Kızlar iyi geceler. 8 aydır boşa uğraşıyormuşum bugün öğrendim.. moralim hem bozuk hemde ufak bi umut var içimde sonuçta öğrendim tedbir alıcam diye. Aylar önce şeker düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direnci sınırda çıktı dikkat etmem gerektiği söyledi doktor ama şeker hastası değildim. Spora gidiyordum aylardır ve kilo vermek yerine alıyordum. Ve inanılmaz tatlı krizlerim tutuyordu yemek yedikten 1 saat sonra hemen acıkıyordum vs. Şekerimin düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direncimin yükseldiği ortaya çıktı. Ve doktor direk korunuyormusun diye sordu. Hayır 8 aydır bebek istiyoruz dedim. İnsülin direnci olduğu sürece hamile kalamassın dedi ve glucophage diye bi ilaca başlattı. Hamile kalmamı da kolaylaştıracakmış ama 2 aydan önce düzelme çok olmaz dedi. Ve insülin direnci olanlarda genelde pco oluyormuş doktora gittinmi dedi. Zaten 8 aydır gidiyordum tüm tahliller smear ultrason yapılmıştı herşey normal diyordu doktorum. Ama adet döngümün düzensizliğini söylediğimde adetin 3. Günü tekrar bi gidip baktır dedi. Bana doktorum hiç adetin 3. Günü gel demedi nezaman gittiysem ozaman baktı ve güvenim sarsıldı şuan ona. Şuan 23. Günümdeyim regl olmayı bekliyorum başka doktora gidicem dua ediyorum şimdi pco olmasın diye. Ama kafama takılan şu. Benovulasyon testi kullandım aylarca hep pik yaptı 2 gün pik olup hemen silikleşti. Yani pco varkende o testler pikyapıyormu yoksa yumurtlama olmayınca pik olmazmı ? Bilgisi olan yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi çok canım sıkıldı bu konuya. Kimbilir yine kaç ay bekleyeceğim nezaman olacak belli değil artık bebek yada hamile görünce gözlerim doluyor içimde bişeyler kopuyor. 8 aydır insülin direncim sınırdaydı diye söylememe rağmen umursamadı bile o gerizekalı doktor yüzünden boşa umutlandım boşa bekledim. Benim gibi olup hamile kalanlar varmı şansım nedir nezaman geçer bu illet. Bikaç gün ilacı kullanıp haftaya diyetisyene gidip beslenmeprogramı çıkartacağım spora da devam ediyorum