ben de pcos ve insülin direnci hastasıyım. başta kadın doğumcuların tedavileriyle şiştim şiştim...endokrinolojiye gitmek kurtuluşum oldu. gliforu ilk gebeliğimde bıraktırmıştı dr ve 7. haftanın sonunda bebeğin kalbi durdu,küretaj olmam gerekti. ikinci gebeliğimde gliforu 9 ay kullandım.endokrinoloğum muhtemelen gebelik diabeti çıkacak dedi ve yanılmadı, 3 haftalık gebeyken 100'lük şeker yüklemesinde diabet çıktı. glifor ve insülini aynı anda kullandım. düşüklere yol açan şey kan şekeri seviyesinin ani yükselişi ya da düşüşü olduğu için dr diyetisyene sevk etti ve glisemik indeks diyeti yaptım. bu sayede gebe olduğum halde 7.5 kg verdim. gebeliği kilo almadan aksine kilo vererek tamamladım. gebelik öncesi de diyetisyenden insülin direncini belirterek yardım isteyebilirsin. muhtemelen sende de pcos var çünkü bu lanet hastalıklar ikiz kardeş gibi. bu yüzden klomenin oluşturduğu yumurta çatlamayıp kiste dönüşebilir.
gebelik sonrası emzirme döneminde bile glifor kullanılabilir.ben bıraktım, dr bıraktırdı. insülin direncime baktırmadım daha ama muhtemelen yine yükselmiştir.
bu arada ilk yirmi gün sabah yarım tablet, sonra 10 gün sabah akşam yarım tablet, sonra 10 gün sabah yarım akşam tam ve nihayet 10 gün sonra sabah-akşam tam şeklinde artırıp vücudu alıştırarak yan etkilerin önüne geçti dr. bilirsin glikofaj korkunç bulantı yapar. sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. yıllardır endokrinolojiye gide gele epey şey öğrendim.