Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
kızlar irmiğin faydaları nedir tam olarak bulamadım hele nette çıldırıcaktım habire irmik tatlısı tarifleri çıkıyor
çoğunlukla karbonhidrat içiriyor durum buğdayının öğütülmesinden elde ediliyor ama hepsi bu
Bende bilmiyorum ama undan daha sağlıklı olduğunu duymuştum, benim oğlumun yemediği çorba varsa irmik katıyorum yiyor, çok seviyor.
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
B grubu vitaminleri,E vitamini,magnezyum,fosfor bulunur
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
bende gıdaların hangi ayda bebeklre verilebileceği ve besin değerleri yazıyo 100gr irmikte
10,3 gr su
11,4 gr protein
0,9 gr yağ
83 mgr potasyumm
25 mgr kalsiyum
1,5 mgr demir
107 mgr fosfor
77,3 grkarbonhidrat
10 mgr riboflavin
371 kcal enerji
B2 vitamini Riboflavin
cilt ve göz sağlığı için çok önemliymiş eksikliğinde deride özlelikle yüzdedıdak köşelerindeçatlaklar dilde yara ve iltihaplanma burun ve göz kenarlarında kabuklanma vs görülürmüş
ayrıca gözde yanma gözümüzün saydam kısmında (kornea) bulanıklık ve damarlaşma karanlıkta görme bozukluğu gibi rahatsızlıklar oluşurmuş canım
yani bebeğimiz için önemli bir besin
annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
valla ben 2 gündür öğlen öğününde irmikli muhallaebi yapıp veriyorum sevdi tadınıda
120 mlsuda 3 kaşık mama ölçü kaşığı ile irmiği kaynatıyorum lapa oluyor zaten üstünede 60 ml devam sütü mullebi kıvamına gelio sevdi 2 gündür onu yiyor yarın birazda havuç suyu katmayı düşünüyorum
bende sebze çorbası yaptığımda içine muhakkak ekliyorum irmik.oğlum tadını çok seviyor eğer hazır kaşık maması alacaksam bebelec ın irmikli muhallebisini tercih ediyorum.
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
bende çorbalarına katıyorum bazen irmik bazen prinç
peki neden yapılıyor irmik?
ben ne zaman akşam yedirsem muhallebisine katıyodum uyumuyo huzursuz hep
İrmik bulgur gibi gaz yapar.
wikipedia'da yazan:
durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir cesit kepekli undur.
yaw arkadaşlar bende başlıcam artık irmiğe falan muhallebi yapcam ona gluten yazıyor herşeyin içinde tedirginim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
yaw arkadaşlar bende başlıcam artık irmiğe falan muhallebi yapcam ona gluten yazıyor herşeyin içinde tedirginim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Merhaba canım
Gluten çok faydalı bir proteindir. Onun bir tek problemini, bazı kişilere alerji yapıyor.
Ekmek, bisküvi, un, katı mamalar, vs genelde gluten içerir. Eğer bunlardan birini şimdiye kadar verdiysen ve bebeğine alerji yapmamışsa rahat rahat devam edebilirsin. Eğer vermemişsen ve vermekten korkuyorsan, bebeğin 6 aylığı doldurmaya bekleyebilirsin.
Gluten içermeyen tek tahıl prinçtir. Prinçunu bebeğine verebilirsin.
Bebeğine öpüçükler.
irmik buğdaydan yapılıyor ama çok kaliteli bir tahıl,bebek beslenmesinde de tahılın önemi çok büyük,o yüzden tavsiye ediliyor bebeklere
güneş doğuyor....
Kayıtlı Üye
irmik çok besleyiciymiş ama dün ilk kez verdim bebişime gazdan uyuyamadık. gerçekten gaz yapıyomuş. tadını sevdi naapcam bilmiyorum bugün bidaha vereyim bakalım yine gaz yapcakmı acaba:ecrin_bebek: