mervecik01,
yorumu sana istinaden yazmadım, öyle anlaşıldıysa kusuruma bakma olur mu :) haber içeriğine göre yazdım, dün de haberlerde seyrettim bu hadiseyi, vuran adamın abisi namusumuz, biz namusumuzu temizleriz gibi şeyler söyledi, o yüzden işin namus kısmına vurgu yaptım.
Namus iyi hoşta kimin namusu? Namus benim, eşim evde yokken, sokaktayken, alışverişteyken, tek başına oturup düşünürken bana ait herşeyi muhafaza eden benim, eşim değil.
Evlenmeden önce de babam değil ben sahip çıkıyordum kendime.
Erkeklerin bu namus denen şeyi tekellerine almalarına ve namusun sadece kadına has birşey olduğunu zannetmelerine kızıyorum, namus namus derler ama başkasının karısına kızına ağız sulandırmaktan kendilerini alamazlar, kendilerini reddeden istemiyorum diyen kadının hayır sözünü evet anlayıp reddetmeyi nazlanma, cilve addedip kadını, 13'ünde çocuğu kaçırırlar.
Kendi eşlerini sokağa çıkmayacaksın deyip tembihlerler, kahve köşelerinde komşularının arkadaşlarının eşinin, kızının, bacısının dedikodusunu yaparlar, bilirler ki eşleri sokağa çıkarsa onlarında eşlerini çekiştiren birileri olacak, eee kişi kendinden bilir işi.
Dövmeyi, kükremeyi erkeklikten sayarlar, çoluğun çocuğun rızkını okey masasında tüm kahve müdavimlerine çay ısmarlamaya harcarlar fakat akşam evde 3 çeşit yemek istemeye gelince önde koşarlar.
Arada sırada böyle aldatan kadınlar çıksada, o evlilik sözleşmesine en çok uyan yine de kadın cinsidir, kadın evin direği, geçindireni, çocuklarının anası, kocasının her hizmetini göreni.
Maalesef buna rağmen hem hemcinsleri hemde erkekler tarafından yine de eziliyorlar, yine de horlanıyorlar.