Yol cok uzun. Biz de makine degiliz. Oyle biraktim, yemiyorum demekle birakilmiyor. Once yerine ikameler koymak ise yaradi bende hep. Mesela en son kahveyi biraktim, yerine kombucha koydum. Cunku bisi icmeliyim yani onu yeme bunu icme biz su ile mi yasayacagiz.
Onemli olan porsiyon kontrolu. Mesela 2 hurma ve azicik fistik ezmesi bana degme brownifen daha agir, daha tatmin edici geliyor.
Cig findik, badem evet kalorileri az degil ama besin degerleri de yuksek. Diyetisyenim yag yemeden yag yakamazsiniz derdi. Ceviz, fildik, badem bunlari kendi bunyenise gore 5-10 tane yiyebilirsiniz. Ama ben sekeri birakirken 5-10 tane yemiyordum, gayet yarim kase falan yiyordum o donem, ee ne oldu 8 sene sonra bugun seker ataklari yasamiyorum, ancak gercekten o tatli çok cezbedici ise yiyorum.