Internetten Ilaç Satişlari

kardelen5270

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
59
1
63
İnternet hayattır!
İnternet, bilgi çağında, bilgiye ulaşmanın en kestirme yoludur.
Ancak internetin de yanlış kullanılabileceği alanlar var. Çocukların zararlı sitelerden etkilenmesi ve yanlış ilaç kullanımı bunlara birer örnek. Çocuklar konusunu eğitimcilere teslim edip ikinci konuda birkaç söz söylemek istiyorum.
İnternet kullanabiliyor olmak, internetten alışveriş yapabiliyor olmak modernliğin ve bilgili görünmenin göstergesi değildir. Doktora ve eczacıya danışmadan bir internet sitesindeki iddialara kapılıp ilaç alınıyorsa, ben buna cahil cesareti derim.
Birkaç aydır bir zayıflama ilacı furyası dönüp duruyor internette. Benim eczanemden de istendiğinde, bu ilacın ne olduğunu, nasıl ayda 12 kilo verdirdiğini araştırmaya başladım. Bulgularım çok ürkütücüydü. Tamamen bitkisel olduğunu iddia eden bu ilacın içeriği, güçlü bir kimyasal madde olan sibutramin ile doluydu. Hem de normal dozun 3 katı. Çin’den ithal edilen bu ilaç, birçok kanaldan Türkiye’ye girmişti ve Sağlık Bakanlığından değil Tarım Bakanlığından izin alındığı iddia ediliyordu. Ruhsat tarihi 12 Nisan 2007 olmasına rağmen ilaç çok önceden satılmaya başlanmıştı bile. İnternette birçok siteden satışı yapılıyordu ve her biri diğerini sahtecilikle suçluyordu. Kullananlar, çarpıntı, görme bozukluğu, nefes darlığından şikâyet ediyorlardı. Soruları yanıtlayanlar takma isim kullanıyorlar ve kim olduklarını, sağlık ve ilaç konusunda bilgili kişiler olup olmadıklarını ispatlayacak tek kelime etmiyorlardı. Ancak insanlar satın almayı sürdürüyorlardı. İstanbul Eczacı Odası konuyla ilgili uyarılarda bulundu ve Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılma kararı alındı. Toplandı mı? O meçhul… Kontrollü bir dağıtım ağı olmadığından kontrollü bir toplanma da sağlanamadı. Siteleri kapatıldı. Sonunda Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ayşe Arman konuya değindi. 18 Nisan, 29 Nisan ve 2 Mayısta kullananları ve kullanmayı düşünenleri uyardı. 2 Mayısta Osman Müftüoğlu da köşesinde bu tür ürünlerin kullanılmasının sakıncalarını kaleme aldı. Her ikisine de teşekkür ediyorum.
Ama üzülerek görüyorum ki satışları hala sürüyor. Yeni siteler açtılar. Üstelik arkasından birçokları sökün etti. Hoodia, Fx 15, Eph200 vs vs. Bu sitenin başında reklamları çıkıyor. Yakında beni siteden ihraç edebilirler.
Bu Türkiye açısından enteresan bir durumdur ve ancak bizim toplumumuzun başına gelebilecek bir olaydır.Nüfusumuz kalabalık, büyük bir pazarız, tüketici bilinçli değil, kontrol merkezleri de yok. Ne ala. Firma bile kurmadan herkes biryerlerden birşeyler getirip satıyor. Türkiye, dünyanın ilaç ve kozmetik çöplüğüne dönüşüyor.
Yine de her zaman vurgulamaya çalışıyorum:
Doktorunuza ve Eczacınıza danışmadan ilaç kullanmayın!

Kanal programcısının vefatı, Lida konusunu tekrar gündeme taşıdı. Ben de bu yazıyı tekrar gündeme taşımak istiyorum ve olayın vehametine dikkat çekmek istiyorum.
Kilo vermek isteyenler, sağlığınız için, onun sapı bunun çöpü karışımları içmekten vazgeçin. İçinde ne olduğu, ne kadar olduğu meçhul ilaçlar çok tehlikeli.
Sağlıklı kilo vermenin yolu, aldığınız kaloriden fazlasını yakmaktır.
Mucize ilaç diye birşey yoktur.
Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek fastfood'lardan uzak durun.
Dengeli beslenin.
Şok diyetler yapıp metabolizmanızı bozmayın.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…