İnternetten tanısma olayına niye soğuksunuz?

cekirdekcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
1.035
2.132
Evet kızlar, niye.

Yil olmus 2015. Millet marsa otel insa edip yakinda tatil yapmaya gidecek biz hala internetten tanisinca sanki adam oldurmus muamelesi yapiyoruz. Yapanlar var yani.

Okulda ya da orada burada gorup de hoslandigimiz adam cok mu guvenilir? Aradaki fark ne? İnternetten tanisirsiniz sonra yuzyuzr gorusursun olursa ne mutlu, olmazsa herkes yoluna. Herkes tutturmus bi guven meselesi diye. E reelde gorup hoslandiginiz her adam guvenilir miydi? İkisini de tanimiyoruz sonucta. İkisinin de aldatma potansiyeli var, ikisinin de zarar verme potansiyeli var? Yani burada da goruyoruz, reel hayatta tanisip ne olaylar yasayan vs.

E internetten bir oyun sitesinden evlenen arkadasim var. Biri yine telefondan tanistigi biriyle evlendi. Zit ornekler de var tabii.

Ama merak ediyorum, internet deyince asarim keserim moduna burunenlerin sebeplerini? :)

NOT: CUNKU GUVENİLİR DEGİL'i bir cevap olarak gormuyorum. Reelde hoslanip tanistiklarimiza da hemen guvenmiyoruz.

insanın sevdiği kişi burnunun ucunda değil ne yazık ki..kadere yazılmış doğmadan evlilik ölüm doğum.. o yüzden akışına bırak..

reelde adamı gördüğün zaman bir ilk intiba oluşuyor.
mutlaka cismen görüp tanışıyorsun yani.
mimiklerinden, hareketlerinden, davranışlarından az çok anlayabilirsin nasıl biri olduğunu.

ama nette çoğu insan kendini farklı tanıtıyor.
amaçlar farklı olabiliyor, reelde kuzu olan sanalda kurt kesilebiliyor, farklı bir karaktere bürünebiliyor.
dolayısıyla kandırılma ihtimali reele göre daha fazla.

onun dışında ben çok da soğuk bakmıyorum, her 2 kişi de kendini bilen düzgün insanlarsa neden olmasın?
yani topluluğa açık yerlerde tanışılıp buluşulacaksa uzunca bir süre..

Ben soğuk değilim çok yakında sözleniyorum ve onunla internette tanıştım. Hayatımda gördüğüm en merhametli, en iyi insan. Herkese yardım eder sokaktaki kedileri toplar eve getirir dün 4. kedisini getirmiş. Neden karşı olayım o insanlar farklı bir yerde tanışsan ne olacak, arkadaş ortamında, okulda vs. vs tanışsan ne olacak insan işte iyisi de var kötüsüde.

Bence de bir farkı yok reelde de tanışsan normal yuzyuze de tanışsan kotu kotudur iyi de iyi. Ne yani o internetten tanıştıgın insanla normal yuzyuze tanışmış olsan ne değişecek hiçbirşey. Sadece bir tabu bence bu.

Çünkü güvenilir değil,sen kabul etmesen de öyle.Yaşı,görünüşü hattacinsiyeti ile ilgili bile yalan söyleyebilir tanıştığın kişi.İnternetten gerçek hayata ilişki taşinılabilir ama internetten ilişki yürümez.

Muhakeme yeteneğin azalmış oluyo. 5 duyun yorum yapamıyo. Yalan oranı daha yüksek. Amaçlar farklı. Yıl olmuş 2015 o zaman görücü usulünü daha haklı bulmamız lazım. Görmüyoruz, duymuyoruz sonuçta. Sanaldan daha iyi bile olabilir yalan söyleme oranı azalıyo mesela.

yüz yüze görüşmek bir fikir verir insana.
mimiklerinden tavırlarından bir şeyler anlaşılır.
yalan söylediği de fark edilir.
nette tanışıp sizin gibi düşünen bir arkadaşımın başına neler geldiğini gördüğüm için hiç işim olmaz.

Sana birsey söylimmi artık çoğunluk hep netten tanışıyor ama söylemıyorlar ..Ben tanısırmıyım bilemem çünkü arkadaş ortamında tanıştığım nişanlım bile öyle bir kazık attıkı bana o yüzden güvenmek zor ..Aslında netle alakası yok ben artık zor güvenrim bu arada netten evlenen arkadaşımda cok ve suan bır sorun yok sans işte

E sonucta internetten tanistigin adamla da bulusunca yuzyuze goruseceksin falan, mimiklerini vs. goreceksin. He tabii begenmezsin vs. orasi ayri. :)

Cok kotu bi ornek olacak ama normal hayatta tanisip da, adamlarin/kadinlarin parasini calan, dudukleyen bir suru insan var. :) Burada bile yaziyorlar, evlenmeden once cok iyiydik evlenince gercek yuzunu gordum vs. diye. :))

Aslinda belki eski zamana gore dusunursek evet kandirilma olanagi belki fazla denebilirdi ama su an herkes cin olup adam carpma derdinde oldugu icin. Reeli de sanali da hicbir fark yapmiyor sanki ya. :)

o tanımak öyle olmuyor işte millet teyzesinin çocuğuyla evleniyor aslına bakarsan yıllardır tanıdığı adam ama evlenince bambaşka bir yabancıyla karşılaşıyorsun o yüzden bu iş nasip kısmet işi tanıdım ya da tanımadım diye bir kanıya varamayız (evlilik sitelerine karşıyım onun haricinde bende sözlümle faceten tanıştım seneye düğünümüz var nasipse )

Sen sanalda tanışip normal hayatta görüşürsen zaten bu reel hayattaki ilişki oluyor,sanal olmaz ki.Sanal ilişki denen şey aylarca sanalda mesajlaşıp kendini biriyle sevgili sanmak.Yoksa sanalds tanışıp dışarıda görüşmeye başladıysan o artık gerçek bir ilişki olur

Ya yok oyle bir ortamdan degil de atiyorum iste bir forumdan, facebooktan denk gelip de olmasi gibi. Hani kasitli olarak degil. :) Zaten sen de yasamissin ve olumlu olmus :)) Ne mutlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…