Insülin direnci olanlar :(

Kibelehatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
264
26
68
İstanbul
Arkadaslar, benim ünsülin direncim var sanırım, polikistik over hastalığı yaşadım.. Tüylenme kistler filan , kistler geçti çok şükür ama şu an ünsülin direncim olduğunu düşünüyorum .. Ve sadece hayatımdan meyve şekeri , unlu mamüller tatlılar çıka rarak başladım , ama çok yorgun oluyorum .. Çok uyumaya başladım ki bu sene benim sınav senem.. Ailemde üzerime geliyor zaten ilgilenmiyorlar da.. İşte bilgisi olanlardan yardım istiyorum lütfen (

Insulin direncinin oldugunu doktor mu soyledi?
Kendi tahminlerinle yola cikip kafana gore birseyler yapma bence. Doktora git.
Surekli yorgunluk ve uyku hali bircok seyin belirtisi olabiliyor. Demir eksikligi vs fiziksel sorunlardan tut, depresyona kadar gider yani.

Bende var.
Tahlilde de kesin sonuc vermiyor emin olmak icin yukleme yaptirmak gerekiyor.
En kotu etkisi de kahve ictikten sonra direk elim ayagim titrer hale geliyor. Bir de yemek aram uzarsa cinayet isleyebilecek kadar sinirli olurum. Kilo durumun nedir? Dikkat etmedigin her an kilo alirsin bunda malesef.

insülin direncin varsa öncelikle kilo vermelisin. zayıf dahi olsan bu böyle. sonrasında glisemik indeksi düşük karbonhidrattan fakir beslenmelisin. doktorun sana metformin tarzı bir hap vermedi mi? halsizliğin yorgunluğun bu tip gıdaları hayatından çıkardığın için olmaz. diğer yediklerinden de pekala enerji alırsın. vitamin eksikliği olabilir. b12 ve demir değerlerine baktırmanda fayda var.

merhaba kibelehatun. polikistik over, kalıtsal bir hastalık ve ömür boyu sizinle yaşar deniliyor. kistlerden nasıl kurtuldun bahseder misin? ben de pkoluyum ve her dra gidişim oooo yumurtalıkların çok fena gibi abartılı tepkiler alıyorum. üstelik sol overimde birkaç yumurta olmasına rağmen, yani sol tarafım polikistik değil aslında ve umurtam ordan gelişmişti. buna rağmen drun tepkileri beni yaşlandırıyor adeta
insülin direncinden şüpheleniyorsan şeker ölçümü çok kolay, aynı gün içinde sonucunu alırsın. açlık ve tokluk kan şekerin ile insülin seviyene bakılıyor ve bir hesaplama yöntemiyle insülin direncin olup olmadığı anlaşılıyor. bende de var. bir hap veriyorlar. beslenme tarzını da düzeltmişsin zaten. sıkıntı edilecek bir durum değil bence. ruh halin stresli dönem geçirmenden kaynaklanıyor olabilir.

Son düzenleme:

Civan percemini bir denesen, cok faydasini görecegine eminim.Özellikle rahim ve yumurtaliklar icin birebir. Kendinde internette bir oku istersen faydalarini,bu otu cay gibi demleyip iciyorsun.

Civan percemini bir denesen, cok faydasini görecegine eminim.Özellikle rahim ve yumurtaliklar icin birebir. Kendinde internette bir oku istersen faydalarini,bu otu cay gibi demleyip iciyorsun.

canım şimdilerde soğan kürü ile hemhalim ben bir tuhaf pkoluyum esasında. çünkü hiç adet gecikmem olmaz hatta erken erken olurum. ama teşekkür ederim, şifa Allahtan, civanperçemini de bir araştırayım tabii

merhaba arkadaşlar.. ben henüz 8 aylık evliyim ve evlendiğimden beri bir anda 10 kilo birden aldım ailemde herkeste şeker hastalığı var çevremdekilerde bende insülin direnci olabileceğini söylüyorlar. çok sık yemek yeme ihtiyacı duymamdan ve tatlıya çok düşkün olmam yüzünden böyle bir yorum yapıyorlar. Ve bende ne yazıkki hiç bir şekilde kilo veremiyorum bu durumdan çok mutsuzum insülin direncimin olup olmadığını öğrenmek için dahiliyeye mi gitmem gerekiyor kilo vermek istiyorum artıkkk (

Bende de var. Kilolu bir insanım kilo vermem gerek ve bazen bu kilo vermemi engelliyor. İlaç kullabıyorum ben gerçi kullanmıyorumda kullanmak gerek. Bir doktora görünmeni tavsiye ederim canım.

Ünsülin direnci en fazla 2.7 olması Lazım benim 5. 66 çok yüksek offf

Arkadaşlar bende bir pcos luyum bebiş istediğimde doktor insülin direnci testi yaptırdı
insülin direnci :2
açlık kan şekeri :88
insülin : 9,94

Çıktı amaa anlayamıyorumm kızlar bilginizce fikirr verirmisiniz ?

Ünsülin direncin sadece 2 mi yazıyor kan şekerin normal demek 2.7 nin altındaysa mor gibi gözüküyor tahlillerin benimkilerle karşılaştırdım

Ünsülin direncin sadece 2 mi yazıyor kan şekerin normal demek 2.7 nin altındaysa mor gibi gözüküyor tahlillerin benimkilerle karşılaştırdım

Evet canım insülin direncinin karşısında sadece 2 yazıyor.. Ay inteernettende araştırdım biraz normal gibi duruyor :) Teşekkür ederimmmmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…