İranlı kadın futbolcu, eşi izin vermediği için Asya Kupası'na katılamıyor

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
haber.sol.org.tr/dunya/iranli-kadin-futbolcu-esi-izin-vermedigi-icin-asya-kupasina-katilamiyor-129921
İranlı kadın futbolcu, eşi izin
vermediği için Asya Kupası'na
katılamıyor
İranlı sporcu Nilüfer Ardalan, eşi izin
vermediği için yurtdışına çıkamıyor
ve Malezya'daki Adya Kupası
finallerinekatılamıyor.
Çarşamba, 16 Eylül 2015 19:29

İran'ın ünlü kadın futbolcularından
Nilüfer Ardalan, eşi yurtdışına çıkış
izni vermediği için Asya Kupası
finallerine katılamayacak.
Ülkesinde "Bayan Gol" olarak
bilinen Ardalan'ın, eşi tarafından
reddedilme gerekçesinin, aynı gün
oğullarının okula başlayacağı gün
olması olduğu iddia ediliyor.
Malezya'ya gidişi eşi tarafından
reddedilen Ardalan, İran haber
ajansı Nasim'e verdiği röportajda;
"Keşke yetkililerin bu tip durumlar
için kadın sporcuların haklarını
savunma yönünde önlemleri olsa"
dedi.
İran'da yurtdışına gitmek isteyen
kadınlar, eşlerinden izin almak
durumunda. Benzer şekilde
pasaportlarını yenilemek
istediklerinde de, eşlerinin imzası
gerekiyor.
'İRAN HEDEF OLSUN DİYE SESİMİ
YÜKSELTMEDİM'
30 yaşındaki sporcu; "Bu oyun
benim için çok önemli. Müslüman
bir kadın olarak, ülkemin bayrağını
orada yükseltmeyi istiyorum" diyor.
Öte yandan Ardalan; bu konunun
İran'ı hedef almak için
kullanılmasından da şikayetçi.
Sorununun çözülmesi için sesini
yükselttiğini belirten sporcu, İran'ın
hedef ilan edilmesini doğru
bulmuyor.
FIFA, 2012'den bu yana, kadınların
başörtüsü ile maçlara çıkmasını
yasakladı. Bir başka oyuncunun
başörtüsüne takılabileceğini ve
yaralanableceğini belirten FIFA'nın
kararı, 3 yıldır uygulanıyor.

Doğru.. İranlı diye değil cahil bir erkek olduğu için bunu yapıyor.
Türkiye ' de de yok mu böyle erkek bozuntuları ?

Var da haberde bir nokta var mesela '' İran'da yurtdışına gitmek isteyen kadınlar, eşlerinden izin almak durumunda.Benzer şekilde pasaportlarını yenilemek istediklerinde de, eşlerinin imzası gerekiyor.'' Bu konuda açıkça ayrımcılık var.

Var da haberde bir nokta var mesela '' İran'da yurtdışına gitmek isteyen kadınlar, eşlerinden izin almak durumunda.Benzer şekilde pasaportlarını yenilemek istediklerinde de, eşlerinin imzası gerekiyor.'' Bu konuda açıkça ayrımcılık var.

Orada yazılı , burada gizli. 10 evin 8 inde bu tip tartışmalar oluyor.
Yurt dışını bırakın, annesinin evine gönderilmiyor kadınlar. Kendi ailesine mecbur kılınıyor. Uyarsan eyvallah uymazsan giderek bozulan bir evlilikle tehdit ediliyorlar.

Orada yazılı , burada gizli. 10 evin 8 inde bu tip tartışmalar oluyor.
Yurt dışını bırakın, annesinin evine gönderilmiyor kadınlar. Kendi ailesine mecbur kılınıyor. Uyarsan eyvallah uymazsan giderek bozulan bir evlilikle tehdit ediliyorlar.

Öyle de sonuçta yazılı yani mesela bizdeki kadın istese polise gitse evimde baskı var dese derdini anlatsa yardım ederler ama kimse orda yardım etmez kanun öyle.

Öyle de sonuçta yazılı yani mesela bizdeki kadın istese polise gitse evimde baskı var dese derdini anlatsa yardım ederler ama kimse orda yardım etmez kanun öyle.

Böyle size muhalefet yapıyormuşum gibi algılanabilir cevabım , lütfen o şekilde düşünmeyin; buradaki ne kanunun ne de polislerin kadını koruyabilen hiç bir tarafı yok.
Polise gidiyorsun, ikinci gün öldürülüyorsun..

Böyle size muhalefet yapıyormuşum gibi algılanabilir cevabım , lütfen o şekilde düşünmeyin; buradaki ne kanunun ne de polislerin kadını koruyabilen hiç bir tarafı yok.
bunu yazılı sunarsan beyinlere yerleştirirsin ve açıkçası yazılı olması gizli olmasından daha çok gururumu incitir.

Benim aklım yok mu? Kocam da kimmiş ki izin alacağım? açıkçası gururumu ezer bu.

Yo hayır haklısınız bu da ülkenin bir gerçeği sonuçta.Ama bir de şu şekilde düşünün sonuçta biz bunun için devlete sığınabiliyoruz evet doğru ilgilenilmeyen onlarca olay var ama ilgilenilen de onlarca olay var.Ama bu gezi konusunda mesela kocası izin vermeyen İranlı bir kadın hiçbir şekilde hakkını arayamaz,yani bırakın ilgilenilmemesini direk yasalarca erkek himayesinde zaten.

bunu yazılı sunarsan beyinlere yerleştirirsin ve açıkçası yazılı olması gizli olmasından daha çok gururumu incitir.

Benim aklım yok mu? Kocam da kimmiş ki izin alacağım? açıkçası gururumu ezer bu.

Bence fark yok.. Buradaki yazılı kanunlardan hangisi bizi koruyabiliyor ?
Türkiye de de birbirinden habersiz adın atamayanlar tonlarca çift var. Akılları yok mu ?

Kulağından , paçasından , yakasından çekiştirdikleri yerlere götürüyorlar..
Yazısız böyleyse... :)

Ne kanun ne kural ; çocukken yetiştireceksin adamları..

X