• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar etmek istiyorum.

sagoleraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
58
0
36
İstanbul
gençliğimin en güzel zamanlarındayım.. ki blıyosunuzdur 15 18 yasları en guzel yas olarak kabul edlir.
ama ben ölmek istyorum. allahım'a yalvarıyorum canımı alsın diye cesaretim olsa ben yapıcm ama yok yapamam.. ömek için o kadr sebebm varken ben bunu yapamam. allahm'a sıgınıyorum. yüce rabbim beni gör. ya yanına al yada cesaret ver ben geliyim. hiç birşeyim yerinde gitmiyo ne derslerm ne aile ilişkilerim ne özel hayatım ne kendim. bir insanda hiç bir şey yolunda gitmez mi bende gitmıyo iştee gitmiyo .s o kadar mutsuzum ki boşuna yasıyorum ben bu dünyada herkez benden nefrt ediyor kendim de dahil..öz ailem blee. az önce az daha dyak yiyodum babamdan nye biliyor musunuz ? bana gerizeklı dediğinde ya düzgün konusrmusun baba dedim diye sus be grizekalı bide cewap weriyor ddiğinde siz ancak kufur etmyı biliyosunuz dedm diye.. bende mutlu olmak istyorumm. belki de mutluyum bilmiyorum çok mu bencilim diyede düşünyorum.. biliyorum bunları okurken bu kz deli rahtsız diyenleriniz olacak umrumda değil deyin. alıştım hakaretlere. yaşamak bile işkence artık bana. arkadaşlrım ailesiyle oturup şakalaşırken veya sevgilisyle arkadaslrıyla gezip tozarken ben bunları yazıyorum.. inanın bu insana çok koyuyor.. şuan beni bbama şikayet eden annem , babama ve anneme gaz veren teyzem, ve daha 10 dk once beni dovmek için odamın kılıdını acmaya calışan ve teyzemden hoşlandgnı düşündüğm babam oturup rakı içiyorlar.. gülyolar eğleniyorlar.. bense psikolojik bunalım da ölmenin yollarnı arıyorum...

çok talihsizlik ler yaşıyosun canım ama inan senden daha kötü durumda olup ölümü düşünmeyen şükreden insanlarda var şuan ne diycemi şaşırdım sana ama tek bildiğim bişiy var intihar düşüncesini çıkar kafandan sana bunları yaşatanlar yüzünden ahiretinide kaybetme rabbim bazen insanlara böyle büyük sınavlar imtihanlar yaşatır sabrını dener sende sabret ve dua et ellerini aç herşeyin önce hayırlısını iste hele senin gibi bi kızın duasını inşallah kabul eder üzme kendini bence okulun varsa okuyosan eğer sabret okulunu oku kendi ayaklarının üstünde dur bi mesleğin olsun ilerdede kendi aileni kurarsın inen yeri geliyo insanın kendi öz anne babasından bile fayda olmuyo o yüzden ne varsa kendinden fayda var sana senni senden fazla kimse düşünmez:43:

çok tesekkur ederim hali mi anlayıp yorumladığınız için ama inanın danamıyorum yapamıyorum olmuyor kendimi derslerim wersem derslerim kotu arkadas cevresi edinsem buralarda hiç rkadasım yok hayatttan nefret ediyorum :58:
çok talihsizlik ler yaşıyosun canım ama inan senden daha kötü durumda olup ölümü düşünmeyen şükreden insanlarda var şuan ne diycemi şaşırdım sana ama tek bildiğim bişiy var intihar düşüncesini çıkar kafandan sana bunları yaşatanlar yüzünden ahiretinide kaybetme rabbim bazen insanlara böyle büyük sınavlar imtihanlar yaşatır sabrını dener sende sabret ve dua et ellerini aç herşeyin önce hayırlısını iste hele senin gibi bi kızın duasını inşallah kabul eder üzme kendini bence okulun varsa okuyosan eğer sabret okulunu oku kendi ayaklarının üstünde dur bi mesleğin olsun ilerdede kendi aileni kurarsın inen yeri geliyo insanın kendi öz anne babasından bile fayda olmuyo o yüzden ne varsa kendinden fayda var sana senni senden fazla kimse düşünmez:43:

Canim yazdiklarini okudum ve inan ki ayni senin yaslarina geri döndüm. Samimi söylüyorum o yaslardayken ayni sekilde bir psikoloji icerisindeydim. Hayat bana cok anlamsiz ve gereksiz geliyordu. Yasamanin bir anlami yoktu nefes almanin bir anlami yoktu. Hersey üstüme üstüme geliyordu. Ve ben artik bitsin diye dua ediyor her gece Allahim canimi alda kurtulayim diyordum. Kurtuldum hamd olsun ama Allahim canimi almadi. Mutlu oldugum günler geldi. Ve bana inan sende bunlarin hepsini arkanda birakacaksin. Herseyden önemlisi icinde ki imani asla kaybetmemen. Rabbim seni görüyor bundan emin ve. Ve suan yasadiklarin senin icin bir sinav oldugunu unutma. Sana bir abla tavsiyesi diyeyim... Bol bol dua et. Ufak seylerden mutlu olmayi ögrenmeye calis. Sev ve ne kadar sevildigine sahit ol. Insanlarin senden nefret etmedigini anlayacaksin. Ailenle aranda ki sorunlar icin tabi ki üzüldüm. Bu konu hakkinda yorum yapmamayi tercih ediyorum. Onun disinda hayata küsme. Cünkü hayat ona küsülecek kadar degerli degil. Lakin burda olmamizin bir sebebi var. Bu dünyaya sadece gülüp eglenmek icin gelmedik. Bugünlerin üstesinden en iyi sekilde gelecegine inaniyorum. Allaha güven Allaha inan. Ben cözümü bu yönde görüyorum inancimizda görüyorum. Simdi tabi ki bir psikiyatriste git terapi gör vs. diyenler olacak. Elbette ki bende bunu sana öneririm. Ama yasadiklarini bende yasadim ve suan cok mutluyum elhamdulillah. Bunu üstüne basa basa söylüyorum ki anlayasin senin yasadiklarini yasayanlar var ve ölmediler hayatla savasmaya devam etmi mutlu olmayi basardilar. Sende bunu basaranlardan olmani umud ediyorum. Ayrica diledigin zaman özelden bana ulasabilecegini de söylemek istiyorum. Cünkü ben bu durumlari yasarken kimseyle bunlari konusamiyordum. Seni dinleyebilecek insanlar var bunudan emin ol. Intihar düsüncesini aklindan hemencik silip atmani diliyorum. Hersey güzel olacak buna inan. Ve bak bu kadar cok dil döktüm bu yüzden söylediklerimle samimi oldugumu bilmeni isterim. :29:

sizede çok teşekkur ederim mutlu omak için üniwersteyi bekliyorum. ama onada umudum yok derslerimde cok kotu inşah bende sizler gii mutlu olmayı öğrenebilirim zamanla.. benimiçin bu kadar çok dl döktüğünüz iin tekrar tekrar tekkür edeim mutlulğunuz daim olur inşallah :58:
Canim yazdiklarini okudum ve inan ki ayni senin yaslarina geri döndüm. Samimi söylüyorum o yaslardayken ayni sekilde bir psikoloji icerisindeydim. Hayat bana cok anlamsiz ve gereksiz geliyordu. Yasamanin bir anlami yoktu nefes almanin bir anlami yoktu. Hersey üstüme üstüme geliyordu. Ve ben artik bitsin diye dua ediyor her gece Allahim canimi alda kurtulayim diyordum. Kurtuldum hamd olsun ama Allahim canimi almadi. Mutlu oldugum günler geldi. Ve bana inan sende bunlarin hepsini arkanda birakacaksin. Herseyden önemlisi icinde ki imani asla kaybetmemen. Rabbim seni görüyor bundan emin ve. Ve suan yasadiklarin senin icin bir sinav oldugunu unutma. Sana bir abla tavsiyesi diyeyim... Bol bol dua et. Ufak seylerden mutlu olmayi ögrenmeye calis. Sev ve ne kadar sevildigine sahit ol. Insanlarin senden nefret etmedigini anlayacaksin. Ailenle aranda ki sorunlar icin tabi ki üzüldüm. Bu konu hakkinda yorum yapmamayi tercih ediyorum. Onun disinda hayata küsme. Cünkü hayat ona küsülecek kadar degerli degil. Lakin burda olmamizin bir sebebi var. Bu dünyaya sadece gülüp eglenmek icin gelmedik. Bugünlerin üstesinden en iyi sekilde gelecegine inaniyorum. Allaha güven Allaha inan. Ben cözümü bu yönde görüyorum inancimizda görüyorum. Simdi tabi ki bir psikiyatriste git terapi gör vs. diyenler olacak. Elbette ki bende bunu sana öneririm. Ama yasadiklarini bende yasadim ve suan cok mutluyum elhamdulillah. Bunu üstüne basa basa söylüyorum ki anlayasin senin yasadiklarini yasayanlar var ve ölmediler hayatla savasmaya devam etmi mutlu olmayi basardilar. Sende bunu basaranlardan olmani umud ediyorum. Ayrica diledigin zaman özelden bana ulasabilecegini de söylemek istiyorum. Cünkü ben bu durumlari yasarken kimseyle bunlari konusamiyordum. Seni dinleyebilecek insanlar var bunudan emin ol. Intihar düsüncesini aklindan hemencik silip atmani diliyorum. Hersey güzel olacak buna inan. Ve bak bu kadar cok dil döktüm bu yüzden söylediklerimle samimi oldugumu bilmeni isterim. :29:

ahhh ahh bu yaşlar zorluklarda sadece ölüm düşünülür:31:
ergen pskolojisi..yaşadıklarımı anlayamazsınız dıye dusunme sakın çok iyi anlarım..
herşey yoluna giricek merak etme..hepimiz yaşadık bunları:26:

inşallah yoluna girer ve bende mutlu olurum artık teşekkür ederim:59:
ahhh ahh bu yaşlar zorluklarda sadece ölüm düşünülür:31:
ergen pskolojisi..yaşadıklarımı anlayamazsınız dıye dusunme sakın çok iyi anlarım..
herşey yoluna giricek merak etme..hepimiz yaşadık bunları:26:

inan bana bir gun gelecek iyiki hayattayim iyiki yasiyorum diye varolduguna sukredeceksin hic bir sikinti sonsuza kadar surmez bunu unutma benden sana bi abla tavsiyesi:48:

sizede çok teşekkur ederim mutlu omak için üniwersteyi bekliyorum. ama onada umudum yok derslerimde cok kotu inşah bende sizler gii mutlu olmayı öğrenebilirim zamanla.. benimiçin bu kadar çok dl döktüğünüz iin tekrar tekrar tekkür edeim mutlulğunuz daim olur inşallah :58:

Estagfirullah tesekküre gerek yok burada elimizden geldigince birbirimize yardimci olmaya calisiyoruz. Derslerine vermeye calis kendini. Merak etme bende okulda öyle ahim sahim karnelerle eve gelmezdim. Ama bunlar mutlu olmana engel seyler degil. Üzme kendini. Nefes alabildigin her an icin sükür et ve mutlu ol. Rabbim yüregine huzur serpsin insaAllah. :61:

Üzülme canım böyle düşünen sadece sen değilsin, yeterki sen kendini bırakıp kötülüğe teslim olma bol bol dua et, unutma ölüm asla çözüm değildir. Bizi yaradana sığın dilerim ailende hatasını anlar.

Sevgili Sagoleraa, bu kadar yaygın sağlıksızlığın içinde çıkış yolu bulmakta zorlanmanızı çok iyi anlıyorum.
Önce birkaç temel yaşam kuralından konuşalım isterseniz;
1. Başkaları için asla kendime zarar vermeyeceğim.
2. 15-18 yaş gençliğin en güzel zamanları olduğu gibi ergenliğin en sıkıntılı dönemleridir
3. Problem odaklı ya da çözüm odaklı olmak çok önemli bir yaşam seçimidir.
4. İntihar etmek asla çözüm değildir.
5. İntihar düşünceleri varsa, mutlak bir psikiyatr ile görüşülmelidir.
Şimdi de bu temel yaşam kurallarının hayatına nasıl uygulamamız gerektiğine bakalım Sevgili Sagoleraa;
Anne, baban ve teyzen ne kadar sağlıksız olurlarsa, olsunlar, sakın onların hastalıklı yaşam seçimleri nedeniyle sen kendine zarar verme, verdirtme. Yaşamının en zor dönemindesin. Ergenlik, vücudumuzdaki kimyasal ve biyolojik değişimler nedeniyle yaşamımızı çok zorlar. Hele de senin gibi, böyle zor şartlarda yaşıyorsak, ergenlik daha da başımızı ağrıtır. Hormonlarımız nedeniyle hayatı çok daha farklı algılarız. Duygudurumunuz çok dalgalanır. Şimdi senin de önünde en önemli yaşam seçimlerinden biri duruyor: ya problem odaklı olup, böyle kahredip kendine zarar vereceksin, ya da çözüm odaklı olup "evet, elimde pek keyifsiz ve zor bir resim var. Ben bu resim içinde kendim için nasıl sağlıklı çözümler üretebilirim?" sorusunu soracaksın. En önemli çözümün olabileceği kadar çabuk ve iyi okullarını bitirmek, meslek sahibi olmak ve kendi hayatını kurmak. Hayat yolunuz çiz Sagoleraa ve mutlak yakınında bulunan bir psikiyatrından yardım al. Kendi hayatını kurana kadar ihtiyaç duyacağım süreci daha az zorlanarak geçmeni sağlayacaktır.
Unutma, hayat herkesin eline bir hamur verir. Unu, suyu, tuzu birbirinden farklı. Biri daha kolay yoğrulur, biri daha zor. Ama o hamurdan ne şekil çıkartacağın sana bağlıdır.
Kendine güven Sagoleraa.
Sevgiyle,

Sagoleraa yaşadıkların çok doğal ve yaşının gerektirdiği şeyler.ergenlik psikolojisi böyledir.benim de ergenlik dönemim oldukça sancılı geçti.İnan atlatıcaksın bunları.Bu bir süreç bu süreci ne kadar az zararla atlatırsan o kadar iyi senin için.Herşeye karşı güçlü ol,ayakta durmaya çalış kendini telkin et ve ne olursa olsun intihar düşüncesini at aklından.

Canim sakin intihari dusunme,biz buyukler bazen sizi anlamakta gucluk çekiyoruz,sanki o yasta biz hiç olmamisiz gibi..Emin ol annen ve baban seni çok seviyorlar.Bu psikolojiyi ancak sende anne oldugunda anlayabilirsin, biraz annenle iletisime gecmeyi dene, o seni muhakkak anlar..5 yil sonra bu gunlerine gulumsemeyle bakacaksin emin ol.Bu can sana bir emanettir onu en iyi sekilde korumalisin, Mutluluklar.:16:

bende eskıden hep olmek ısterdım..ay simdi aklıma bıle gelmıoo..bazen okadar baglanıorumkı dunyaya olum var olum dıorumm:9: valla gecıcek merak etmeeeeee..ergen psıkolojısı gercekten.. ama sen bence degerlı bır kıssın..ve gereken degerını hıssettırmıorlar..ve olmeyıde en cok bundan dolayı ıstııyosunn..

ama emın ol sende bugunlere guleceksın ve bıraz daha büyüyüp gelın kız cagına geldıgınde senın tatlı bır mısafır oldugunu anlayıp degerını sana hıssettırecekler..merak etme cnm..:3:

Sevgili Sagoleraa, bu kadar yaygın sağlıksızlığın içinde çıkış yolu bulmakta zorlanmanızı çok iyi anlıyorum.
Önce birkaç temel yaşam kuralından konuşalım isterseniz;
1. Başkaları için asla kendime zarar vermeyeceğim.
2. 15-18 yaş gençliğin en güzel zamanları olduğu gibi ergenliğin en sıkıntılı dönemleridir
3. Problem odaklı ya da çözüm odaklı olmak çok önemli bir yaşam seçimidir.
4. İntihar etmek asla çözüm değildir.
5. İntihar düşünceleri varsa, mutlak bir psikiyatr ile görüşülmelidir.
Şimdi de bu temel yaşam kurallarının hayatına nasıl uygulamamız gerektiğine bakalım Sevgili Sagoleraa;
Anne, baban ve teyzen ne kadar sağlıksız olurlarsa, olsunlar, sakın onların hastalıklı yaşam seçimleri nedeniyle sen kendine zarar verme, verdirtme. Yaşamının en zor dönemindesin. Ergenlik, vücudumuzdaki kimyasal ve biyolojik değişimler nedeniyle yaşamımızı çok zorlar. Hele de senin gibi, böyle zor şartlarda yaşıyorsak, ergenlik daha da başımızı ağrıtır. Hormonlarımız nedeniyle hayatı çok daha farklı algılarız. Duygudurumunuz çok dalgalanır. Şimdi senin de önünde en önemli yaşam seçimlerinden biri duruyor: ya problem odaklı olup, böyle kahredip kendine zarar vereceksin, ya da çözüm odaklı olup "evet, elimde pek keyifsiz ve zor bir resim var. Ben bu resim içinde kendim için nasıl sağlıklı çözümler üretebilirim?" sorusunu soracaksın. En önemli çözümün olabileceği kadar çabuk ve iyi okullarını bitirmek, meslek sahibi olmak ve kendi hayatını kurmak. Hayat yolunuz çiz Sagoleraa ve mutlak yakınında bulunan bir psikiyatrından yardım al. Kendi hayatını kurana kadar ihtiyaç duyacağım süreci daha az zorlanarak geçmeni sağlayacaktır.
Unutma, hayat herkesin eline bir hamur verir. Unu, suyu, tuzu birbirinden farklı. Biri daha kolay yoğrulur, biri daha zor. Ama o hamurdan ne şekil çıkartacağın sana bağlıdır.
Kendine güven Sagoleraa.
Sevgiyle,

cok guselll..agzınıza saglık..

Ben üniversiteye hazırlanırken senin geçtiğin yollardan geçtim ve sanırım çoğumuz böyleydi.Herkes ister mutlu aile güzel arkadas çevresi.Ama hayatta bir yerde çabalamak gerekiyor ki meyvelerini toplayabilesin.En güzel çağlarım bu dönem deme.Emin ol 20li yaşların güzelliği de başka.Simdi derslerim kötü diyip bırakma kendini bi yerden tutu basla çalışmaya.En kolay konulardan en iyi yapabildiğin konulardan basla.Düzenli çalış.Giyin süslen elbiseler al eğer sürekli pantolon giyiyorsan ne bileyim bunun gibi hayatta farklı şeylerin seni mutlu kılmasına izin ver.Kendini beğen.Özen göster kendine.Ailenle takılma boşuna ben de aynı durumdan şikayetçiyim.He diyip geçiceksin.Umarım mutlu olursun

Back