İş bulamamak

Hellokity10

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
179
43
Merhabalar.kiz kardesim 2 yillik çocuk gelisim mezunu.bir okulda ücretli ögretmenlik yapiyor.fakat bu isler uzun sureli olmuyor.ozel sektorde basvurdugu yerlerden geri donus yapulmiyor.yardimci ogretmenlik isleri de hem uzun süreli olmuyor.hem de uni bitirmis bir insan icin gurur kirici durumlarla karsilasabiliyor.cevredeki insanlar ufak tefek de olsa calistigi isleri gormezden gelerek yargilayici ve hos olmayan konusmalar yapiyor.kpss on lisansda da alim yok denecek kadar az malesef.sadece 1 kisi.ozelkurumlarda ogretmenluk icin basvirdu donus yapilmiyor.tekrar ucretli ogretmenligedonmek istemiuor.
Dgs ile denedi olmadi.belli bir sur3den sonra körelen bilgiler dgs için yeterli olmuyor.
Ne yapacagini bilmiyor.bir cikmaza girmis durumda.ozellikle cevre faktörü bu durumda vok etkileyici.yasilariyla kiyaslanmalar hisuna gitmiyor.
Onerileriniz nelerdir?kiz kardesim neyapabilir?

bu süreci okadar iyi biliorum ki malesef iş bulmasına yönelik net bi önerim yok,ama kpss ve dgs yi denemeye devam etsin.benim mezun oldugum bölümden neredeyse hiç alım olmazken bu sene sansım döndü inanamicagım kadar alım yapıldı.her sene girdiğimden zaten hep iyi puan alıodum 5. yılımda yerleştim.sınav süreclerinde umudunu kaybetmeyen insanların cogu sonunda basarıyor.istemediğim işlerde calıştım ama ülkenin sartları yapacak bişey yok.kendini geliştirip özel ders verebilir ilkokul ögrencilerine inretnetten gayet rahat bulabilir,onların konuları basit oluyor,müfredata calışırsa yapabilir,ödev yardımı için basvuranlar cok.hem yorulmaz hem de iyi para kazanır.destek olun aile destegi cok öenmli

Kurumsal anaokulları ile görüşsün

Oğlumun okulundaki yardımcı öğretmeni 10 yıldır orada çalışıyor

Kızlar Allah yardımcınız olsun ne zor süreç biliyorum ben de bi sene saçmasapan kişilerin saçma mülakat soruları ve aşağılayıcı konuşmalarıyla yüzyüze kaldım.Dimdik durmak lazım hepsine rağmen.Kız kardeşiniz eğer sınavlardan bunaldıysa ki dgs uğraşıp dört yıla tamamlayınca da ne olacağı meçhul bence direk kpss ile memurluğa uğraşsın.Onun haricinde her meslekte ve her sektörde saçma insanlara denk gelip aşağılanabilir bunu kişisel ya da önlisanslara özgü sanmasın isterim doğrusu çünkü gerçekten öyle.En kötüsü yemek sektörüne atılsın cupcake,pasta,sarma,dolma ,salça vs vs satanlar var netten bile ben de yeni öğrendim Hele bi de dükkanlara günlük yemek işine girse şu ramazandan sonra ohooo acayip para geliyor..kendi sektörüne kilitlenmesin tabi gurur kırıcı başka işler yapmak okuduğun dışında ama bence yeterli para biriktirip o parayla kendine küçücük kreş açsa gayet de mutlu olur eminim:)

Cok tesekkirler onerileriniz icin.su an bunalmis bir vaziyette.insanlarin agzi torba degil buzulmuyo malesef.okulda ucretli olarak yardimci 9gretmenlik yapoyo su anda.pek cok kadrolu ogretmenden cok daha yetenekli.cok basarili isinde.fakat kadroli olmadigi icin hep eziliyor.kendi yaptiklarina kadrolu 9gretmen ben yaptim olarak gosteriyor ve bu onu daha cok incitiyor.
Baska alanlarda gelistirmesini soyluyorum kendisini. Bunca zaman bu alanda calistigini bu bolume emek verdiğini soyluyor.

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum 2 yıllık turizm mezunuyum başvurmadığım gidip konuşmadığım yer kalmadı. Her yer başından savsaklıyor. Yok tecrube, yok dil, yok yaş... Devamlı engeller çıkıyor. Tabii kız kardeşinle durumlarımız farklı o çocuk gelişimi mezunu ben turizm ama karşılaştığımız durumlar aynı. Bence şu an sekreterlik, çağrı merkezi elemanı gibi tecrube gerektirmeyen bir işe girsin. Hem para kazanır hem de bir yandan mezun olduğu bölümle alakalı iş aramaya devam eder. En azından evde sıkılmaz kendine olan güveni gelir. Bir de avmlerde spor merkezlerinde falan çocuklar için kreş gibi yerler yapılıyor ya onlara da başvursun belki ses gelir.

Illa neden ogretmenlik baska islere baksin is isteyken bulunur .... ben 4 yillik universite mezunuyum yapmadigim is kalmadi sonunda kicimi yerlestirebildigim bi ise girebildim ...benimle beraber issiz kalan arkadasim 4 yillik ogretmenlik mezunuydu bir dersanede telefon basinda aksama kadar satisti velileri aramakti vb telefon isine bakiodu orda yaptigi cevreyel saglam bir is buldu .... ayrica 2 yillik mezunlarin sansi cok cok az bitirdigi universiteyi on plana koyarsa cok issiz kalir ... aylarca telefon satista calistim muhasebenin m sini bilmiuordum muhasebe isi yaptim .... kiz yurdunda gunduz mudurlugu .... vs vs ... Allah yuzume bakti en sonunda da simdiki isimi buldum sukur ....bence ne is olursa yapsin cevre edinir hic olmazsa ....

İşe girmek için her yer deneyim istiyor gel gör ki hiçbir işyeri deneyimsiz eleman almadığından, deneyim yapacak yer de yok. Nasıl bir döngü, nasıl bir saçma sistem belli değil.

DGS için kursa gitsin ve dgs ye hazırlansın. bu sırada çalışabilir de, bulabildiği iş kadarıyla. Çünkü ilerde de 2 yıllık okuması karşısına çıkabilir.

X