• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IQ testleri

Çocuk için ise, Milli Eğitim Bakanlığının özel yetenekli çocuklarla ilgilenen bir bölümü var diye biliyorum, ama detayını bilmiyorum.

Bir kaç şey daha geldi aklıma bu Milli Eğitim in bölümü ile ilgili. İlköğretimde ise çocuğunuz bir Rehberlik ile görüşün, onlar galiba önerebiliyorlarmış Milli eğitimin bu bölümüne gitme konusunu. Ondan sonrada yapılan test vs. sonucuna göre Milli eğitimin Özel yetenekli çocuklar için olan okullarına falan yönlendirebiliyorlarmış.
Yaşı daha ufaksa, yuvalarda da bazen IQ testi yapıyorlar sanırım, ama neticede bir yere önerme yok bildiğim kadarı ile.

Benim bilgilerim 6 sene falan öncesine ait.Oğlum lise sonda bir tuhaf davranmaya başlamıştı. Okula, kursa falan gitmiyordu. Babamız da tesadüfen karşılaştığı bir Milli Eğitim müfetişine bundan bahsedince, o müfetişin ön ayak olması ile bu Milli Eğitim in ilgili bölümünde oğluma test yapıp, isterse bu özel okullardan birine geçebileceği söylenmişti.

Benim aklımda normal prosedürün, okuldaki rehberliğin önermesi şeklinde olduğu kalmış, ama size rehberlik yardımcı olamadığına göre ya uygulama değişti, ya da rehberliğin dünyadan haberi yok.

Bulunduğunuz yerdeki Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir temas kurmayan çalışın isterseniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef.

Back