- 2 Mayıs 2013
- 96
- 20
-
- Konu Sahibi sentro1386
Hayatım daha önce internetten hiç alış veriş yapmadın mı? Ürün eline gelmeden asla ama asla onay vermeyeceksinarkadaslar merhaba oncelikle burayi okumadan adim atmayanlardanim ama ilk defa konu aciyorum bayadir kullanmiyirdum dilim yandi baskalari yanmasin istiyorum.instagramda alisveris yapmaya karar verdim 3 parca urun aldim modaksesur kargo bedava 9 taksit die bi yer.yurtdisindan 15 gun icinde elinize ulasir dendi bi surude takipcisi var guvendim siparisi verdim 3 ayi doldursum urunler gelmedi 300 milyon para odemistim sanalpazar araciligiylan parami aldilar beni sanalpazardan ariycaklarini urunleri aldigimi yapmazzsam urunlerin yurtdisindan getirilmeyecegini odemeyi yapmalari gerektigini onlara guvenmem gerektigininsoylediler onalyadim 3 ay oldu urunler hala yok para mi iade etmelerini soyledigimde geri vermiyceklerini hakkimi helal etmiyorum dedigimde agza alinmiycak kufurler ettiler ve dolandirildigimla kaldim kimsenin dili yanmasin burdan alisveris yapmayin ne diim ;((((
Sen özelden o firmanın adını, ürünü, telefonu mesaj gönderdikleri tarihlerini neler yazdığını at. Her şeyi baştan anlat da bir bakalım. Bir çare buluruz belki.modaksesuar 9 taksit kargo bedava denilen bir yer kanmayin arkadaslar;(((
cok tesekkurler dilim yandi daha kanmam internetten toka bile almam icime oturdu;/internetten ya da herhangi bir yerden bir şey satın almadan önce en azından şunu yapın.
www.sikayetvar.com a girip o firmayı aratın çok şikayet varsa uzak durum ya da ne tğür şikayetler var buna göre durum belirleyin. satın almadan müşteri temsilcisini arayıp sorunu varmış gibi konuşun. Sitede iletişim bilgileri var mı varsa arayıp basit şeyler sorun açıp açmadıklarına bakın vb.
satış sitesi ise yani kredi kartı kullanacaksanız http:// ile değilde https:// şeklinde başlayan sitelerden satın alın.
En önemlisi de bilindik yerlerden alın.
örneğin http://www.tchibo.com.tr/ den kim ne almışta kandırılmış ya da sahte bozuk vb. çıkmış bu tarz yerlerden alın ne olduğu belli olmayan uyduruk yerlerden satın almayın.
Örneğin piyasada 2000 tl olan telefonu herifler radyo, tv, internet reklamlarıyla 250 tl e satıyoruz diye bas bas bağırıyorlar. biz enayimiyiz de 2000 tl verip alıyoruz. elbette bunu düşünmezde 2000 tl lik telefonu 250 tl e alma hevesine kapılırsanız telefon yerine araç lastik tamir kiti gelir kargoyla... vb.
Son olarak bunu sadece size hitaben yazmadım. Genel olarak uyarı amaçlı yazdım.
Tam birz once 2 ayri paket olarak lightinthe ox.comdan siparis verdim.
Arkadasin yazdigi sikayetvar.com a yazdim ismini pek fazla sikayet yok.
Kizlar ne kadr guvenilir burasi??
Miniinthebox tan zamaninda memnun kaldjm ama burayi bilemedim siparisi vermis bulundum.
ne yapcagimi sasirdim msjlar duruyor silmedim arastirma yapiyorum artik nereye sikayet edilcekse etcemHayatım daha önce internetten hiç alış veriş yapmadın mı? Ürün eline gelmeden asla ama asla onay vermeyeceksinE mesaj olarak attıysalar cevapları tüketici mahkemesine ver. Ürün elime ulaşmadı, onay vermezseniz göndermeyeceğiz dediler de. Gerçi o aşamaya gelince dava dilekçesini yazarsın da, ispat yok mu elinde
burayinkullanmayi bilmiyorumnozelden nasil msjbatiliyorsa arastirim tabikide atarim nereye sikayet edicem bi bilsem ahhhh;(((Sen özelden o firmanın adını, ürünü, telefonu mesaj gönderdikleri tarihlerini neler yazdığını at. Her şeyi baştan anlat da bir bakalım. Bir çare buluruz belki.
Al ama verdiğim örnekteki gibi sitelerden al www.tchibo.com.tr, www.hepsiburada.comvb. sitelerden al hatta ben size çinden site söyleyeyim hiç korkmadan alın http://www.dx.com/ kargo bedava 15 günde burdan ne alırsan gelir. postacı getiriyor. ancak gümrüğe takılmaması için 100$ ın altında bir ürün almalısınınz....cok tesekkurler dilim yandi daha kanmam internetten toka bile almam icime oturdu;/
300 milyn deedinheralde mahkeme bakar bu meblayaburayinkullanmayi bilmiyorumnozelden nasil msjbatiliyorsa arastirim tabikide atarim nereye sikayet edicem bi bilsem ahhhh;(((
Ahanda ben bugun buraya siparis veriyodum ki tereddutte kaldim 2 parca alcaktm bende 175 tl tutuyodu aman iyi almamisim gecmis olsun cok.. 2 magazadan yaptm ilki deneme amacliydi sorunsuz gecti 2.si sua. Kargoda kargodan msj geldi ondada skinti cikmicak gbi bakalm degisim falan sknti olmaz diyip cok guzel konustular ama.. Size gecmis olsun valla yuklu meblalarda alisveris yapilmamali zaten instagramda malesef cok var bunlar hemen takipten cikariym bende..arkadaslar merhaba oncelikle burayi okumadan adim atmayanlardanim ama ilk defa konu aciyorum bayadir kullanmiyirdum dilim yandi baskalari yanmasin istiyorum.instagramda alisveris yapmaya karar verdim 3 parca urun aldim modaksesur kargo bedava 9 taksit die bi yer.yurtdisindan 15 gun icinde elinize ulasir dendi bi surude takipcisi var guvendim siparisi verdim 3 ayi doldursum urunler gelmedi 300 milyon para odemistim sanalpazar araciligiylan parami aldilar beni sanalpazardan ariycaklarini urunleri aldigimi yapmazzsam urunlerin yurtdisindan getirilmeyecegini odemeyi yapmalari gerektigini onlara guvenmem gerektigininsoylediler onalyadim 3 ay oldu urunler hala yok para mi iade etmelerini soyledigimde geri vermiyceklerini hakkimi helal etmiyorum dedigimde agza alinmiycak kufurler ettiler ve dolandirildigimla kaldim kimsenin dili yanmasin burdan alisveris yapmayin ne diim ;((((
300 milyn deedinheralde mahkeme bakar bu meblaya
hakkim haram zikkim olsun hala elim ayagim titriyo kanmayin bunlara ;(Ahanda ben bugun buraya siparis veriyodum ki tereddutte kaldim 2 parca alcaktm bende 175 tl tutuyodu aman iyi almamisim gecmis olsun cok.. 2 magazadan yaptm ilki deneme amacliydi sorunsuz gecti 2.si sua. Kargoda kargodan msj geldi ondada skinti cikmicak gbi bakalm degisim falan sknti olmaz diyip cok guzel konustular ama.. Size gecmis olsun valla yuklu meblalarda alisveris yapilmamali zaten instagramda malesef cok var bunlar hemen takipten cikariym bende..
300 milyon yani 300.000.000 yazilmadi mi? Okuma yazma biliyorum. 3300 tl nin ustunde 300 milyon tl.2015 yılı İl Tüketici Hakem Heyetleri için 3.300 TL, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri için 2.200 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulması zorunludur. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlar. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirler.
2015 yılı için değeri 3.300 TL'nin üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemesine başvurulması zorunludur.
2015 yılı İl Tüketici Hakem Heyetleri için 3.300 TL, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri için 2.200 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulması zorunludur. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlar. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirler.
2015 yılı için değeri 3.300 TL'nin üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemesine başvurulması zorunludur.
Ya gorselde baya guzel urunleri olan bi magazaya benziyo ama odeme kapida degil malesef 15 gun icinde dediler banada o havale veya kartla odeme aliyoruz dediler ben size donus yaparim dedm ben tabi bisey demediler.. Ama havaleyle alisveriste genelde skinti oluyomus cogu magazada zaten buna nasil bi cagre bukunur ki..Sen özelden o firmanın adını, ürünü, telefonu mesaj gönderdikleri tarihlerini neler yazdığını at. Her şeyi baştan anlat da bir bakalım. Bir çare buluruz belki.
300 tl az parami vallahi icim ciz etti hem dolandiriyolar hem kuur ediyolar saflik bende ama ilknalisveriste o kadar para vermemeliydim dene amacli ucuz bisi almaliydimYa gorselde baya guzel urunleri olan bi magazaya benziyo ama odeme kapida degil malesef 15 gun icinde dediler banada o havale veya kartla odeme aliyoruz dediler ben size donus yaparim dedm ben tabi bisey demediler.. Ama havaleyle alisveriste genelde skinti oluyomus cogu magazada zaten buna nasil bi cagre bukunur ki..