İri Bebek Ve Sezeryan

Bende ultrasonda önde gidiyorum onu merak edio anket acmıstım hngisi dogruki die demek ki önde gidiyosa öndedir :)

benimde önde idi erken dogum yaptımm doktor 10 agustos dedi biz 17 teemmuzda dogduk.
15 temmuzda dogum sancılarım başladı rahim acılmadı.
rahimi son ana kadar bekledik hiç açılmadı acil sezeryan oldm

dogum yapali cok fazla ugramiyorsun canim dogum yapip kaciyo herkes malum bebisler gelince zaman olmuyor pek bakalim ben nsil olcam herkes kavustu ben daha sanci bekliyorum

Kiz zaman bulamiorum ko kizce surekli aglio ona bakiorum hadi o uyuyo ortalik toparla vs derken bir bakiorum aksam olmus yemek yap ye derken uyku vakti :)
sen dogur senide gorucem

oyy maşallah

oyy maşallah sevesim öpesim geldi o tosuncuk kızını :)) benim kızımda iri bebek normal doğum zorlayacak sanırım

oyy maşallah sevesim öpesim geldi o tosuncuk kızını :)) benim kızımda iri bebek normal doğum zorlayacak sanırım
öperim yerine teyzesi seninde az kalmış hayırlısıyla kucağına da almayı nasip eder rabbim inşallah.Sanada hayırlısı tatlı mı tatlı bir tosuncuk melek geliyo.Rabbim yar ve yardımcın olsun canım

canım burada doktoruna ne kadar güvendiğin çok önemli. neden önemli diyorum çunku birinicisi catı muayeneni yaptıgında sana normal dogum yapıp yapamayacagını söyleyecektir.ikincisi önemli olan bebeğin iri olması değil 4 bucuk kiloluk bebekleri bile catır catır doguruyo millet yeterki anatomişn uygun olsun yani catın dar olmasın. Ayrıca benim bebegimde iki hafta önden gidiyodu ve ultrasonda hep iri görünüyodu. bu yuzden son ay diyet bile yaptım cok kilo almasın diye. sakın ultrasona güvenme hata payı var cunku makine. benim iri görünen bebegim 3 bucuk kilo dogdu. ama yapın uygunsa 4 bucuk kşiloya kadar dogurursun hic korkma

Doğurdum bile kızım 3 aylık oldu.
Normal doğum için direndik ama rahim acilmadi 2 gun bekledik sancilarla olmadı en sonunda kızımın içeride strese girdiğini söylediler ve Sezeryan a alındım acil.
Kordonumuz kısa imiş ondan inmemiş aşağıya doktor 1 saat daha bekleseydik kordonundan düşecekmis az kalsın ölü dogacakti kızım.
Çok şükür şimdi sağlıklı ve iyiki Sezeryan olmuşum çok rahatım Sezeryan dan 1 gün sonra ayağa kalktım ve hiç sıkıntı yaşamadım

ya iri bebek ve sezeryan deyince bana bir sinir geliyor gözüm seyiriyor
4050 gr oğlumu gayet normal yollarla dünyaya getirdim doğaldan şaşmamak lazım
şimdiden bunları düşünme, bekle bebeğin gelmeye karar versin, sonra doktorlar gerek görürse sezeryana alırlar zaten, gerçi doktorun da sezeryan yanlısıymış ama

edit : eski konuymuş ya yeni farkettim özür

Hahahaha evet kızım 3 aylık normal doğum için direndim başka doktora gittik zaten.
Ama rahim hiç açılmadı 2 gun bekledik sancilarim 100lerde idi.
Sonra kordon kısa diye inmemis bebek strese girdi acil Sezeryan a alındım.
50 cm 3250 dogmustu kızım.

Allah bağışlasın.benimde oğlum 3 aylık oldu demekki aynı zamanlarda doğmuşlar.ayrıca bende normal doğum istedim 5 saat sancı çektim ama hiç açılmam olmadı sezeryan oldum. acaba sancı çekmeye devam etsemiydim dedim şimdi senin yazdıklarını okuyunca iyiki beklememişim diyorum. ayrıca sezeryanda korktugum gibi gecmedi hemen ayaklandım. aslında sancı çekmek çok zordu.5 saat süründüm

Iyiki beklememissin ben bekledim de ne oldu 2 gun aç ve aç sancilarla gezdim boşu boşuna
Amin canım allah sizede bagislasin oglunuzu :)
Unuttuk geçti hepsi ama iste

Ben de normal dogun diye bekliyordum. 39ncu haftada 4100grdi. Doktorum iri diye sezaryan dedi ama ben normal istiyordum. Tamam bekleyelim madem dedi. 1 temmuzda 40 hafta bitti ve bebek de gelmeyince bekleyip 7 temmuzda sezaryan yapalim diye gun verdi. Benim 4 temmuzda sancim basladi aslinda sanci degildir belki de sadece kasilmadir cunku ben surunecek hale gelmemistim o gece hastaneye gittik ve sabahinda sezaryan oldum cunku bebis daha gelmeye merakli degildi sanirim. 30 uncu haftadan beri kafa asagida ama 41inci haftada bile dogum kanalina girmedigini soyledi doktorum. Ama sezaryan bence gayet guzel oyle aman aman bi agrim olmadi hic yatmadim. Gorumcem normal dogum yapti gecen sene hala agrisi oldugunu soyluyor. Sakin sakin sohbet ederek dogum yapmak da guzelmis:)))

Evet canım anestezi uzmanıyla konusmustum doktorumla konuşmuştuk :)
Çok güzel evet benimde şikayetim yok şükürler olsun sezeryan rahatmış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…