Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Taş Devri Diyeti diye bir kitap var kesinlikle okumalısın Tıp öğrencisiyim bu konuyla ilgileniyorum. Glisemik İndeksi düşük gıdaları araştır ve onları tüket akşam 6_7 den sonra su dışında hiçbir gıda tüketme şekerli ve unlu gıdaları beslenmeden çıkarmalısın bir süre sonra şekerli gıdaları gerçekten tüketmek istemeyeceksin alışınca irade ne güvenmiyorum metforminle destekleyebilirsin 6ay. Sporda yapmalısın :) bunları yapınca emin ol mutlu olacaksın şeker hastası olma ihtimalin yüksek yaşın ilerleyince bu ihtimali azaltmış olursun :)
selam,
diyet ve spor tavsiye eden arkadaşlara katılıyorum.
irade meselesi gerçekten çok zor. yıllarca yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. öncelikle kafanda bitirmelisin ki bu bende gerçekten çok çok uzun zaman aldı. dün de bahsettiğim gibi spor merkezi ve diyetisyen olayında bir karara vardım çok şükür.
tavsiyem yakınında seninle aynı sorunu yaşayan birisi veya birileri varsa, diyet-spor konusunda birlikte hareket etmeniz iraden için yardımcı olabilir sana. birbirinizi teşvik eder farkında olmadan tatlı bir yarışa girebilirsiniz. yalnızken daha sorumsuz hissedebiliyor insan kendini maalesef, erteleyebiliyor..
umarım en kısa sürede çözersin..
insülin direnci yüksekliği gerçekten önemli bir konu allah korusun diyabete bile çevirebilir. bu yüzden bu tarz önemli konularda tavsiyelere değil tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.lütfen bu konuda profesyonel bir destek alınız. burada yazan arkadaşlarımız elbetteki size yardım etmek istiyor fakat bu sadece size zarar verir.çünkü durumunuz kritik olabilir . böyle bir durumda diyet tavsiyelerinden çok daha fazlasına ihtiyacınız var.
benim arkadaşımın da insülin direnci yüksekti.üstelik ailesinde de diyabet hastaları vardı doğal olarak diyabete kendisi de yatkındı. diyetisyen kontrolünde diyete ve egzersize başladı. bunu diyetisyen istediği için,başkaları eleştiriyor vs. diye değil kendi istediği için yaptı. şu anda eminim hepimizden daha sağlıklı. yeme içme alışkanlıkları inanılmaz değişti. diyeti ve sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirdi. eskiden üzüldüğümüz arkadaşımıza şu an gıpta ediyoruz. o kadar güzel bir fiziği var ki. üstelik de çok sağlıklı. demek istediğim bunu siz de yapabilirsiniz. inşallah da sağlığınıza kavuşur ve herkesin size özeneceği bir yaşam sitili ve fiziğe kavuşursunuz. iyi haberlerinizi okumak dileğiyle.
Kilo verip hamile kalman hem senin hem bebeğin Sağlığı için daha iyi olur:) kitaba sağlıklı beslenme açısından güvenebilirsin diyet olarak değilde beslenme biçimi olarak görebilirsin insülin direnci azaldığı için hamile kalman da kolaylaşır :)
Evet insülin direnci azaldığında yumurtlama daha sağlıklı olduğu için hamile kalman kolaylaşıyor :)