İnternet Bağımlılığını Bitirme Günlüğü

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.670
Valla bu biraz tezat oldu biliyorum ama önce işteyken başlayan internet alışkanlığımı kontrol edemememden mütevellit acilen çözüm bulmam gerektiğine inandım ,çünkü uyku dışında her an buradayım artık yuh!ve tatilde o kadar rahattım ki internetsizken...ama şimdi döndüm dolaştım yine internet başındayım...

-gözler gidecek yakında yahu
-beyin yorgunluğunu zaten derinden hissediyorum
-dikkat dağınıklığı
-fiziki yorgunluk da cabası sürekli pc başında durmaktan...

Birinci amaç neden bu kadar yoğun internet kullanıyoruz bunu çözmek(asıl sebepleri yani)
İkinci amaç hayatımızı yeniden programlamak
Üçüncü amaç internet başında geçireceğimiz zamanı azaltmak için dışsal kontroller geliştirmek...

Var mı benim gibi artık internet bağımlısı olduğunu düşünenler hadi gelin beraber azaltalım mı??

Öncelikle neden internet kullanıyorum kendimde bunu araştırcam benimkiler şunlar:
1.Ne ararsam var google amca sağolsun ...
2.Ailem sorunlu ve onlara kulak tıkamanın en güzel yolu
3.ders çalışırken sıkılırken internet daha keyifli bir kaçış gibi geliyor

Bu sebeplere bağlı olarak ve google amcadan okuduklarımla :KK70: şunu söyleyeceğim ..:

1.ilk hedefim internet kullanım saatlerimle oynamak olacak:her sabah düzenli giriyorum mesela bu bitecek-
artık sabahları beni göremeyeceksiniz:p
ve ikiye böleceğim saatlerimi-saatlerim bugün için gündüz 13:00-14:30
akşam 19:30-21:00
bunları telefona alarm koyarak sınırlayacağım ,bir de bilgisayarımın tepesine motive edici bir söz yapıştıracağım

2.İnternet saatlerimi yavaş yavaş düşüreceğim , mesela bugünkü hedefim 3 saat olsun...:KK43:

3.İnternette kullandığım şeyler neler mesela : instagram var ,facebook var,twitter var, kadınlar kulübü var...
bunları da yavaş yavaş azaltacağım
mesela bugün twitterı kapatmakla başlıyorum

4.google gerektiğinde önce etrafımda kaç kişi varsa aratacağım şeyi önce etrafımdakilere soracağım...sonra yine gerekirse aratıp aratma hedefimden uzaklaşmadan çıkacağım...

5.bilgisayarın yerini değiştireceğim değişiklik isteniyorsa kökten başlanmalı çünkü aynı ortamda aynı düzende alışkanlık değişmez

6.bilgisayarda harcadığım boş zamanları nasıl değerlendiririm?
-sabahları giriyordum sabahları ilk işim yürüyüş olacak
-her gün sabah ve akşamları cilt bakımı
-kitap okuyacağım
-araştırmam gereken kocaman bir tez konum var hemen ona başlayacağım ve bunun için kütüphaneye gideceğim...(gidemediğim günlerde evden çalışacağım)
-öğrenmem gereken programlama dili videolarımı izleyeceğim ve bu sırada açıp internete girmemek için onları da topluluk içinde bir yer bulup orada izleyeceğim...
-gün içinde spor yapmam şart oldu zaten dans ederim bir saat egzersiz yaparım...

patolojik internet kullanımı :KK43:bunlardan 5 tanesi sizde mevcutsa bilin ki siz de bağımlısınız...)
  1. İnternet ile ilgili yoğun zihinsel meşguliyet
  2. Doyum sağlamak için internet başında geçirilen sürenin giderek artması
  3. İnternet kullanımını kontrol altına almak için başarısız çabalar
  4. İnternete ulaşamadığında yorgun, depresif veya irritabl hissetmek
  5. İnternet başında planladığından çok fazla zaman geçirmek
  6. Önemli bir ilişkiyi, mesleki, eğitimsel veya kariyeri ilgilendiren durumu riske atacak derecede internete zaman ayırmak.
  7. İnternet kullanımı hakkında çevresine veya terapistine yalan söylemek
  8. Gündelik sorunlardan veya istenmeyen duygudurumdan kaçmak için internette zaman geçirmek

twitter ı kapattım kızlar şimdi benim çıkıp yürüyüş yapmam lazım:)
her türlü öneri ve katılımınıza açığım yazın ben 13:00da bakarım hehhehe:KK70: görüşürüz :KK53:

Ben boşluğa düşünce sarıyorum genelde. Yani okul, sosyal hayat vs yoğunken ihtiyacım olmuyor. Ama evde yalnızım, sosyal hayat azalınca internete sarıyorum. Halbuki hiç olmasa ingilizce öğrenebilirim, uzmanlık sınavına çalışabilirim, genel kültürümü arttıracak, hayata bakış açımı değiştirecek şeylerle ilgilenebilirim. Maalesef vaktimi boşa harcıyorum.

Kurtulma yolu belli, yoğun tempoya girince kendiliğinden azalıyor. Boşluktan oluyor bunlar. Bu arada sosyal medya olayı face, twitter, instagram çok büyük sıkıntı her birine 20 dakika baksan 1 saat ediyor. Ben sadece instagrama bakıyorum günlük.

şu başlığı görünce güldüm iş güç başlayınca bağımlılık filan kalmıyor kalamıyor:)

X