İntihar girişiminde polisi susturan soru

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Adana'da intihar girişimindeki işsiz babanın sorusuna polis cevap veremedi. Polisin iş sözü vermesiyle intihar girişiminden vazgeçti.

Adana'da simit satıcılığı yapan 36 yaşındaki Şahin Yıldız, velayeti boşandığı eşinde bulunan iki kızını parasızlık yüzünden göremediğini söyleyip, intihar etmek istedi.

İkna etmek için gelen polise derdini anlatan Şahin Yıldız, "Sen, manavın yanından geçerken, meyveleri canları çekip istemesinler diye montunla yüzlerini kapatıyor musun?" diye sordu. Polis memuru soru karşısında susup kaldı.

Ajanslara düşen rutin intihar girişimlerinden birisiydi aslında. Ama o babanın sözleriydi bu haberi manşete çıkaran. Çaresizliğini öyle bir örnekle açıkladı ki, haberi okuyanlar da polis de sustu kaldı. Günün yürek burkan olayı Adana'dan geldi. İşte ayrıntılar...

Olay, merkez Çukurova İlçesi'nde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) üzerinde meydana geldi. Uzun zamandan beri işsiz olduğu için üç yıl önce eşinden boşanan Şahin Yıldız, bütün çabasına rağmen düzenli bir iş bulamadı. İşsizlik nedeniyle velayeti annelerinde olan iki kızını da göremeyen Yıldız, ölmeye karar verip Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen otoyola çıktı. Demir korkulukları aşıp, nehre doğru sarkan Yıldız'ın niyetini anlayan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri Şahin Yıldız'ın yanına gelip konuşarak ikna etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Cankur ekipleri ise atlama ihtimaline karşı bot ile nehire açıldı. Can yeleklerini hazırlayan Cankur ekipleri Şahin Yıldız'ı kurtarmak için hazırlıklarını tamamlayıp beklemeye başladı.

CEVABI ZOR BİR SORU

Köprü korkuluklarına tutunarak derdini anlatan Yıldız, kendisini ikna etmek için yanına gelen polislere, "Başka çarem kalmadı. İş bulamadım. Ben dürüst bir insanım, yolda bulduğum bin 200 liralık telefonun sahibini arayıp buldum, ona teslim ettim. Kötü bir insan olsam, böyle yaparmıydım. Ama benim, iki çocuğum var, annelerinde kalıyorlar. Onların yüzüne bakamaz oldum. Size bir soru soracağım, senin iki çocuğun var, birinin adı Sena, diğeri Nisanur, onlarla beraber olduğunda, manavın yanından geçerken meyveleri görüp, canları çeker, isterler diye montunun önünü açıp gözlerini kapatarak götürüyor musun? Ben öyle yapıyorum" Başka çarem kalmadı" diye konuştu.

POLİS İŞ SÖZÜ VERDİ

Şahin Yıldız'ın sorusu karşısında söyleyecek söz bulamayan polis memurunun imdadına, amiri yetişti. Çevrede toplanan polisleri uzaklaştıran amir, cebinden çıkardığı cüzdanındaki kızlarına ait fotoğrafları gösteren Yıldız'a iş bulma sözü verdi. İntihar etmekten vazgeçen Şahin Yıldız, ifade için Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

kaynak: dha

Her zaman söylüyorum ve hep te söylemeye devam edeceğim hiç bir zaman adil bir hayat süremeyeceğiz. Polis memurlarının zabıtaların bedavaya bindiği otobüslere asgari ücretle çalışanların kuruşu kuruşuna parasıyla binmeleri akbili yada kent kartı olmayınca 2 lira için otobüsten indikleri indirildikleri bir türkiye . Adil mi bu şimdi.Türkiye şartlarında yaşamak hayatta kalmak çok zor.Açlıktan ölen bebeklerin evine para götüremeyen anne babaların çoğunluk olduğu bir ülkede yaşamaktan nefret ediyorum.

siz yurt disini görmemisinizzzz
burda sosyal haklar sifirlandii is yokk okumusa yok birde tr gelmis vasifsiz isciye hic yokk1

Adana da cocuklari ac ve usuyorlar diye kendini baska odada asan anne ve bu adami asla unutmayacagim.

Bu insanlarin ve bizim gibilerin gozyaslarinin hakkini helal etmiyorum ben ulkenin basindakilere

Hukumetin ve mvlerinin aldigi maaslar ve servetlerinin bir kismi halka verilse ihya olur bu millet.

Benim insanim benim evladim patates bile alamazken, bu devletin basindaki chaneli kapattiriyorsa allah bunu gorur. Bu dunyada olmasa ote dunyada.

Allah a siginmazsam katil olcam. Bu insanlari oldurup dunyayi temizlicem. Ben elimde olmasa bile ne uyuyabiliyorum ne yoyebiliyorum. O insanlara bir sey yapmak istiyorum.

Agliyorum ve aglatmak istiyorum. Kinleniyorum.

Adama degil.polislere yazik bnce sen calisma yat yat snra intihara kalkis erkekliginden utanmasi gereken insann oyle dengesizleri birakican atlasinlarr

Sabahtan akşama kadar yollarda satış yapıp, ailesine nafaka temin etmeye çalışan seyyar satıcının bile üç kuruş vergisine tamah edilip, zabıtalarca kovalatılan, tezgahı dağıtılan bir ülkede bu tür olaylara rastlamak hiç şaşırtıcı değil maalesef! Yine de ya sabır diyorum. Vurgunculara, kaçakçılara, sözde " namus " için kadın öldürüpte namussuzca kaçak elektrik v.s. kullanan şerefsizlere ve bunlara göz yumupta acısını namuslu vatandaştan çıkarıp, onları bu durumlara düşürenlere, yedikleri her lokma haram zıkkım olsun. ALLAH- u TEALA' yı bari dillerine dolamasınlar artık!

Burda utanıcak olan sadece bizi yönetenler değil hepimiziz aslında. Onlar daha çok utansın ama biz kendi payımıza düşen kadar yine utanmalıyız. O insanlardan sadece haberlerde yok arasak yardım etmek istesek heryerdeler. Belki büyük belki küçük ama üstümüze düşen kadar. Yolda gördüğü yaşlı teyzeye bile mendil satıyo diye küfür eden eşek kadar adamları gördükten sonra kestim gerçi ben bizden ümidi..

Adama degil.polislere yazik bnce sen calisma yat yat snra intihara kalkis erkekliginden utanmasi gereken insann oyle dengesizleri birakican atlasinlarr
Adam yol yol gezip simit satıyormuş güzel kardeşim. Ben hiç yatan simitçi görmedim çünkü. Sen gördüysen anlat aydınlanalım.

Şaka yaptım deyin,böyle bi yorum? İnsanın canından vazgeçmesi kolay mı sanıyosunuz? Boş boş bile yatsa - ki yatmıyo simitçilik yapıyomuş- bu dediğinizi iki çocuğun babası hakediyo mu?

yahu inanamıyorum bu olayda bile yok polis zabıta bedava otobüse biniyomuş. bu mudur bundan çıkardığınız sonuç? evet bedava otobüse biniyor, iyide maaş alıyor, ama karısını, çoluğunu çocuğunu hiç bilmediği bi memlekette yalnız bırakıp itin uğursuzun peşine gidiyor, aylarca, taş üstünde yatıyor, hayatı namlunun ucunda duruyor! tabiki gidicek bu görevi seçtiyse ona lafım yok ama el insaf kendisini ailesini tehlikeye atıp, göğsünde türkiye cumhuriyeti bayrağı taşıyıp meleket için çoğumuzun yapamayacağı, hatta karşısına sıradan bi sarhoş çıktığında ayakları popsuna çarpıp kaçtığı gözgöze gelmekten bile çekindiği adamlarla muhatap olup görev yapıyorlar. tek sorun otobüse bedava binmesimi?

Sanırım bu laf bana tek sorun otobüse binmesi değil. Geçim sıkıntısı olan bir ülkede asgari ücretle çalışan veya asgari ücretten biraz fazla maaş alan insanların kuruşu kuruşuna cebinden paraların kat kat fazlaca alınması.Tabiki burada polislerimize bir şikayette bulunma yok burada asıl suçlular devlette bunları yönetende. Adil olsun demem de her hangi bir art niyet aramanıza açıkcası çok üzüldüm. Ben ewt onlardan da yol parası alınsın istiyorum ben 1000 tl maaş alıp yol parası vergimi kiramı ödüyorsam benden fazla maaş alanlarında benim parayla bindiğim otobülslere onalrın bedava binmesini kabullenemiyorum. Bu kadar basit. Az maaş alıp ev geçindirmek kira ödemek çocuklarına bakmak nasıl bir duygu çok iyi bilirim. Suçlu aramak istiyorsanız yorum yapan bizlere değil bu insanları bu hale getirenlerde suç bulun.

Ve bir başka yorumda var adama değil polise yazık diyen arkadaşım. Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz ne o polisin ne de o vatandaşın. Bu yüzden yargısız infaz yapmak çok ayıp olmuş. Kimse boşu boşuna canından vazgeçecek kadar bencil değil. Ne yaşadığını bilemeyiz belki de ewt yan gelip yattı hep ama bu demek değil ki bırakalım ölsün. Bu kadar vicdansız olamazsınız.

herkes kendi tarafından bakıyor olaya, bende asgari ücretle çalışıyorum, ve bunun hiçbirşeye yetmiyeceğinin farkındayım, tabiki suçu bizi bu hale sokanlarda buluyorum burda hemfikiriz. sadece otobüs olayına takıldım,çünkü bizzat yaşadığım için biliyorum, çok zor şartlarda çalışıyolar emin olabilirsin, yani oh be devlet bize hak verdi otobüse bedava biniyoruz diye bişeyi düşünmeleri gibi bi durum söz konusu değil. hatta işin içinde olsan yaptığı işe (bu her şubeye/bölüme göre değişir) göre az bile maaş aldığını düşünebilirsin. yani bi polis okadar şeyle uğraşıyorki bedava bindiği otobüs hiç gözüne gelmiyor. bu konunun onla kıyaslanmasına şaşırdım sadece, he asgari ücrete gelince devletin ne kadar suçu varsa (asgari ücreti az tutarak) özel sektörün,patronların da okadar suçu var. devlet asgari yani en az bukadar verebilirsin diyor illaki bukadar ver demiyor, buda malesef patronların işine geliyor.

arkadaşım işt aynı fikirleri savunuyoruz sadece farklı açılardan baktık ama ortak noktayı bulduk suçlu ne polis ne zabıta ne işçi. Bizleri bu şartlarda bu maaşla çalışmaya zorlayan devlet büyüklerinde. Tabiki polislerimizde böyle ayrımcılık yapılmasını istemez en azından istemeyenlerde vardır arasında. Keşke kadınlar yönetse Türkiye cumhuriyetini herşeyi değiştirme şansımız olsa.

ahhh ahhhh okadar çokki ülkemizde bu tarz insanlar...zenginler çok zengin fakirler çok fakir malesef..Allah yardımcıları olsun..

ben bu haberleri gördükçe yemeden içmeden kesiliyorum bütün yaşama hevesim uçup gidiyor. yokluktan ölen bebekler, kendini asan anne-babalar.. saraylarda o kadar israf yapılırken başka ne olacaktı ki zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…