Ben Lüleburgazlıyım Büyükkarıştıranda Çamlıca ailesini bilmeyen tanımayan yoktur yöremize ettikleri hizmetler ve katkılarıyla herkezin takdirini kazanan bir ailedir Çamlıca ailesi bende forumda gezerken İrem Çamlıca Adını görünce çok mutlu oldum bu başlığı açan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Bende konuya ufak bir katkı yapmak için aşağıdaki yazıyı paylaştım arkadaşlar umarım katkım olur benimde.
Merkezi Büyükkarıştıran’da olan Chamlija’nınbağları , her farklı üzüm çeşidi için en doğru toprak yapısını ve iklim özelliklerini yansıtabilmek amacıyla Küçükkarıştıran, Akçaköy, Sütlüce, Tozaklı, Poyralı, Soğucak, İslambeyli ve Akören’e kadar uzanan oldukça geniş bir alana yayılmış durumda. Chamlija İstranca zirvesi ile kucak kucağa bağları ile sezon içindeki 17 derecelik ortalama ısıya sahip serin iklim bağcılığını Türkiye’ye taşıyor. Chamlija markasının yaratıcısı olan Çamlıca ailesi, Lüleburgaz’ın Büyükkarıştıran kasabasında 1936 yılından beri çiftçilik ile uğraşan bir aile. Ailenin ilk nesli 1936 yılında, filoksera hastalığı sonrası Bulgaristan’da dikilen ilk Amerikan anacı asmaların anısına adı, ‘Bağlık Yer’ anlamına gelen Loznitsa olarak değiştirilen Kubadın’dan göç etmiş Türkiye’ye. Üçüncü kuşaktan Mustafa Çamlıca bir ‘finewine’ şarap yatırımcısı ve bu girişimin arkasındaki isim. Şirket ismi, Mustafa Çamlıca’nın kızı ve aynı zamanda şirketin ürettiği ürünlerin etiketlerinin yaratıcısı İrem Çamlıca’dan geliyor. Camlıca ailesi hem ürettiği şaraplarla hemde şarap etiketlerini tasarlayan ve aynı zamanda adından tüm dünyada söz ettirerek hem Büyükkarıştıranı hemde ailesini bizi hemşerilerini gururlandıran kızımız İrem Çamlıca yı tebrik etmek istiyorum