İnternetten tanısma olayına niye soğuksunuz?

İnternetten aşka karşıyım, evlilik sitelerine, evlilik programlarına, tanıdık yamamasına, görücü usulüne karşı olduğum gibi ...
Nedene gelince; kendini gizlemek çok daha kolay, süslü püslü laflar, kahramanlıklar, bir sürü yalan dolan, hele internet olunca bu yalanların katmerlileri çıkıyor ortaya ne de olsa ulaşan yok. Tanışıp da mutlu olan var mıdır, vardır elbet ama şahsi fikrim budur, yapmam, sıcak da bakmam. Belki tanışmaya bir vesile vardır ama sonrasında karşıma dikilmeli o kişi kanlı, canlı görmeliyim ve inanmalıyım. Tıpkı KK da tanıştığım kızlar gibi :) Birlikte hayvan hakları için yürüyüşe gitmiştik, çok güzel bir gündü, bunun gibi saklambaç oynamadan açık olmalı görüşeceğim insan. Öyle bilmem kaç aydır netten görüşüyoruz meselesini aklım almıyor benim

Anladim zaten ben de yuzyuze gorusmekten bahsediyorum. :)) Yani internet uzerinden devam etmekten degil. Yalniz ben onu konuda da yazdim ama sanirim bazilari dikkat etmemis, acmis agzini yummus gozunu. :/ Keske agizlarini acmadan once gozlerini acip okumayi bilseler... tesekkur ederim yorumunuz icin. :)

Yil 2015 oldu diye herkese guvenmek mi zorundayiz? Bende birisiyle tanisip gorustum. Karsi da degilim ama sizin gibi bu duruma karsi olanlari sorgulamiyorum herkesin kendi fikri.

Evlilik siteleri, tanışma sitelerine zerre güvenemiyorum. Güveneni de anlayamıyorum çünkü hakikaten güvensizlik kokuyor o siteler ve amaçları zaten insanı insan gibi değil bir vitrin eşyası gibi pazarlamak üstüne.
Onun dışında denk gelir de tanışma olur etkilenme fikirlerden vb olabilir ama bu durum bile %1'den daha yüksek bir yüzdede değil benim için.

Ben de eskiden belki olabilir internetten de birileriyle tanışılabilir diye düşünüyordum ama zamanla öyle olmadığını anladım. Sadece şu forumda kocam internetten çıkmıyor, kocam internetten arkadaş bulmuş, kocamın sevgilisi diye kaç konu açılıyor, sayısı belirsiz. Nereden bileceksin karşındakinin kim olduğunu ? İnsanlar kaç yıllık tanıdıklarıyla ne sorunlar yaşıyor bir de ne idüğü belirsiz insanlarla yüz göz olup sonra pişmanlıklar yaşamaya bence hiç gerek yok...

Evet kızlar, niye.

Yil olmus 2015. Millet marsa otel insa edip yakinda tatil yapmaya gidecek biz hala internetten tanisinca sanki adam oldurmus muamelesi yapiyoruz. Yapanlar var yani.

Okulda ya da orada burada gorup de hoslandigimiz adam cok mu guvenilir? Aradaki fark ne? İnternetten tanisirsiniz sonra yuzyuzr gorusursun olursa ne mutlu, olmazsa herkes yoluna. Herkes tutturmus bi guven meselesi diye. E reelde gorup hoslandiginiz her adam guvenilir miydi? İkisini de tanimiyoruz sonucta. İkisinin de aldatma potansiyeli var, ikisinin de zarar verme potansiyeli var? Yani burada da goruyoruz, reel hayatta tanisip ne olaylar yasayan vs.

E internetten bir oyun sitesinden evlenen arkadasim var. Biri yine telefondan tanistigi biriyle evlendi. Zit ornekler de var tabii.

Ama merak ediyorum, internet deyince asarim keserim moduna burunenlerin sebeplerini? :)

NOT: CUNKU GUVENİLİR DEGİL'i bir cevap olarak gormuyorum. Reelde hoslanip tanistiklarimiza da hemen guvenmiyoruz.
bence hiç güvenli değil ama sen git tanış tanışma diyen mi var.. milletin ağzı torba değil ki büzesin :)

Ben karşı değilim ama internette de olsa mutlaka bir ortak arkadaş falan isterim açıkçası...

Ben de internetten tanışıp evlendim ama eşimden çok büyük fedakarlıklar gördüm. Netten tanışmanın en büyük eksisi farklı şehirlerde olmanız. O kişinin klavye başındna çok rahat yalan söyleyebilecek olması evli bile olabilir ya da nişanlı. Yüz yüze gelmeniz için zaman gerekiyor, o işlerini yoluna koyup hemen gelemiyor yüzyüze görmediğiniz birini de sadece yazdıklarıyla tamamen tanıdığınızı ve aşık olduğunuzu da iddia edemezsiniz bu kendinizi kandırmak olur çünkü eğer kendinizi kaptırırsanız görüştüğünüzde hayal kırıklığı yaşamanız muhtemel olur kaldı ki eğer sürekli gelip gidemezse kıskançlık olabiliyor ne yapıyor, kiminle, nerede gibi sorular tartışmalar, sonra görüşememekten dolayı soğukluk. Bunlar göz önüne alınmalı yani öyle iyi anlaşıyoruz konuşuyoruz diye klavye aşkı olmaz aşkın başlaması için hiç olmazsa bir kere yüz yüze görüşmek gerekir yazışmayla herkes anlaşır ya da karşındaki insan sana kendini uydurabilir senin istediğin tarazda rahatlıkla konuşabilir yani karşı olunan şey internet aşkı değil görüşmeden buluşmadan o ilk buluşmada elektrik alınacak mı bilinmeden aşk ilişki yaşıyorum denmesi. Böyle ilişki olmaz.

Vurdu ve gol oldu. :)) Ama sanirim kendisi, sanal uzerinden devam eden sevgililik icin bu kadar giydirmis diye dusunuyorum.

Çook sinirlendim ama anlatım şekli çook kötüü :KK12: kimse sonsuza kadar sanalda aşk yaşamaz yaa :KK57: ben aradığımı böyle buldum inşallah herkes bir şekilde hayırlısı ile karşılaşır. amin. :)

Eşimle internet üzerinden tanıştık. Ama hemen sevgili olmadık, arkadaş olduk. Sonra çok iyi arkadaş olduk, taaa iki küsur sene sonra sevgililik geldi. Ama sevgili olana kadar zaten arkadaş ortamlarımız birleşmiş, birbirimizin ıcığını cıcığını öğrenmiştik.
İnternetten tanışmalara, kaynaşmalara, ilişki kurmalara karşı değilim. Ama ilişki yaşamak için internet üzerinde aranmaya, yüzyüze görüşmeden sevgili olmaya, hatta yüzyüze görüşüp pat diye sevgili olmaya karşıyım.

Isteyen yapsin, ben karsi degilim prensipte. Sadece bana uygun degil. Ben ilk bakista carpilmadigim, etkilenmedigim bir erkege alici gozuyle bakamiyorum maalesef. Klavyeden , siteden etkilenemem ki, etkilenmenin icinde dis gorunus, aura, enerji, cekim, elektrik var. Bunlar sanaldan hissedilecek seyler degiller bence. Ben yapamam. Ama yapmak isteyen varsa da karismam.

Biriyle bir vesileyle internet uzerinden sohbet edip tanisip bir sure sonra sevgili olmakla, faceden meraba tanisalim mi yazan, instagramda cok guzelsin watsaptan devam edelim diyen adama kimler neden cevap veriyor gercekten anlamiyorum. Internette bu sekilde tanisip sevgili olmakla, yolda yururken cok guzelsin diyen tanisalim mi diyen adamla sevgili olmanin da hicbir farki yok bence.

Ben kaliteli, donanımlı birinin netten bir arkadaş aramaya ihtiyacı olmaz diye düşünüyorum.
Ama herhangi bir konuyla ilgili fikirler sunulurken tanışmayı ayrı tutuyorum.
Sosyal paylaşım sitelerinde tanışalım ekleyelim diyenler sadece arayış içindeler bana göre..
kesinlikle..katılıyorum görüsünüze

Bana kadın olsun erkek olsun, arayış içinde olduklarını sanal aleme taşımaları, tanışmak için ayzmaları filan inanılmaz itici geliyor. Fikir alışverişinin yapıldığı forum vb. yerlerde tanışıp konuştuktan sonra görüşmeye başlanması belki bir nebze anlaşılabilir.

Evet kızlar, niye.

Yil olmus 2015. Millet marsa otel insa edip yakinda tatil yapmaya gidecek biz hala internetten tanisinca sanki adam oldurmus muamelesi yapiyoruz. Yapanlar var yani.

Okulda ya da orada burada gorup de hoslandigimiz adam cok mu guvenilir? Aradaki fark ne? İnternetten tanisirsiniz sonra yuzyuzr gorusursun olursa ne mutlu, olmazsa herkes yoluna. Herkes tutturmus bi guven meselesi diye. E reelde gorup hoslandiginiz her adam guvenilir miydi? İkisini de tanimiyoruz sonucta. İkisinin de aldatma potansiyeli var, ikisinin de zarar verme potansiyeli var? Yani burada da goruyoruz, reel hayatta tanisip ne olaylar yasayan vs.

E internetten bir oyun sitesinden evlenen arkadasim var. Biri yine telefondan tanistigi biriyle evlendi. Zit ornekler de var tabii.

Ama merak ediyorum, internet deyince asarim keserim moduna burunenlerin sebeplerini? :)

NOT: CUNKU GUVENİLİR DEGİL'i bir cevap olarak gormuyorum. Reelde hoslanip tanistiklarimiza da hemen guvenmiyoruz.
valla bende eşimle biryere gezmeye gittiğimde tanıştım. sadece bir kaç gün görüştük yüzyüze. sonra 5 sene sürekli netten görüştük. bana göre normal geliyor netten tanışma. benim bir çok tanıdığım netten tanışıp evlendi.

Biz eşimle Facebook'ta çanak okey oynarken tanıştık :KK48::KK48: Benden hediye istemişti, "senin ne çok paran var bana hediye yollasana demişti", bende "çok yüzsüzsün demiştim. Şimdi evliyiz, 3 aylık bir kızımız var:emir_bebek:

İnternette çünkü iki tarafta kendini çok olumlu olarak tanıyor.Ama siz o kişiyle buluşursanız gözlerine bakarak da bazı şeyleri anlayabiliyorsunuz.
Veya şu olay çok var netten tanışıyorlar,gerçekte buluşuyorlar 3-4 ay sonra ama birbirinden hoşlanmıyorlar.
Ya bence bakmakla alakalı bir durum ,mutlu olan da çok var.Ben mesela karşımdaki insan yemek yerken ağzını şapırdatırsa soğurum,gözleri fıldır fıldırsa soğurum hemen .Ama internette bunları anlamıyorsunuz ki .
Bence insanlar o yüzden sosyal ortamlarda tanışıp görüşmeli.İnsanların sesinden bile bazı şeyleri anlayabiliyorsunuz .
Yani kendi fikrimi söyleyeyim bence yanlış :)

Canım kocacığımdan önceki zamanları düşünüyorum. Aklımın ucundan dahi geçmiyordu nette birileriyle konuşayım , sevgili bulurmuyum acaba vs vs. Kanlı canlı yanında olan insanı bile tanıyamıyor güvenemiyorken hiç görmediğin birine nasıl güveneceksinki. Zaten kaliteli , toplum içinde belli bir yere gelmiş insan neden nette sevgili arasın?

X