Ah canim benim bende iste dogru duzgun disarı cikmiyorum . Bakiyorum babam bizim icin gece gunduz calisiyor ben yan gelip yatiyormusum gibi utaniyorum . Amin insallah en kisa zamanda guzel bir isimiz olur . Dua edelim birbirimizeAynıyız Can'ım Cidden diyorum ya cok iyi anliyorum seni. Biri is sesi mi ordan uzaklaşasım geliyor ordan kimse beni anlamıyor gibi. Disari çıkasım gelmiyor cunku onu da babamın parasıyla yapmak durumundayım falan cok fena gwrcekten.allah yardımcımız olsun hepimiz iyi yerlerde ise girelim insallah
Evet notlarimizi hep egitimdekilerle paylasirdik benden kotu olanlarda vardi ,calistigimiz bankanin amblemini daha bilmeyen biri vardi onlar gecti ben cikarildim . Sagolsun mudurum falan da ugrasti ama bisey yapamadi . Pes etmek istemiyorum ama o kadar yıldım ki hep bi umit sonra hayal kırıklıgı . Birde herkes tecrubesizdi ama ilanlara bakiyorum hep tecrubeli istiyorlar bana fırsat vermeden ben nasil tecrube kazanayim. Yok ki bir tanidigimiz torpilimizartik bende piskolojik olarak biri napiyosun nasilsin dese resmen napayim is bulamadm evdeyim diyorum :)
Benim bolumumle yapabilecegim pek birsey yok keske zamaninda arastirip baska ise yarayan bi bolum okusaymisim puanimda iyiydi ama hatalar duzeltilmiyor .kamu yonetimi ve uluslarasi ilsikiler mezunuyum bu alanda is bulmak cok zor babam kpss kursuna kaydol diyor ama kazanamam zaten az kaldi bu sefer kurs parasida bosa gidicek. Biliyorum benim gibi cok kisi var ama etrafima bakiyorum, bir tanidigimiz var oss de baraji gecmedi kac kere denedi liseyi zor bitiren birisi torpille kamuda ise girdi maasi gayet iyi gununu gun ediyor birde kendime bakiyorum ev kizi oldum hic bir ise yaramayan cok uzuluyorum.Bu anlatılmaz yaşanır bir durum. Bir gün kendini başkalarında göreceksin. Emin ol bir çok yeni mezun aynı durumda…
Özellikle ünilerin her bölümü açmasından, çok mezun vermesinden dolayı artık özel sektör taşıyor.
Mesleğinle ilgili kurslara gitmeye çalış diyeceğim ama ailen motivasyonunu bozuyorsa bu da zor. Mühendis falan olsa başka şehirlere bak atla git diyeceğim ama işletme falansan muhasebe için de başka şehre gidilmez. Ben mesela mühendisim Ankara’da iş bulamadım. Aynen senin yaşadıklarının aynısını yaşadım. Sonra başka bir şehirde buldum maaşı da çok düşüktü aslında mezun olduğum yerdi ama yine de babam çok karşı çıktı. Ama başka çarem yoktu bir şeyler yapmak zorundaydım. Yine yurda yerleştim ve çok az bir paraya çalışmaya başladım. İşi öğrendim başka bir yere geçtim, sonra başka derken tam 15 yıl olacak neredeyse. Şimdi yeni mezunlar geliyor fabrikaya üretimde sıkıldıklarını oturduğum yerden anlıyorum bir şey yapar görüntüsü veriyorlar ama tecrübeli gözler her şeyi ayırt eder. Bu da zamanla olacak bir şey. Sıkılma mutlaka nasibin var bir yerde.
Mezun olduktan sonra staj yapılıyor mu ? Tesekkür ederim onerin icin arastirayimİibf mezunuysanız muhasebe alanına yönelebilirsiniz. Smmm staj başlatma sınavlarına başvurabilirsin bi araştır.
Ay vala ankaradayim ve is yok işletme mezunuyum. Hani iyi bir is olursa tabi gidebilirim şehir dışına ama alanım gereği çokta bir is olucagini da dusunmuyorum sahsen.İk ci olmak icin İstanbul'a mi gidiyim ya da muhasebeci dediğiniz gibiBu anlatılmaz yaşanır bir durum. Bir gün kendini başkalarında göreceksin. Emin ol bir çok yeni mezun aynı durumda…
Özellikle ünilerin her bölümü açmasından, çok mezun vermesinden dolayı artık özel sektör taşıyor.
Mesleğinle ilgili kurslara gitmeye çalış diyeceğim ama ailen motivasyonunu bozuyorsa bu da zor. Mühendis falan olsa başka şehirlere bak atla git diyeceğim ama işletme falansan muhasebe için de başka şehre gidilmez. Ben mesela mühendisim Ankara’da iş bulamadım. Aynen senin yaşadıklarının aynısını yaşadım. Sonra başka bir şehirde buldum maaşı da çok düşüktü aslında mezun olduğum yerdi ama yine de babam çok karşı çıktı. Ama başka çarem yoktu bir şeyler yapmak zorundaydım. Yine yurda yerleştim ve çok az bir paraya çalışmaya başladım. İşi öğrendim başka bir yere geçtim, sonra başka derken tam 15 yıl olacak neredeyse. Şimdi yeni mezunlar geliyor fabrikaya üretimde sıkıldıklarını oturduğum yerden anlıyorum bir şey yapar görüntüsü veriyorlar ama tecrübeli gözler her şeyi ayırt eder. Bu da zamanla olacak bir şey. Sıkılma mutlaka nasibin var bir yerde.
Cidden dogru soylemis 4 sene gecti ve hepimiz issisiz. Yanı benim neredeyse tum arkadaslarim bu modda o yuzden sorun bende diil diye dusunuyorum. Ama seninde dediğin gibi ev kızı oldum 4 sene bosuna mı okudum yanı cok sinir bir durum. Bir de ustune erkek aday arayan firmalar var başvuramiyorsun bile sinir oluyorum.Universiteye giderken birisiyle tanismistim bana nerede okudugumu sormustu ben kucuk biryerde okudum yanlis tercihler sonucu. Adam beni kucumseyerek bosuna okuyorsun , bak simdi her sehirde universite var 4 yil sonra hepsi issiz kalicak . Boyle yerlere universite acarak issiziligi 4 yil erteliyorlar sonra yigilip kalicak demisti o kadar kizmistim ki adama hatta annemlerin yaninda beni kucuk dusurdu diye aglamistim meger cok hakliymis .
Uç sene oluyor onun stajı diye biliyorum. İş kafayı kullanan biri için çok güzel aslında ama çok da sevmek lazım.Mezun olduktan sonra staj yapılıyor mu ? Tesekkür ederim onerin icin arastirayim
Haklı olabilir ama söyleyiş tarzı tam kavgalık. Ben olsam kavga ederdim o adamla. Boşuna okumakmış... Sen mi karşılıyorsun benim okuma giderlerimi? Sen mi okutuyorsun sanki de boşuna okuduğuma karar veriyorsun? Diyeceksin böylelerine. Altta kalmayın arkadaşlar, hâlâ iş bulamadın mı diyenlere de bi cevabınız olsun mesela. Herkes torpille bir yerlere giriyor, hâlâ iş bulamadın mı diyeceğine yap bi torpil sen bul o zaman kolaysa falan deyin. Evet, saygısızlık şeklinde algılayacaklar ama sizi çileden çıkarmalarına da izin vermeyin.Universiteye giderken birisiyle tanismistim bana nerede okudugumu sormustu ben kucuk biryerde okudum yanlis tercihler sonucu. Adam beni kucumseyerek bosuna okuyorsun , bak simdi her sehirde universite var 4 yil sonra hepsi issiz kalicak . Boyle yerlere universite acarak issiziligi 4 yil erteliyorlar sonra yigilip kalicak demisti o kadar kizmistim ki adama hatta annemlerin yaninda beni kucuk dusurdu diye aglamistim meger cok hakliymis .
Evet cok kırıcı birsekilde soylemisti kendisi doktordu o an sadece agladim bisey diyemedim zaten sessiz bir yapim var o zaman cok kizmistim ama dusununce hakliymis. Birde soranlara cok sey demek istiyorumda cogu akraba ya da komsu saygisizlik olucak yine ben kotu olucam o yuzden susuyorum ama patlama noktasina getirdiler artikHaklı olabilir ama söyleyiş tarzı tam kavgalık. Ben olsam kavga ederdim o adamla. Boşuna okumakmış... Sen mi karşılıyorsun benim okuma giderlerimi? Sen mi okutuyorsun sanki de boşuna okuduğuma karar veriyorsun? Diyeceksin böylelerine. Altta kalmayın arkadaşlar, hâlâ iş bulamadın mı diyenlere de bi cevabınız olsun mesela. Herkes torpille bir yerlere giriyor, hâlâ iş bulamadın mı diyeceğine yap bi torpil sen bul o zaman kolaysa falan deyin. Evet, saygısızlık şeklinde algılayacaklar ama sizi çileden çıkarmalarına da izin vermeyin.
Ibf okumak buyuk bir hataymis bakiyorum arkadaslarma 2 yillik okuyup gayet guzel islerde calisiyorlar.Ay vala ankaradayim ve is yok işletme mezunuyum. Hani iyi bir is olursa tabi gidebilirim şehir dışına ama alanım gereği çokta bir is olucagini da dusunmuyorum sahsen.İk ci olmak icin İstanbul'a mi gidiyim ya da muhasebeci dediğiniz gibi
3 yıl şirkette ya da smmm bürosunda staj tamamlayıp yeterlilik sınavlarına giriyorsun mali müşavir oluyorsun. Biraz uzun bir süreç ama sonu güzel oluyorMezun olduktan sonra staj yapılıyor mu ? Tesekkür ederim onerin icin arastirayim
Canım cok sukur fizigimde falan bir sorun yok o konuda uyuyorum istediklerne zaten dedigim gibi bankada ise alinmistim ama fizik o kadarda buyuk bir etken degil bence .Banka vb yerlerde fiziğede bakıyorlar diye biliyorum. Fizik güzelse sınıv mülakat faso fiso çoğuyerde, bi arkadaş yazmış önceki mesajlarda dahabankanın logosunu tanımayanı aldılar işe diye, aynen böyle, sorsan bankanın adını bilmez ama fizik güzelse hemen işe alınır, malesef bu durumda bir çok kurum.
Maalesef oyleKafanizi kullanin kpss ye ne pahasina olursa olsun calisin devlete girin.. baska careniz yok..
Ibf okumak buyuk bir hataymis bakiyorum arkadaslarma 2 yillik okuyup gayet guzel islerde calisiyorlar.