• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket intihar edenler sizce kendilerini mi cezalandırır yoksa çevresindekileri mi?

intihar edenler sizce kendilerini mi cezalandırır yoksa çevresindekileri mi?

• Ankete Katılan
    61

kardelen18

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
345
Puanlar
363
intihar edenler sizce kendilerini mi cezalandırır yoksa çevresindekileri mi?​

Kendilerini..
çevreyi cezalandırmak için onları umursamamak gerekir bence..
yokluğumla değil varlığımla deli ederim onları

Çok farklı bir psikoloji bu bilmem ki....

Ama sıkınıtlarımın, her düştüğümde kalkamamın arkasında hiç düşünmedim Allah yaşatmasın kimseye bunu....

Görümcemin eşi (şimdi evlendiler) flört ederken görümcem ondan ayrılmıştı ve ilaç içerek intihar etmek istemişti....

Kayınvalidemler, eşim asla izin vermeyiz dediler onunla evlenmesine ama ne yaptı etti aldı kızı şimdi mutlular.... Bizim olayda zararı kendine idi tabi durumlar değişebiliyor olaylara göre.....

Kolayı seçerek kendilerini ödüllendiriyorlar mı desek acaba?

Herşeye rağmen inadına yaşayıp çaba sarfetmek istemeyen insanların seçimi.

bence cevresindekileri............
ama intihar eden en büyük günahi yaptigi icin cezasini zaten cekicek diye düsünüyorum
allahim kimseyi bu duruma düsürtmesin
bence herseye ragmen acisiyla tatlisiyla yasamak cok güzel ve deger......

bir komşumuzun oglu intehar etmişti 3 yıl önce 2 çocuk ve 21 yaşında anne ortada kaldılar bence ölen ölüyo ama geride kalanlar çekiyo cezasını

bence çevresindekileri cezalandırırlar,ama zaten çevresindekiler değilmidir intihara sebep olan

Kesinlikle kendini cezalandır ölenler bişekilde unutuluyor Allah sabrınıda veriyor
kısacası giden gittiğiyle kalıyor
kalan sağlar bizim oluyor
Allah kimsenin başına vermesin zaten bunu normal bir psikolojide ki insan yapmaz YAPAMAZ

Bence intahar bir cezalandırmadan çok bir kaçış. Bu yüzden cezalandırmak olarak görmüyorum, hepimiz zaten birgün ölüp gidiyoruz, herkesin arkasından birileri ağlıyor bir süre sonra herşey eski halinde devam edip gidiyor. Birilerini cezalandırmak için bir insan intahar etmeyi düşünüyorsa kesinlikle zekasında bir problem vardır bence.

Polisiye olayları işleyen bir tv programında bir konu işleniyordu hiç unutmam, adamın karısı evinde ölü bulunuyor bütün deliller de katilin adam olduğunu gösteriyor, adam dedektiflere inatla suçsuz olduğunu söylüyor dedektifler olayın sonunda farkediyorlar ki kadın kocasını hapse göndermek hayatını mahfetmek amacıyla intahar etmiş...ama sonunda adamın suçsuz olduğu anlaşıldı ve beraat etti kadın da öldüğüyle kaldı...

cevresini cezalandirip üzüp iz birakiyorlar, kendileri icin kacis

kesinlikle çevresindekileri cezalandırıolar..
cnkü ölüp gidiosun ama ardında kalanlar kalıo..seni üzenler vicdan azabı cekio..

İntihar eden insan neden kendini yada çevresini cezalandırmak istesinki ???
Benim intihar eden biri için en son düşüneceğim şeydir bu. Kaçmak istemiştir, yok olmak istemiştir, içinden çıkamıyacağı problemler onu pskolojik olarak çökertmiştir ve tek kaçış kurtuluş yoluda intihar olmuştur bana göre.

Kendilerini..
çevreyi cezalandırmak için onları umursamamak gerekir bence..
yokluğumla değil varlığımla deli ederim onları

aynen katılıyorum
bence kaçış yolu kurtuluş diye secilebilecek enson yol bence.
asıl ızdırap intihardan sonra ahirette başlıyo

bnece boşluktan olan bi davranış

Son düzenleme:
kendilerini......bu insanlar nekadar büyük bir günah islediklerini bilmiyorlardir herhalde bilseler yapmazlardir............

Intihar cezalandirma olayindan daha cok,
hayattan hic bir beklentisi kalmamis ve yasama ümitleri tükenmis insanlarin olayidir.
Bir insan neden intihar eder?..Iste intiharda neden nicin diye bir sual yoktur,Intihar sadece bir caresizlik olayidir.
Kendini bu hayatta fazlalikmis gibi görürler,basa cikamadiklari büyük sorunlari varmis duygusuna beslerler.Sanki onun varligi tüm insanlari mutsuz kiliyormus hissine kapilirlar.
ve o ölüp giderse,geride kalanlar rahatlayacak ve mutlu olacakmis gibi düsünürler,
Kendilerinin sevilmediklerini hatta cevredeki insanlarin ona fazlalik gözü ile baktiklarini sanirlar..
Ikinci intihar sebebi ise,
Hayatini anlamsiz,kendilerini caresiz görenler,
Baglandiklari birseyi yitirdiklerinde,onun icin artik hayat durmustur diye düsünürler,yasam diye bir kavram yoktur ve bosa yasiyorum der kendi kendine..Sonunda kendilerini yok ederler...

Son düzenleme:
Çok zor alınacak bir karar; nasıl bir noktadır da yapılır anlamış değilim.
Giden kendisini cezalandırır bence.

allah kimseyi o seviye bunalıma götürmesin.
bence öncelikle çaresizliğin son aşamasına geliyorlar.
çevreye bir vicdan azabı bırakmak da istiyor olabilirler.

22 yasinda 3 yasindaki cocuk babasi dayim kendini öldürdü yada ölmek istemezken hatasinin kurbani oldu öldü

ardinda ise söyle bir aci tablo birakti

oglunun acisini icten ice icerleyen kendini mahfeden bir anne

uc yasinda bir cocuk ,19 yasinda guzeller guzeli bir es

ardinda bir surude yüregi yanik kardes birakti benim dayim

simdi ise

acilarindan cökmüs bir anneannem

15inde sokak serserisi olmus okumayi terketmis bir kuzenim

35inde guzeller guzeli ellere kuma olmus yengem

kafasini yemis birde teyzem kaldi geride

sizce kime yapti su durumda dayimm ?????

kendilerini sonra da çevrelerindekileri..

Back