Arkadaşlar selam. Pcos olmama rağmen uzun uğraşlar sonucu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İnsülin direncim var. Doktor gebelik diyabeti riskin var dedi. Doğumdan sonra anneye ve bebeğe çok ciddi enfeksiyon oluşturabilir dedi. Çok korktum. En kötü ne olabilir ki(
Canım artık yapacak bir şey yok yıpratma kendini. Benim de şekerim yüksek bi ara matofin kullandım düştüğü için bıraktım. Yapman gereken sıkı bir diyet. Meyveyi bile sınırlı ye. Ekmek makarna vs bunlardan uzak dur. Ben de öyle yapıyorum. Zor ama yapacak bir şey yok. Her gün 2 yumurta sebze et yiyorum. Benim doktor bunu önerdi. 12. Haftam dolsun spor da yapacağım.
Arkadaşlar selam. Pcos olmama rağmen uzun uğraşlar sonucu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İnsülin direncim var. Doktor gebelik diyabeti riskin var dedi. Doğumdan sonra anneye ve bebeğe çok ciddi enfeksiyon oluşturabilir dedi. Çok korktum. En kötü ne olabilir ki(
Bende de gebelik şekeri var hatta çok yüksek insülin kullanıyorum. Şimdiden yediklerine çok dikkat et hatta diyetisyene git daha gebeliğin başında dikkat edersen hiçbir şey olmaz merak etme
İnsülin direnci bende de var. İlk hamileliğimde korktuğum için şeker yüklemesi yaptırdım gebelik şekeri çıkmadı. Şuanda ikinciye hamileyim ve 24. Haftadayım. Doktora şeker yüklemesi yaptırmak istemediğimi söyledim açlık tokluk şekeri baktı. İkisi de 100 ün altında geldi. Yani insülin direnci olan gebelik diabeti olacak değil. Tam buğday ekmeği tüketiyorum ve gün içinde hareketliyim. Siz de hamurişine biraz ara verip buğday ekmeğinden ziyade kepekli ekmek tam buğday ekmeği gibi ekmekler tüketebilirsiniz.