İnsülin direnci ve karaciğer enzimleri yüksekliği ile hamilelik

kumtanesi0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2023
119
27
13
34
Merhaba herkese,
25 yaşındayım, 92 kiloyum. 110 dan bu kiloya düştüm evlenirken diyet yaptim. Suan ise saglikli yasamaya devam ediyorum elimden geldigince fakat kilo vermek benim icin zor. Uzun süredir insulin direncim olduğu için diaformin ilacini aliyorum. Karaciğer enzimlerimden AST VE ALT biraz yüksek, doktorlar cok asiri yüksek olmadığını soylediler. İlac yapabilir dediler. İnsulin ve seker degerlerim de gayet normal. Hamile kalmak istiyorum, kadin doğum doktoruna tum durumumu anlattim. 3 ay dene olmazsa gel dedi. Fakat insulin direnci, ast, alt yüksek olduğu icin hem de kilomdan dolayi endiseliyim. Bu rahatsizliklari olup da hamilelik sureci yasayan veya çevresinde goren var mi?

Canım insülin direnci bende var. Normalde de şekerim sınırda olduğundan gebelikte doğal olarak şekerim çıktı. Doktorum başından beri hatta hamilelik öncesinde de matofin xr 1000 mg verdi. Çok uzun süredir onu kullanıyorum. İştahımı kesiyor ve kilo da verdiriyor. Şuanda 125 kiloyum. 33. Haftama geldim. Hala aynı kilodayım. Arada 127ye çıkıyorum 126ya iniyorum. Doğumdan sonra aslında verdiğim kilo ortaya çıkacak. Şimdi bebiş de alıyor kiloyu.

Saglikla gelsin inşallah bebisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…