• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde iade işlemleri:/

satanistkesenpsikopatkedi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
348
42
318
İstanbul
Merhaba arkadaşlar markafoniden 2çanta almıştım kargoyla birlikte 174lira yapmıştı birini iade ettim defolu gibiydi diğerini bıraktım. kalan çanta 79.90dı gönderdiğim çanta da 89.90dı. ben iademi yaptım. bana kartınıza para iadesi yapıldı falan diye mesaj da geldi isim vermek ne kadar dogru bilmiyorum ama markafoniden. iadeyi yaptıgım ay fatura ekstremde iade işlemi 89.90 diye yazdı ama daha sonra gelen butun ekstrelerimde sanki iade işlemi yapılmamış gibi 174liralık işlemin 30liralık bilmem kaçıncı taksidi yazıyor ben hala iade ettiğim çantanın taksidini ödüyor olmuyor muyum bu durumda? sonuçta ben o çantayı iade ettim kalan çantan 79.90dı sadece onun taksidini ödemem gerekmiyor mu kaç aydır 30 30 kesiyorlar.bu durum normal mi?:44: az önce bir sipariş daha verdim ama 10 dk içinde iptal ettim siparişi mail geldi ekstrenize yansıyacak bilmem ne diye şimdi bi ekstrede iade görünsün sonra tekrar iptal ettiğim şeyin taksidini ödeyim gibi olsun istemiyorum bilen biri yardımcı olsun lütfen:5:

iade işlemin göründüğü ekstremde şöyle yazıyordu,
26/01/2012 VİPİNDİRİM ELEKTRONİK İSTANBUL TR
****** 89.90 TL İADE ( 6 TK) puan: 0.00 ******
sonra gelen ekstrelerimde de şu yazı görünüyor
10/03/2012 VİPİNDİRİM ELEKTRONİK İS 29.11(taksit miktarı) 3/6 taksidi (174.70)

canım..senin 30*3 olarak taksitle satın aldığın çantayı ,markafoni sana peşin geri ödemiş.. 30 30 mu ödeyecekler sandın..
yani sen taksit le almışsın çantayı..ama iade edince çantanın parasını sana tümden iade etmişler
kafan karışmış senin..

İade tek seferde peşin yapılır ancak siz alırken taksitli aldığınız için taksit sayısı kadar ekstrenizde her ay gözükür, önce kesilmiş miktarı sonra iade miktarı olarak ayrı ayrı yazar.

ekstrende o iade rakamı +79,90 tl olarak görünüyor olmalı..yani sanki kartına ödeme yapmışsın gibi..
o bahsettiğin bilmem kaçıncı taksit tutarı ,yaptığın taksitli alışverişin ödeme planı..
sen ekstreni al eline ve hesap mak.ile hesapla

görsel olarak 79,90 fazla çıkacak karşına..

Senin ekstrene yansıyan geri ödeme o ayın toplam ekstre borcundan düşülmüş zaten yani sen parayı peşin almış o ayki borcundan düştürmüş oldun tabi taksitlerin aynı şekilde devam edecek yani bunda bir yanlış yok.:34:

şöyle diyelim
ben 100 tl lik bir alışverişi 10 taksitle yaptım..yani 10*10
ama önümüzdeki ay gittim bankaya hepsini ödedim, borcum yok..

fakat gelen ekstrede yine bana
nisan ayı ödemesi 10 tl şeklinde estre gelecek ama totalde borç olmayacak

haaa o iade işlemindeki 89lira benim o ayki borcumdan mı düşüldü şimdi anladım o zaman teşekkür ederim arkadaşlar:42: bu durum normal yani ben de boş yere her ay ödecem sandım bir an:10:

yok tam olarak öyle değil, sadece taksit miktarın azalır ama kullanılabilir limitine de eklenir iade tutarı.

teşekkür ederim risus.:31: peki bu iade işlemi kullanılabilir limite eklenince ayrıca görünüyor mu ben de görünmüyor da

Kullanılabilir limitin düşmez.Çünkü taksitli almışsın.Taksit tutatrın düşmeyeceği için kullanılabilir limitinde aynı kalacak.Sadece iade ettiğin ürürün parası kartına iade edildiği ay o ayki estre borcunun toplamından düşmüş.

Back