- Konu Sahibi Yaxgxmurseli
-
birşey daha eklemek istiyorum omzutakılır dedi ya dr ilk yaptığım işlerden biride bebeğimin omzunun gerçekten geniş olup olmadığına bakmaktı baş 37 doğmuştu inan omuzları başındanda dardı anlayacagın baş çıktımı tamamdı ben ordaki ebelere hakkımı helal etmiyorun dr yapması gerekeni yaptı yani cerrahsa onun işi kesmek en azından ona daha kolay ama ebenin işi doğurtmak kim bilir doğumlarda neler görmüştür neler sabahası yanıma gelip senden sonra 8 kişiyi daha kesti dedi nöb hemşire pisbir sırıtma ifadesiyle bizim zamanımızda daha kolaydı doğum dedi. inan 2 kutu antbiyotk kullandım dikişlerde açılma oldu şuan dahi ağrım var.bir hafta sonra dr gittğimde çok pişmanım keşke deneseydim dedim ne derse begenirsin yüzüme bile bakmadan keşkede deneseydin dedi. sana şunu söylemek isterim eğer gittiğn özel bir hastahaneyse çok düşük bir ihtimal normal yapman çünki onların mesai saati çok kıymetli malum paralı hastaları bekliyor 8cm bile olsa açıklığın son bir saatte kalsa doğumuna beklemez bence dediğim gibi sokaklarda danış anlarsın durumun ne oldugunu yada aklı başında bir hekim bul dr gerçekten doğum yanlısı olduğuna kesin kanaat getir sanırım ilk doğumun elinden geleni yap dediğim benim belimde çift taraflı kocaman bir belfıtığım var bekarkenden vardı kadın doğ asla olmaz demişti ama aklı başında bir beyin cerrahı bulup danışmıştım ondan Allahrazı olsun yaparsın benim karım hemde ikiz yapmıştı demşti yıllar evvel doğumdan sonra belimde epeybir düzelme dahi olmuştu hani kadın doğ asla demişti ya ama daha öncede dediğim gibi kilolu bebekhakkında bilgim yoktu ama artık oldu korma sana destek verecek bir kişi olsun etrafında hayatta yaşayacagın bu güzel tecrübenin ellerinden çalınömasına izin verme elinden geleni yap sezeryanın karın içi yapışmaları mesane bagarsak sisitemi rahimdeki tüplere hatta rahmin alınması durumları gibi zakıncalarınıda unutma nedense doğumda ki sakıncalar anlatılıyorda sezeryanın neleere sebebiyet vereceği riskler sayılmıyor?seçecegin has eğitim araştırmada olmasın malum gelen çok normal bir devlet has bulamalısın eşime diyorumki keşke ebeye beni doğur sezeryan parasını sana vereyim eminim elinden gelenineniyisini yapardı.
yercekimlikaranfil, ne kadar güzel anlatmışsınız..Okurken insana rahatlık geliyor..
Ama elimde değil üzülüyorum neden bu kadar tosuncuk oldu ki diye 2700 falan olsa ne güzel doğar çocuk
Artık vitamin ilacı almamaya çalışcam belki de ondan bu kadar tosuncuk olduk
Gereksiz bir kilo alımına sebep oldu ilaçlar, zaten spor falan da yok hayatımızda
Şiştikçe şiştik anlayacağın
Umarım daha fazla kilo almayız tek ümidim bu
canım sen bakma doktoruna banada 4 kilo demişlerdi hemde halen krnımdaydı aman allahım daha doğmasına çok var dedim doktor demezmi doğana kadar kilo almaya devam ederse normal doğum olmaz diye sandım çocuk 5 kilo doğacak ama ultrasyon ultrasyonu tutmuyor başka ultrasyonada girince kızımın kilosu çok daha düşük çıkmıştı kızım doğdu ben sezeryan istedim canım tatlıdır kızım 3.750 doğdu bırak kilolu olsun zayıf yada hastamı olsun sende buldun bunama kızzzz
Yok bulmuş bunamışlık değil tabii ki tek isteğim sağlıklı bir şekilde sağlıklı bir bebek dünya'ya getirebilmek
Ama doktorların para hırsıyla böyle kuaför gibi çat çat kesmelerine sinirleniyorum
Biz koyun değiliz ki sırayla kes, biç, yolla evine mantığından korkuyorum
Annelerimiz nasıl doğurdu da şimdi kimse doğuramıyor diye düşünüyor insan
Hem de özle hastanelere gidip dünya para döktüğümüz halde
sevgili arkadaşım şu süreçte duydugun korku ve tedirginliklerini anlıyorum sen yürüyüş, nefes egzersizlerini ögren karın ve bacak kasların güçlü olmalı. yaklaşık 2 ayın var yürüyüşe devam normal doğumdan asla korkma haklısın geleneksel yöntem:)netten doğum videolarını izle bak bir hangisi daha içine siniyo doğumda çekecegin 1gün sezeryanda çok uzun bir zaman bakma sensezeryan rahattı diyenlere ne rahatı ya 9 kat kesilmişsin üstelik estetik dikiş güya kesiyi parmagınla dahi çekiştirsen korkuyorsun ki açılacak diye ki agdada açıldıgını dahi söyleyen duydum ilk doğumda 4kg doğum çok degil, inan ki çevremde çok duydum ayrıca 4kg denen bebegin 3,3 denenin 5 doğduğunuda duydum yani ultrasona güvenme sen dene ki pişman olma helede uzun boyluysan korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?