Doğuma Hazırlık İri bebek ,normal doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaşlar, bugün kontrolüm vardı 39+1 olarak,diyet işe yaradı galiba kilo almamış tosun,3766.. 4 kg bulur diye endiseleniyordum.. Biraz da sancım çıktı nst'de bakalım dogum ne zaman olacak.. Bu arada doktorum çok rahat daha dün 4bucuk kilo dogurttum dedi,yaparsın diyor :) forumlarda okuduğum diğer doktorlar gibi sezeryan teklif etmiyor hiç :) Hergun 40dk ya yakın yuruyorum ve merdiven çıkıyorum o kadar esnedim ki çok iyi geliyor tavsiye ediyorum ,şimdi bir de meryem ana çayı aldım ona başlayacağım.. Dua ediyorum.. Dediğim gibi ben elimden geleni yapıp duamı ederim sonrası takdir-i ilahi.. :)

Destek olan herkese çok teşekkür ederim, doğumum oldu en son 3830 çıkmıştı ultrasonda 3740 doğdu:) ve normal doğum oldu ,suni sanci ile başlatıldı çünkü 40+3 olmasına rağmen doğmuyordu:) son 3 hafta boyunca yaptığım diyet ve egzersizler çok ise yaradı hergun yürüdüm ve çok esnedim doğuma da yardımcı oldu tavsiye ediyorum

Ne güzel hayırlı olsun, saglikla buyutun insaallah. Bizimki de 37+1 de 3550 cıktı kafasi da 9.77 mm di yani öndengidiyordu. Kanala da girmedigi icin doğumu baslatmiyor doktorum yarin 38+1 olunca gidecegiz tekrar sanirim sezeryan teklif edecek cunku haftaya 4 kiloyu geçer demisti :(

Benim de öyleydi kilosu ama son 3hafta sıkı diyet yaptım 100gram aldı haftalık sadece hergun 40dk yürüdüm merdiven çıktım.. Kanala inme meselesine gelince dogum anına kadar inmedi benimki de hatta sancılar başladığında da inmemişti son dakika bile inebilir demişti doktorum suyum gelirken onla inebilirmiş.. Benim ikinci doğumumdu bu arada o yüzden olabilir, 4kg geçseydi cesaret edebilir mıydım bilmiyorum ama 40.haftamda 3830 dedi , doktorum sezeryana hic yonlendirmedi,cesaretlendirdi,normal oldu

Diyet ise yarıyor, 4kg sınırını koruyabilirsiniz Allah hayırlı doğumlar versin

Destek olan herkese çok teşekkür ederim, doğumum oldu en son 3830 çıkmıştı ultrasonda 3740 doğdu:) ve normal doğum oldu ,suni sanci ile başlatıldı çünkü 40+3 olmasına rağmen doğmuyordu:) son 3 hafta boyunca yaptığım diyet ve egzersizler çok ise yaradı hergun yürüdüm ve çok esnedim doğuma da yardımcı oldu tavsiye ediyorum
Gözünüz aydın gelmiş kuzucuk 😍 hayırlı sağlıklı bir evlat olsun, analı babalı büyüsün inşallah ❤ size de geçmiş olsun..
Ben çok ağırdım, hareket çok azdı, kızım da biraz genetik etkenlerle tombul doğdu. Neyse ki suni sanciya gerek kalmadan kendi sancımla girdim doğuma :)
Şimdi kızım 5 aylık, 4 aylık kontrolde 9 kiloydu. Babaanne ve halası tombul, kuzum onlara çekti galiba 😊

Ayy bebişlerinizi neyle besliyorsunuuz maşallah.
benim ilk kızım 2700 doğdu okadar şey yememe ragmen, şimdide oğlum olacak oda 2 hafta kücük yemek yemeye üşeniyorum ben :((( 😪😪

Bende boyle bir konu açayım diyordum . İlki normal doğumdu zor oldu geç iyileşti .. Şuan hem doğumdan hem sezeryan dan korkan biri olarak napacagimi bilmez vaziyetteyim. Ne tarafa niyetlensem gozumde büyüyor 😭

Bende boyle bir konu açayım diyordum . İlki normal doğumdu zor oldu geç iyileşti .. Şuan hem doğumdan hem sezeryan dan korkan biri olarak napacagimi bilmez vaziyetteyim. Ne tarafa niyetlensem gozumde büyüyor 😭

Ben doktorumun etkisiyle normal doğurdum
40+3te hiç sancim gelmeden suni sanci ve fitil ile başlatıldı, bebek dogum kanalına girmemişti sancim da yoktu ,kilosu da vardı ama normal yaptırdı doktorum ,suni sanci ile açılma oldu çok şükür ,olmasaydı sanci çekip bir de sezeryana girme ihtimalim vardı çünkü.. 2,3 saat sancıdan sonra çok hızlı oldu dogum,sebebi yaptığım egzersizler olabilir ,son iki üç hafta her gün yürüdüm merdiven çıktım ve plates yaptım, bebek kilosu için diyet yaptım.. iri bebekte normal doğum riskli tabiki mesela benim bebegimin omzunda minik bir kırık oldu ama o hissetmiyormus ve hareketlerinde de problem yoktu bir hafta icinde de kaynadı, bu normal doğumda olabilecek en küçük komplikasyon eğer sinirlere ulaşan bir kırık olsa kolunu hareket ettiremezdi veya bebek kanaldan çıkamasa zorlansa oksijensiz kalabilir be ciddi beyin hasarları olabilir, bunun gibi şeyler var, doktorun çok önemli böyle durumlarda hemen müdahale edebilecek mi, mesela ben de bebek aşağı inmeyince ebe hafif bastırdı çok bastırsa daha büyük kırık olabilirdi veya bastırmasalar oksijensiz kalabilirdi.. düşününce diyorum ki doktorum nasıl böyle bir risk aldı ama iyki de almış dogum sonrası eve geldim sofra kurdum çok dinctim ,bebeğim ne sarılık oldu ne alerji.. Normal dogum anne ve bebek için en fıtri olanı sezeryan b planı kurtarma operasyonu olmalı ama bebek iriyse işler değişiyor, doktorunuzla doğru kararı vermeniz dileğiyle..

Benim doktorum da risk aldı başlattık dogumu8 cm e kadar cok hızlı açılmam oldu fakat bu süreye kadar bebek kanala inmedi ve kalp atışı birçok kez yavaşladı. Acil sezeryana girdik ultrasonda hep 4 kilo cikan bebegim 3.5 doğdu boyu uzunmuş kuzumun.

Benim doktorum da risk aldı başlattık dogumu8 cm e kadar cok hızlı açılmam oldu fakat bu süreye kadar bebek kanala inmedi ve kalp atışı birçok kez yavaşladı. Acil sezeryana girdik ultrasonda hep 4 kilo cikan bebegim 3.5 doğdu boyu uzunmuş kuzumun.
Evet genelde suni sanci ile başlatılan doğumun sonu sezeryan ile bitebiliyor, zaten bence benimki de uzun sürse bebek dayanamazdı,ikinci doğumum olduğundan ve bence çok egzersiz yaptığımdan sancılar siddetlendikten yarim saat sonra doğurdum

Konuyu görünce yazmak istedim ben de kendi hikayemi. İlk gebeligimde normal doğumu çok istediğim için çok tecrübeli bir Dr hanıma gitmeye başladım. Daha 5. Ayımda başi iri 2_3 hafta önden gidiyor sezaryen olur deyince hemen bıraktım o doktoru.normal doğurtaçak Dr aramaya başladım. 3. Dr vakti gelince değerlendiririz şu an bir engelin yok deyince ona devam ettim. 39+4te çağırmıştı dogurursun diye. Biz de valiz çikolata ma aile doğuma gittik. Dr muayene de hiç acikligim olmadığını bi hafta daha beklememi söyledi. Bebek ultrasonda 3.900 görünüyordu. O zaman dedim kilo alıcak normal dogurtur musun? hayır dedi o zaman yapamayız. Dedim ver bana suni sancı deneyelim. Olmazsa sexeyane alırsın. Şaşırdı Dr çok radikal bi karar dedi istersen deneyelim. Suni sancıyı taktılar ama DRum hiç beklemiyordu. Hızlıca açilmam oldu. 2 saatte doğurmuştum. Bebek 4.400gr 54cm doğdu. Ama ebenin müdahalesi ile oldu benim ikinmam ise yatamadi. Tahribat da fazlaydı tabi. Toparlanmam biraz zaman aldı. Ama iyi ki normal olmuş.

Normal doğumun rahatlığını 2. Doğumumda yaşadım. 4.400 doğurduğumu öğrenen Dr güle oynaya aldı beni doğuma. Sancı yoktu. 4 cm açıklık vardı. 2 saat sonra doğurmuş olacaksın dedi. Suni sancı taktı ve gerçekten 2 saat sonra doğurmuştum. O da 4.410gr ve yine 54cm oldu. Sadece 3 dikısım vardı ve inanılmaz bir şekilde iyiydim. Her işimi kolayca yaptım.

Bakalım 3. Nasıl olacak? Kendi sancimla doğurmayi çok istiyorum

İkinciye ben cesaret edemiyorum ya .. Ama bu kadar kolay olduğunu duymak aklımı karıştırıyor. İlkinde iki hafta kalkamadım oturamadım altım yumruk gibi şişti , gaz tutama ma idrar tutama ma gibi problemler yaşadım ki bebeğim 3640 doğmuştu . Sizleri duyunca şok oluyorum ikinci normal doğum için cesaretinize hayran olmamak elde değil

İkinciye ben cesaret edemiyorum ya .. Ama bu kadar kolay olduğunu duymak aklımı karıştırıyor. İlkinde iki hafta kalkamadım oturamadım altım yumruk gibi şişti , gaz tutama ma idrar tutama ma gibi problemler yaşadım ki bebeğim 3640 doğmuştu . Sizleri duyunca şok oluyorum ikinci normal doğum için cesaretinize hayran olmamak elde değil
Benim 1.doğumum çok zor olmuştu hatta tramva benim için 2.yi asla düşünmem diyordum ki zaten düşünmeden oldu tam 4 yıl sonra :)

Benimde düşünmeden oldu düşünsem ikinci olmayabilirdi.Allah nasip etti oğlum 3 yaşına girecek ve doğum olacak .. Kafamda deli sorular Allah ım yardımcım olsun

Back
X