• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IPL mi ? Alexandrite mi ?

speedy-gonzales

Carpe Diem
Kayıtlı Üye
11 Mart 2008
56.597
4.466
873
Merhaba ;

Dün akşam Lazer için görüşmeye gittim. Kadın IPL ile başlayıp daha sonra Başka makinelere geçeceklerini söylediler. Sizin önerileriniz nedir ?
Bir tanıdığım ise direk Alex ile başlamamın daha iyi olacağını söyledi bununla başlarsam jilet ile almama bile gerek kalmıyormuş :53:

IPL için 1 gün öncesinden mutlaka jilet ile alıp öyle gitmem falan lazım :ssz::35:

Sizin bu konu da fikirlerinizi bekliyorum ilk randevu 26.12.2012 haftaya :51:

Alex cihaz almamak için 9 neden ..

Bunu internette buldum.

1. NEDEN Alex laser ağrılıdır ve koyu renk ciltlerde yanık ve pigment değişimi gibi yan etki riskleri 1995 yılındakinin aynıdır. Ağrı hasta kaçırıcıdır.

2. NEDEN Alex laserde eliniz cebinizden çıkmaz. pahalıdır.

3. NEDEN Herhangi bir hastane ya da klinikte, laser odasının yakınlarında yanmış kıl kokusu hissedilir. İnsan proteinlerinin yanması sonucu oluşan karakteristik koku, oda içinde göz yaşartıcı düzeye çıkabiliyor.

4. NEDEN Güneşten kaçınma zorunluluğu vardır.

5. NEDEN Eğer cihazınız en hızlısından değilse, Alex laser epilasyonları oldukça zaman alıcıdır.

6. NEDEN Hava soğutucu veya sprey soğutucu, odada ekstra yer kaplar. Lazer odaları zaten küçüktür, darlık operatörü ve hastayı çok rahatsız eder.
7. NEDEN Ekstra cihaz, gürültüyü de katlar. Hastanın, özelikle üst üste seanslarda operatörün kafası şişer.
8. NEDEN Ekstra cihazlar odayı daha fazla ısıtır. Klimalar, özellikle yazın tam gaz çalışır, gürültü üçe katlanır. Elektrik masrafı da artar.
9. NEDEN Lazer, soğutma cihazı ve klima, üçü birden tesisata aşırı yüklenir, sigortalar atabilir, ekstra bir hat ya da priz ya da kabloları yenilemek gerekebilir.

Canım işin uzmanı olmamakla birlikte araştırmalarım ve tecrübelerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki IPL bir lazer sistemi olmayıp bir ışık teknolojisidir. Hatta mavi ışık da deniyor. Güzellik salonlarında dahi uygulanıyor. Oysa alexandrite uzmanlar tarafından yapılyor, maliyet olarak da daha pahalı zaten ama daha etkili. Aşağıya bazı sitelerden alıntı yapıyorum.

Alexandrite lazer: Türk insanı genellikle çok koyu olmayan ten rengine ve koyu renk kıl yapısına sahiptir, bu nedenle alexandrite lazer epilasyon için en uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken kalıcı yanık sorununa yol açmaz. Cihaz cilde 3 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.

Işık bazlı sistemler: (IPL, Mavi Işık, Fotoepilasyon vs.) Bunlar gerçek lazer epilasyon değillerdir, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu yöntemler derindeki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip olmadıklarından daha ziyade bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve geçici etki gösterirler. Uygulama sırasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir. Vücut kıllarından kalıcı olarak bu yöntemler ile kurtulamazsınız.

Alex cihaz almamak için 9 neden ..

Bunu internette buldum.

1. NEDEN Alex laser ağrılıdır ve koyu renk ciltlerde yanık ve pigment değişimi gibi yan etki riskleri 1995 yılındakinin aynıdır. Ağrı hasta kaçırıcıdır.

2. NEDEN Alex laserde eliniz cebinizden çıkmaz. pahalıdır.

3. NEDEN Herhangi bir hastane ya da klinikte, laser odasının yakınlarında yanmış kıl kokusu hissedilir. İnsan proteinlerinin yanması sonucu oluşan karakteristik koku, oda içinde göz yaşartıcı düzeye çıkabiliyor.

4. NEDEN Güneşten kaçınma zorunluluğu vardır.

5. NEDEN Eğer cihazınız en hızlısından değilse, Alex laser epilasyonları oldukça zaman alıcıdır.

6. NEDEN Hava soğutucu veya sprey soğutucu, odada ekstra yer kaplar. Lazer odaları zaten küçüktür, darlık operatörü ve hastayı çok rahatsız eder.
7. NEDEN Ekstra cihaz, gürültüyü de katlar. Hastanın, özelikle üst üste seanslarda operatörün kafası şişer.
8. NEDEN Ekstra cihazlar odayı daha fazla ısıtır. Klimalar, özellikle yazın tam gaz çalışır, gürültü üçe katlanır. Elektrik masrafı da artar.
9. NEDEN Lazer, soğutma cihazı ve klima, üçü birden tesisata aşırı yüklenir, sigortalar atabilir, ekstra bir hat ya da priz ya da kabloları yenilemek gerekebilir.

Canım zaten bu nedenler klinik açısından yazılmış :) Burada hasta için bu cihazı tercih edilmeme nedenleri arasında güneştan kaçınma ve acı olabilir ancak. Güneşten kaçınma derken alexandrite güneşten yanmış bronz cilde uygulanmıyor. Ben o nedenle tatil dönüşü yaptırmıyorum mesela, tatilden önce yaptrıyorum. Acı dersen evet biraz acıyor. Ben koltukaltı, özel bölge, çene ve bıyık, ve tüm bacağım için gidiyorum, bazı bölgelerim bitmek üzere artık. Bunların içinde en çok özel bölge acıyor ama öyle dayanılmaz acı değil. Odada yer kaplaması, sigortaların atması, cihazın maliyetinin fazla olması vs., hasta olarak bizi ilgilendirmiyor zaten :)

Back