kutuphanecilik isini kazanmissiniz. Ben de kutuphanede calisiyorum🤗 Turkiye'de kutuphane kulturu farkli ama bence sectigin kombinler guzel ve uygun. Ben ilkini secerdim. Siyah pantolon her zaman durumu kurtarir. Benim normalde cok sık giydigim bir kombin hatta kemeri saymazsak:)) Ben topuklu giymem cunku kutuphanede ben nerdeyse butun gun ayakta oluyorum, asla rahat yuruyemem. Hayirli olsun✌

Eveeeeeet :dua: Edebiyat okuduğum için ve kitaplarla ilgili her ortamı çok sevdiğim için bu işi seçtim. Aynen ayakkabı konusunda bende tereddüt ettim çünkü yarın direkt işe başlamamı isteyebilirler, sadece yarın saatler ve günler konusunda konuşacağız, bu kadar. Çok sağolun.

Merhaba Hanımlar,

Ne dersiniz?

3) Hicbiri

Siyah tisort giymeyin, beyaz pantalon ustu siayh tisort hic giymeyin, spor ayakkabiyla gitmeyin durun yapmayin :)

Bence krem rengi pantalon, altina topuklu bir sandalet olabilir (kapali ayakkabi diye taslamayin yazin gayet olabilir), ustune de acik renk bir gomlek, acik mavi/beyaz olabilir mesela giyin. Yazlik ama profesyonel gidin. Yaz aylarinda siyah olmaz, cok kapali gorunursunuz. Kot pantalon zaten giymeyin, keten kumas bir pantalon yok mu?

3) Hicbiri

Siyah tisort giymeyin, beyaz pantalon ustu siayh tisort hic giymeyin, spor ayakkabiyla gitmeyin durun yapmayin :)

Bence krem rengi pantalon, altina topuklu bir sandalet olabilir (kapali ayakkabi diye taslamayin yazin gayet olabilir), ustune de acik renk bir gomlek, acik mavi/beyaz olabilir mesela giyin. Yazlik ama profesyonel gidin. Yaz aylarinda siyah olmaz, cok kapali gorunursunuz. Kot pantalon zaten giymeyin, keten kumas bir pantalon yok mu?

Selam Cherry,

Maalesef çok sık iş görüşmesine gitmediğim için ve maddi imkansızlıklarım yüzünden kıyafet alamıyorum. Genellikle kıyafetlerimi teyzem beğenir, görür, alır vs. Ben yıllardır üzerime doğru düzgün birşey alamadım, yılda 3 kere tişört, 1 kere pantolon, kışın 1 kaban. Elimdeki imkanlardan bunları yaratmayı başarabildim ancak.

Bu arada Almanya nasıl? Geçen yıl Erasmus ile Berlindeydim ve Almanya'yı unutamıyorum.

Sevgiler.

beyaz pantolon herzaman ön planda olsun. üstüne daha farklı bişeyle kombinle yada siyah tshortu içine sok. kemerini tak..çantan da siyah olsun mümkün ise. Makyajın muntazam. saçın dağınık yada kabarık değil fönlü olsun..küpe mutlaka tak. ellerin kullanıyorsan ojeli olsun.. Parfüm sürmelisin..Eşyaların düzgün ütülü olmasına dikkat etmelisin. Bence bu kadar.

Merhaba Hanımlar,

Ne dersiniz?
ben de ilk kombin diyorum hayirlisi olsun

ben ilk kombin diyorum
ma alta babet tarzı casual ama spor ayakkabı kadar da rahat olmasın düşüncesindeyim.
gönüllü mü çalışacaksınız? maaş almayacak mısınız

ay tshırt jean işe gıdılmez allah askına
hanı kıtapların tozunu alıp arsıv duzenleyeceksenız tamam ama keten veya gabardin pantolon bluz gıyebılırsınız sıfır yaka v yaka yarım kol

Hayirli olsun işiniz . Bende birinci kombini seviyorum:) bi de bu işe nasil girdiniz bilgi verir misiniz. Kütüphaneleri küçüklüğümden beri cok severim. Ben nasil başvurabilirim? Teşekkürler.

Back
X