• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İpotekli Ev

Serendipity93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2021
131
123
53
31
Hanımlar merhabalar,
Uzun zamandır sitenin çoğu forumunu takip ediyordum. Bir konuda kafam karıştı daha önce yaşayan oldu mu diye fikir almak istedim. Bir ev alma planımız var, ancak evin üstünde 70.000 kadar bir kredi var. Banka ipotekli oluyor böylelikle. Evin sahipleri ya almazsanız diye krediyi kapatmak istemiyorlar. Önümüzde bir kaç seçenek var. Bankadan kredi çekmeyeceğiz, eğer çekiyor olsaydık iki banka arasında konuyu halledecekti ancak biz peşin ödeme yapacağız. Sabah gidip ipoteği kapatıp öğlen gidip tapuyu almak bir yol, diğer yol ise evi ipotekli satın alıp tutarın belirli bir kısmını ev sahiplerine ödeyip kalanını onlarla gidip bankada kapatmak. Evi baya sevdik bu arada. Evin üstünde farklı bir haciz veya ipotekte görünmüyor. Kredi borçlu evi nakit parayla alan oldu mu içinizde? Nasıl bir yol izlediniz? Ben biraz daha tedirginim, eşim bi tık daha rahat bana göre. :) Sormak kendimi rahatlatmak istedim açıkcası iş güç kaldı bir şeye elimi süremiyorum.

Hanımlar merhabalar,
Uzun zamandır sitenin çoğu forumunu takip ediyordum. Bir konuda kafam karıştı daha önce yaşayan oldu mu diye fikir almak istedim. Bir ev alma planımız var, ancak evin üstünde 70.000 kadar bir kredi var. Banka ipotekli oluyor böylelikle. Evin sahipleri ya almazsanız diye krediyi kapatmak istemiyorlar. Önümüzde bir kaç seçenek var. Bankadan kredi çekmeyeceğiz, eğer çekiyor olsaydık iki banka arasında konuyu halledecekti ancak biz peşin ödeme yapacağız. Sabah gidip ipoteği kapatıp öğlen gidip tapuyu almak bir yol, diğer yol ise evi ipotekli satın alıp tutarın belirli bir kısmını ev sahiplerine ödeyip kalanını onlarla gidip bankada kapatmak. Evi baya sevdik bu arada. Evin üstünde farklı bir haciz veya ipotekte görünmüyor. Kredi borçlu evi nakit parayla alan oldu mu içinizde? Nasıl bir yol izlediniz? Ben biraz daha tedirginim, eşim bi tık daha rahat bana göre. :) Sormak kendimi rahatlatmak istedim açıkcası iş güç kaldı bir şeye elimi süremiyorum.
Benim bildiğim parayı yatırıyorsunuz banka hesabında bekliyor
Tapudaki avukat işlem sonlanıp tapu size geçince bankaya bilgi veriyor
para evi satanın hesabına aktarılıyor
bu kredili alınca mı oluyordu kafam karıştı şimdi

Geçen sene ev sattım bende, kredi yada ipotek yoktu üstünde
alan kişi yarısını tapuyu alınca ödeyeceğini söyledi
tamda memurun önündeydik
memur bizi uyardı imza attığınız anda onun olacak ev
parayı ödemezse yapacak bir şeyiniz yok diye
dışarı çıkardı bizi evi alan kişi eft yi yaptı
bende tekrar girip imzayı attım

ben apayrı bir yol bankadan çok da küçük olsa kredi çekip o şekilde kapamanız taraftarıyım
böylece tapuda allah göstermesin sıkıntılı bir durum olursa tamamen önü kesiliyor.
Banka kredi verirken eksper gönderiyor, evi inceliyor her türlü hukuki işlem otomatikman yapılmış oluyor
Çünkü başına böyle sıkıntılı bir iş gelen tanıdığımız bankayla görüştüğünde bizden 10 20 bin kredi bile çekseniz hiç bu duruma düşmezdiniz demişti. O nedenle aklımda hep bu şık var.
Bankaya bi 5 bin gömerim ama kafam rahat olur

Aynısını bizde yaşadık
İpotek tutarını bankaya hesaba yatırdık banka yatırdığımız paraya bloke koydu tapuyu almadan para onların hesaba geçmedi
Tapuyu aldık bankaya bildirdik banka blokeyi kaldırdı para hesaplarına geçti

Evin üzerinde haciz yoksa ipotek olması çok sıkıntı değil. Hukuki açıdan zaten daha önce kredi kullanıldığına göre konut üzerinde mahkeme kararı veya imar sıkıntısı gibi bir durum yok demektir.

İpotekli olarak satışını alabilirsiniz ve satışını aldıktan sonra ipotek borcunu da kapatabilirsiniz.
Veya önce noterden karşılıklı satış sözleşmesini yaparsınız onlar da ipoteği kaldırırlar sizde temiz alırsınız tapuyu.

Hanımlar merhabalar,
Biz geçen sene yazlığımızı öyle aldık. Ev sahibinin hem ipoteği hem de başka kredi borcu vardı. Banka bize bir kağıt verdi tapuya götürdük tapu şerh koydu banka borcun bittiğini onaylayınca şerh kalktı. Tapuda bir kısmını ödeyip kalanı adamla birlikte bankaya ödedik. Sorun olmadı

Benim bildiğim parayı yatırıyorsunuz banka hesabında bekliyor
Tapudaki avukat işlem sonlanıp tapu size geçince bankaya bilgi veriyor
para evi satanın hesabına aktarılıyor
bu kredili alınca mı oluyordu kafam karıştı şimdi

Geçen sene ev sattım bende, kredi yada ipotek yoktu üstünde
alan kişi yarısını tapuyu alınca ödeyeceğini söyledi
tamda memurun önündeydik
memur bizi uyardı imza attığınız anda onun olacak ev
parayı ödemezse yapacak bir şeyiniz yok diye
dışarı çıkardı bizi evi alan kişi eft yi yaptı
bende tekrar girip imzayı attım

Dediğiniz kredili olunca oluyor evet.

Biz geçen sene yazlığımızı öyle aldık. Ev sahibinin hem ipoteği hem de başka kredi borcu vardı. Banka bize bir kağıt verdi tapuya götürdük tapu şerh koydu banka borcun bittiğini onaylayınca şerh kalktı. Tapuda bir kısmını ödeyip kalanı adamla birlikte bankaya ödedik. Sorun olmadı

Valla beni rahatlattınız. :)

Evin üzerinde haciz yoksa ipotek olması çok sıkıntı değil. Hukuki açıdan zaten daha önce kredi kullanıldığına göre konut üzerinde mahkeme kararı veya imar sıkıntısı gibi bir durum yok demektir.

İpotekli olarak satışını alabilirsiniz ve satışını aldıktan sonra ipotek borcunu da kapatabilirsiniz.
Veya önce noterden karşılıklı satış sözleşmesini yaparsınız onlar da ipoteği kaldırırlar sizde temiz alırsınız tapuyu.

Noterde satış sözleşmesi yapmayı önerebilirim eşime bu aklıma gelmemişti araştırayım.

Aynısını bizde yaşadık
İpotek tutarını bankaya hesaba yatırdık banka yatırdığımız paraya bloke koydu tapuyu almadan para onların hesaba geçmedi
Tapuyu aldık bankaya bildirdik banka blokeyi kaldırdı para hesaplarına geçti

Bankayla gidip görüşmemiz lazım yani haklısınız. :)

Back
X