• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

.İp perde ?

burcucello

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
1.203
2
116
43
Ankara
arkadaslar aranızda ip perde kullanan var mı?varsa kullanıslı mı, temizliği nasıl?
arastırmalarıma gore hem ekonomik hem de sık bi tercih..

canım benim perdelerim asansörlü ve çok şık duruyor.şimdi ise ip perdeler moda.bi arkadaşımın evinde gördüm.çok şık duruyor fakat temziliği nasıl olur bilemiyoruz daha.....

canım arkadasına bi sorsan bi ara nasıl temizlendiğini cok sevinirim :)))))))))))
evimiz kira olcak ne yazıkki,o yuzden pahalı perdeler yaptırmak istemiyorum.bi de temizlenebiliyorsa rahat, ekonomik oldugu için yaptırırız artık hemen.

bende gecen hafta baktım cok sık duruyolar
normal tuller gıbı makınede yıkanabılıyormus
perdecı garantısını verdı
fıyatlarını hıc sormadım

çok şık ama ben pahalı olduğunu bılıyorum metresının
sanırım bn evlenırken taçda temmuz ayında 50 di yanlış hatırlamıyosam

ip-perde3.jpg

ip-perde4.jpg

ip-perde5.jpg

işte resimler kızlar....

Açıkcası ben pek beğenmedim ama tabi zevkler farklıdır...

dekorasyon amacli guzel olur kapida ne biliyim cocuk odasinda ama misafir odasinda kullanmazdim............kullanisli oldugunuda sanmiyorum....

Arkadaşlar merhaba, evime perde yaptırıyorum, dün akşam perdeci gelip ölçü aldı, büyük ihtimalle ip perdelerden olacak. internette bir sürü model bulmuştum, resimleri ekleyeyim ve perdelerin temizliği ile ilgili de perdecinin söylediklerini aktarayım dedim.

İp perdeleri tercih etmemin sebebi, çok ince zarif ve şık bir görüntülerinin olması. Diğer perde kumaşları gibi kalın ve hantal kumaşlar değil ayrıca kendi zevkinize göre istediğiniz şekli kendiniz veriyorsunuz. Tüllere takılan klipsler ve süslerle istenen şekle sokulabiliyor, tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Temizliği de düşünüldüğü kadar zor değil, yıkanırken ipler birbirine karışıp dolaşmasın diye, hepsi toplanıp düğüm atılması gerekiyormuş ve perdecinin vereceği yıkama kesesi içinde makinaya atılıp yıkanabiliyormuş.

Ben salonuma ve yemek odama yaptırıyorum, alt katta sadece stor olacak, üstüne de ahşap rustikte ip perde, başka fon falan olmayacak, ip perdelerimi simli kumaştan yaptıracağım ve aralarına da boncuklu iplerden taktıracağım. Tabi şimdilik fiyat almadık, bakalım umarım bütçemizi aşmaz da en kısa zamanda yaptırırız. Aşağıda bol çeşitli ip perde uygulamaları var.

1000091427vt2.jpg

ipperdetc3.jpg

ipperde2mm8.jpg

ipperde3mv3.jpg

ipperde5ri5.jpg

ipperde6km2.jpg

perde145wq4.jpg

perde146qn9.jpg

22167241hb3.png

65257369rw3.png

Bende merak ediyordum ip perdeler kulanışlımı acaba diye, ne güzel olmuş burcu cum böyle bir başlık açman.Bende kapılara yaptırmayı düşünüyorum.Salonda falanda hoş durur ancak bir arkadaşında dediği gibi bir rüzgar esse,klimanın fanı vursa aralanır.Ki ben Antalya da yaşadığım için yaz kış klima kullanıyorum mecburen.

bende bu ip perdeleri çok beğeniyorum. mutfakta kullanmayı düşünüyorum ve belki salonda.

bu ip perdeyi tanıma hikayem çok komik olmuştu.
annemle beraber mağazaları dolaşırken yaşlıca bi kadın geldi bu perdelere baktığımızı görünce ve dediki benim yeni gelin (daha nişalı) evine bu perdelerden yaptırmak istiyomuş. sanki babasının evinde bu perdelerden görmüştü dedi. çok gülmüştüm annemde bak kızın arkasından neler diyolar dedi. bıraksaya istediğini alsa şu kaynanaları anlamıyorum dedi.

benim hosuma gitti hele arada boncuklu olanlar... acik mutfagim olacak oturma odasindan mutfaga gecilecek oraya güzel olur diye düsündüm

Canım sitede bir arkadaşın evinin fotoğrafında görmüştüm onu ekliyorum. Ayrıca bu perdelerden satan bir firmanın sitesinde de nasıl temizlendiği gösterilmiş. Sanırım temizlemek için düzgün bir şekilde kıvırarak yıkma torbasına koyup makinede yıkanıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Eklentiler

• $sdc10212qx6.webp
    $sdc10212qx6.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 218
  • $sdc10214hg5.webp
    $sdc10214hg5.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 222
  • $1.webp
    $1.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 207
bende çok seviyorum ip perdeleri parlayanlar daha güzel
ama kullaşlı değil gibime geliyor