İs görüşmeleri işverenin dengesizligi

Monfi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
582
161
34
Selam kızlar tekrardan malumunuz üç aya yakındır isssizim. İki gün önce elemanonlineda bir medikal firmasının Asistanlık ilani vardı neyse görüşmeye çağırdılar gittim bugün. Twitter instagram kullanıyor musunuz biz dış ülkelere ilaç ihracatı yapıyoruz burda sosyal medyada reklami yapılacak urunlerin ürünlerin faturasi kesilecek ingilizceniz nasıl telefonda musteriyle konusmanisa gerekebilir.Ben de görüşmeden çıktım eve geldim iki saat sonra netten mülakat daveti göndermişler otomatik olarak ön muhasebe bilen mikro programini kullanan lisans mezunu bayan aranıyor. Madem on muhasebeci arıyorsun ilani niye sekreterlik asistanlik diye veriyorsun cv imi hic mi bakmiyorsun orda iki senelik tecrubem oldugu ingilizceyi az olduğu muhasebeyle ilgili bilgim olmadığını zaten olsa cvye eklerim bir muhasebe programı biliyorum diye resmen ne istediklerini bilmiyorlar.Kendilerininde bence haberleri yok ne eleman alacaklarının bosu boşuna insanı hem yorup hem de sinir ediyorlar.İlana yaz bir zahmet on muhasbeyılda iyi bilen ingilizcesi iyi olan diye hep o zaman anlazım o zaman da ben başvurmam ilana zaten ne beni yoran ne kendini.Vallahi sitkim siyrildi artık cidden gina geldi.Bugün akşam kariyer.net den bir ayakkabı firması Ofis elemani diye ilan vermiş beni aradı bir adam gelin görüşelim diye akşam beste beni görüşmeye çağırıyor sesi biraz kaba birisine benziyordu neyse ben şu an karsida yim gelemem yarın sabah gelebilirim dedim o da sabah onda gelin dedi ama adresi vermedi böyle cahillik olmaz görüşmeye cagiriyorsun insan demez mi yerim burda diye ben sordum adresi vermeyecek misiniz diye sonra söyledi.Gitmiycem zaten doğru dürüst bir adres bile veremeyen adamın yanında çalışılır mi.Nasıl bir sistemleri var anlamak mümkün değil. Siz ne düşünüyorsunuz kizlar haksız miyim bu konuda sizce.

İş ilan sitelerine oldum olası güvenmem.
En güzeli bir kursa girip, sivrilmek
Kurslar zaten ya referans oluyor elden cv de, ya da kendileri ayarlıyor.
Önce piyasanı oluştur. Adını duyur, kurs patronları ve iş verenler hep diyalog halinde zaten

Hiç iş başvurusunda bulunmadım ama hep de tahtası eksik denk gelmiş cidden ikincide şunu düşündüm adres ilanda yazıyor olabilir miydi acaba?

Aynen canım insan aynı gün görüşmeye çağırır mi hadi çağırdın tamam olabilur insan adresi vermez mI medyum muyum ben tanınan bir firmanın internet sitesinden alıyorsun adresi Kendine ait bir internet siten yok ben nerden biliyim.Bir de elemanonline de bir etiket firması ilan vermiş aradım kadın buraya geLip başvuru formu doldurmanız gerekiyor dedi cv ye bak işte bir de form doldurmak lazimmis.Tam kafayı yemelik bunlar.

Yok canim ilanda yazmiyirdu sadece esenler yazıyordu açık adres yoktu

kariyer net daha iyi bence bu siteden başvurularınızı yapın. bahsettiğiniz site ve benzerleri daha küçük ve kurumsal olmayan firmaların ilan verdiği bir yer. bi ilana başvuru yapmadan önce o firmanın web sitesine girin inceleyin nasıl bir firma kaç yıllık vs. araştırıp gidin derim.

Kariyer.netde çok başvuru yaptım ama çok az donus yapıyorlar. Bakıyorum bu fırma en son ne zaman sekreterlik ilani vermisa sürekli eleman değişiyor mu saatleri imkanları yazıyorsa bakıyorum. Ama ilanın içeriğini doğru vermiyorlar.Secretcv kariyer gerçekten daha iyi firmalar var.Bir de cv in var üstüne gelip başvuru formunu doldurun diyorlar.Formda cv de ne varsa onu yazıcam zaten

form doldurtmaları normal, bildiğimiz büyük firmalarda bunu yapıyor.

Anladım canim gerçekten yoruldum artık bu süreçten.

Dün sizinle yazıştığımda da aynı şeyi söyledim çok didikliyorsunuz. Adamlar ön muhasebeyi de yapan asistan istiyor çay kahve yapan da. Benim 11 senelik tecrübem ,yabancı dilim, eta muhasebe bilgim var ben sizin kadar kulp bulmuyorum darılmayın gücenmeyin. Biraz esnek olmakta fayda var piyasa kötü ötesi çünkü.

Yok canim didiklemiyorum ama benim muhasebe bilgim yok ilanda öyle birşey belirtmeDigi için bende başvurdum görüşmeye gittim on muhasebe ingilizce dediler ona sinirlendim ilanda öyle yazsam niye basvuruyum ilana çay kahveye artık kabul ettim ama insan bir bakar Cve ye benim niteliklerime uymuyor ya da uyuyor diye.

bende çok denk geldim bu olaylara. üniversite mezunu ingilizce bilgisayar bilen bayan vs vs baya yazmış ilana. gittim 2 üniversite mezunuyum, şu kadar yıl iş tecrübem kariyerim var diyorum. adam bana çay getirip götürür müsün diyor. bazen iş görüşmesine gidiyorum adam mal mal suratıma bakıyor, daha ne aradığını bilmiyor, ne sorması gerektiğini bilmiyor. bu arada ben paramı alamamaktan, sigortamı eksik yatırmalarından, haksızlık yapmalarından dolayı çok iş değiştirdim. ve şuna inanın ister yüksek lisans yapın, ister 3-4 üniversite bitirin, ilkokul yada lise mezunu, sadece parası olan ve başka bir yeteneği olmayan, iletişimi adeta hödük olan patronlarla karşılaşacaksınız, fazla gözünüzde büyütmeyin, istisnalar hariç. şimdiki aklım olsa o kadar okumaktansa erken yaşta bir dükkan ofis birşeyler açardım.

Merhaba, bence internetteki iş bulma sitelerinden çalışmak isteyebileceğiniz firmaları, iş tanımı size uyanları ayıklayarak, önce bir araştırın. Sonrasında kendi web sitelerinden kurumsal e-postalarını, mümkünse insan kaynakları iletişimini bulup, cv nizi direkt oraya gönderin. Hatta mümkünse kalkıp gidin, elden cv verin. Bu iş bulma sitelerinde başvurular o kadar fazla oluyor ki, binlerce başvuru arasından görülüp görüşmeye çağırılmak çok zor. İyi şanslar.

Aynen nalet kaynana nasıl bir eleman istediklerini kendileri de bilmiyorlar hodukler bazıları çay kahve ikramıni yaptircaksan bir temizlikci tut çok mu zor bir temizlikci bulmak bir ilan vardı bugün mefeteks tekstil sekreter arıyor çay kahve temizlik ama ilani sekreter diye veriyor direk cayci aranıyor yazsaydin bari kullanıyorlar resmen insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…