İran'da 'tecavüzcüsünü öldüren' kadın idam edildi.

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
İran'da 26 yaşındaki bir kadın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia ettiği adamı öldürdüğü için asılarak idam edildi.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin idamın durdurulmasına yönelik yürüttüğü kampanyalara karşın Reyhaneh Jabbari'nin Cumartesi günü başkent Tahran'daki bir hapshanede idam edildiği açıklandı.

Jabbari 2009 yılında Morteza Abdolali Sarbandi'yi öldürmek suçundan hüküm giymişti.

Jabbari'nin 'bana tecavüz etmeye çalıştı' dediği Sarbandi, daha önce İran İstihbarat Bakanlığı'nda çalışıyordu.

Mahkemedeki savunmasında Sarbandi'yi birkez sırtından bıçakladığını kabul eden Jabbari, "O sırada evde bir kişi daha vardı. Sarbandi'yi o öldürdü" demişti.

Uluslararası Af Örgütü, Jabbari'nin usulsüz bir yargılama sürecinin ardından hüküm giydiğini savunarak, idam cezasının durdurulmasını ve yarılamanın yenilenmesini talep ediyordu.

Geçtiğmiz ay sosyal medyada da idamın durdurulması için bir kampanya başlatılmıştı.

İran devlet haber ajansı Tasnim, mahkemenin 'meşru müdafa' iddialarını yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle kabul etmemesi üzerine Jabbari'nin idam edildiği haberini geçti.

BBC Farsça servisine konuşan Jabbari'nin annesi Shole Pakravan da idam haberini doğruladı ve idamdan bir gün önce kızını bir saatline görmesine izin verildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler İran'In bu yıl içerisinde en az 250 kişiyi idam ettiğini belirtiyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/10/141025_iran_reyhaneh_jabbari?ocid=socialflow_twitter

Ne yazık ki isteyenler var.
Böyle haberleri okuduklarında da gerçek şeriat bu değil diyorlar.Kaç tane ülkede uygulanıyor bu şeriat hala gerçeği bulunamamış nerede acaba gerçeği ?
Kıza çok üzüldüm bu arada.
yok canım o hayal ürünü..peygamber efendimiz uygulayabilrdi yanlızca..onun dışında kimse uygulayamaz..hem insanların düşüncelerini boşver..şeriat falan hayal ürünü bunlar halkı kandırıyorlar..şeriat gelse açlık olmayacak sanki başımıza nur yağacak sanıyorlar herhalde:KK14:

Ne yazık ki isteyenler var.
Böyle haberleri okuduklarında da gerçek şeriat bu değil diyorlar.Kaç tane ülkede uygulanıyor bu şeriat hala gerçeği bulunamamış nerede acaba gerçeği ?
Kıza çok üzüldüm bu arada.
Hayir bir de seriati isteyen bizim ultra kiskanc Turk kadinlari... Yani kocasinin telefon rehperinde kadin is arkadasinin kayitli olmasini hazmedemeyen yurdum kadinlari ustlerine 3 kuma getirilmesine ses etmeyecek ha!..:KK53:

Bu ne bicim is ya tecavuze ugrarsan idam tecavuz etmeye kalkisani oldurursen idam manyakligin dik alasi napsin simdi bu kadinlar ???

X