• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntestinal metaplazi ve atrofi

Fatma124578

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2016
112
49
18
Üye
Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.

Üye
Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.
Bende de intestinal metaplazi çıktı, Prof. Levent Demirtürk ile görüştüm metaplazi'nin iyileşebileceğini söyledi. Ama çok düşük bir olasılık. Diyete çok dikkat etmeliymişiz. Gastroentereloglarla birlikte çalışmış uzman bir diyetisyene gözüküp talimatlarına uymakta fayda var.

Sizin durum nedir?

Son durumlariniz nedir arkadaslar?ben metaplazi ++/+++ ve atrofi ++/+++ cikti.cok mu kötü durumdayim sizce??neler yiyirsunuz?

Back