başka bölümlerde durum çok mu farklı. etrafta işsiz mühendis işletmeci o bu kaynıyor.Atanamayan öğretmenleri gördükçe, haberlerini okudukça çok üzülüyorum. Bu atanamama sorunundan herkes haberdar elbette. Buna rağmen hâlâ öğretmenlikle ilgili bölümleri okumak çok ironik geliyor bana. Okunacak çok bölüm var. Neden ısrarla öğretmenlik??? Bence büyük kitabevlerinde şansınızı deneyebilirsiniz. Ya da yayınevlerinde çalışabilirsiniz.
bence universitelerin yarısı kapanmalı.herkes okuyup işsiz kalıp zaman kaybedeceğine liseden sonra çaresine baksın.Aslında bu kadar çok üniversite olmasa diyeceğim de konu siyasete kayacak. İşsiz kalacak gençler üniversitede 4 yıl oyalanıyor resmen.
Bir de doğuda öğretmen açığı yok mu? Atama olmuyor derken hiçbir yere mi olmuyor?
kesinlikle katılıyorum.. atanamayan öğretmenler bu güzel ülkemizin kapanmayan yarası oldu..bence universitelerin yarısı kapanmalı.herkes okuyup işsiz kalıp zaman kaybedeceğine liseden sonra çaresine baksın.
canm memurluğa başvur istersen.. Bende tarih bölümü mezunuyum sekiz yıl önce bitti üniversitem.. Kpss çalıştım inancımı hiç kaybetmedim çok şükür sonunda atandım.. Tabi öğretmen olarak atanamadım bu beni üzüyor ama yapacak bişey yok bölümümüzün makus talihi bu...Kizlar tarih bölümünü okuyup bitirdim, ogretmenlik icin iki yildir atama bekliyorum ama maalesef atanamadim. Özel ders vs verdim ama onun da günü saati ve eve gidip gelme durumları zor ve cok karmakarisik oldu. Bu surecte meslegim olmayan birkac yerde de calistim. Simdi de is ariyorum. Bir arkadasim migrosta depoya isci alimi varmis cok rahat bir git görüs dedi. Depoya sadece erkek elemanlar alinmiyor muydu? Ve depodakilerin isi ne oluyor bilginiz var mi? Gecimimi kendim sagladigim icin acil ise girmem gerekiyor. Cok sorusturdum ama kafama yatan hic bulamadim, sizce bu is nasil olur? Veya baska basvurabilecegim yerler nereleri olabilir?
Kesinlikle. Üniversite Avrupa'da meslek edinme kurumu değildir, kendisini geliştirmek isteyen gelir. Meslek lisesi yaygındır, yani insanlar altın bileziğini lisedeyken en verimli çağda ediniyor. Bizde ise lisans oku, öğrenim kredisi, iş bulma derken yaş 26'yı görüyor.bence universitelerin yarısı kapanmalı.herkes okuyup işsiz kalıp zaman kaybedeceğine liseden sonra çaresine baksın.
Saydıgınız olanakları iyide 9 saat ayakta çalismak ne derece kolay! asistanlık ve muhasebe sekreter daha mantıklı sankiWatsonsa da basvurabilirsin 1.5 sene calistim hem eglenceli hem yukselme kariyer olsnaklari daha fazla maas ve hediyeler de iyiydi.
Bende 4 yıllık üniv.mezunuyum banada her özel sektör iş görüşmemde en az 4 yıl deneyiminiz varmı diye sordular hep.dalga geçiyolar resmen.sen iş verme o vermesin ama deneyim bekleyin!!Allah hepimizin yardımcısı olsun İşsizlik kadar zor birşey yok Ben de dört yıllık ünv.mezunuyum ama evli olduğum için iş bulamıyorum çünkü her iş görüşmem de “çocuk düşünüyormusunuz “sorusu geliyor
Saydıgınız olanakları iyide 9 saat ayakta çalismak ne derece kolay! asistanlık ve muhasebe sekreter daha mantıklı sanki
Bencede aralıksız 9saat ayakta durmaktansa diğer her meslek daha iyidir.yoksa insanda ne bel kalır ne boyun.sonra gelsin fıtıklar ağrılarSekreterlik ve asistanlik kolay meslek degil hanimefendi kendim yaptigin icin biliyorum tek kolay yani haftasonlarinin tatil mesai saatlerinin de daha uygun olmasi. Migrosta calismayi dusundugu icin boyle bir tavsiyede bulundum inkani varsa tabiki ofis ortaminda haftasonu tatili olan mesai saatleri duzenli bir yerde calismasi daha iyi olur. Watsons ve migros hemen hemen her sehirde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?