İnternetten Satışta Fatura KEsmek Zorunlu Mu?

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kızlar ufak bir param vardı.

Kafamda belirlediğim bir konseptte birkaç parça eşya aldım, internet üzerinde satış yapabildiğimiz sitelere koyup satmayı düşünüyorum fakat fatura kesmem vs. gerekiyormuş sanırım, faturasız satış kesinlikle yapamaz mıyım?Yaparsam cezası mı var?

Bu gibi konularda dikkat etmem gerekenler nelerdir, bilgisi olan ark.lar paylaşırsa sevinirim.

Kızlar ufak bir param vardı.

Kafamda belirlediğim bir konseptte birkaç parça eşya aldım, internet üzerinde satış yapabildiğimiz sitelere koyup satmayı düşünüyorum fakat fatura kesmem vs. gerekiyormuş sanırım, faturasız satış kesinlikle yapamaz mıyım?Yaparsam cezası mı var?

Bu gibi konularda dikkat etmem gerekenler nelerdir, bilgisi olan ark.lar paylaşırsa sevinirim.

Fatura kesmeniz icin şirket olmanız gerekir. Biz iki kez internetten satış yaptık(elektronik alet) ama fatura fln kesmedik. Gerçi kanunlar değişmiş, internet satışlarına düzenleme gelmiş diye duydum.

Siz bunları nasıl satmayı düşünüyosunuz? 2. el eşya olarak mı yoksa şirket gibi mi? 2. el eşya satışı yapılacağı zaman arkadaşların söylediği gibi fatura kesmeniz gerekmeyecektir ama şirket olarak yapmayı düşünüyorsanız fatura kesmeniz gerekecektir...Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bunu iş gibi yapmak istiyorsunuz bu da faturaya tabi olur :34::34::34:

Bu iş için şirket olmaya gerek yok, şöyle düşünün ki bavul ticareti yapan birisi şirket olmamasına rağmen internet üzerinden mal satıyor, bu durumda açıkça vergi kaçırıyor demektir.

Tespiti haline cezaya çarptırılırsınız, her sattığınız mal başına belli bir miktar para cezasının yanı sıra başka cezai yaptırımları da var.

Bunun yanı sıra ev hanımlarının evde kendi ellerinde yapıp ev ekonomisine katkıda bulunmak için sattığı ürünler de vergiye tabii değil ancak bu satış internet ortamında yapılırsa yine faturalandırılması gerekir.

Bu konuya çok dikkat etmek lazım, ben de zamanında bir satış yaptım. Tam ikinci el statüsünde olmadığından, sonra bu faturalandırma meselesini duyunca çok tedirgin oldum. "Biz yaptık bir şey olmadı" dememek lazım. İnternet satışları takipte, ama tabii ki de onlarca satış yapıp nispeten daha çok vergi kaçıranı tespite öncelik veriyorlar. Bir de süreklilik arz eden satışlar ticaret sayılıyor zaten. Bir iki parça bir şey satana ticaret yaptı gözüyle bakmayabiliyorlar.

Bir de bunun hak boyutu var. Aynı ürünleri internette resmi satış sitelerinde veya dükkanlarda faturalı satan insanlar bunun için gereken vergiyi öderken, internet üzerinden faturasız satış yapanların vergi ödemeksizin, bu sebeple de nispeten daha düşük fiyata satması haksız rekabete giriyor.

Son düzenleme:
Back