• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnstagram da ürün satmak ve kargo ile anlaşmak

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
453
131
103
32
Kızlar merhaba bu kez sizlere faklı bi konuda danışmak istiyorum. Ben atanamamış bir öğretmenim ve artık pek ümidim de yok. Evde bişeyler yapıp instagram da satmak istiyorum. Bebek ürünleri satarak sizce kazanç sağlayabilir miyim? Bu tarz şeylere instagram da talep oluyor mu? Ve kargoyu alıcıya ödeterek karşı tarafa fazla maliyet yüklemek istemiyorum anlaşmalı kargolar nasıl oluyor en uygun fiyat hangi kargo da var bilginiz var mı?

oyle biseyi ancak buyuk firmalar yapabilir.kargoyu tabiki karsi taraf odeyecek.kapida odeme secenegi yoksa eft yada kredi kartiyla aldiklarinda urunun fiyatina ek kargo ucretini de eklerler.bu isler biraz sabir ve sermaye istiyor.bebek urunlerinden kastiniz nedir mesela

kargo konusunu bilmiyorum ama ticari kazançtan vergi mükellefiyeti actirmaniz lazım satış yapamasaniz bile beyannameye vs para verceksiniz
bi vergi dairesine gidip öğrenin bence astarı yüzünden pahalıya gelmesin
ha gitmem derseniz denetimler çok yaygınlaşıyor yakalanirsaniz ceza yersiniz
evden yapıp İnternet karıştırmadan satarsaniz esnaf muafiyeti belgesi alırsınız sorun olmaz

oyle biseyi ancak buyuk firmalar yapabilir.kargoyu tabiki karsi taraf odeyecek.kapida odeme secenegi yoksa eft yada kredi kartiyla aldiklarinda urunun fiyatina ek kargo ucretini de eklerler.bu isler biraz sabir ve sermaye istiyor.bebek urunlerinden kastiniz nedir mesela
Yeni çıkan takı yastıkları pano çevreler hastane çıkış seti lohusa seti vs

Kızlar merhaba bu kez sizlere faklı bi konuda danışmak istiyorum. Ben atanamamış bir öğretmenim ve artık pek ümidim de yok. Evde bişeyler yapıp instagram da satmak istiyorum. Bebek ürünleri satarak sizce kazanç sağlayabilir miyim? Bu tarz şeylere instagram da talep oluyor mu? Ve kargoyu alıcıya ödeterek karşı tarafa fazla maliyet yüklemek istemiyorum anlaşmalı kargolar nasıl oluyor en uygun fiyat hangi kargo da var bilginiz var mı?
Kargo anlaşması için vergi lehvası şart.

Cok bilgim yok amaOTE="leylacv, post: 55087752, member: 807202"]Kızlar merhaba bu kez sizlere faklı bi konuda danışmak istiyorum. Ben atanamamış bir öğretmenim ve artık pek ümidim de yok. Evde bişeyler yapıp instagram da satmak istiyorum. Bebek ürünleri satarak sizce kazanç sağlayabilir miyim? Bu tarz şeylere instagram da talep oluyor mu? Ve kargoyu alıcıya ödeterek karşı tarafa fazla maliyet yüklemek istemiyorum anlaşmalı kargolar nasıl oluyor en uygun fiyat hangi kargo da var bilginiz var mı?[/QUOTE]
Cok bilgim yok ama bazi kargo firmalarina onceden para yatirip kargolarinizi indirimli gonderebilirsiniz.bi sorun isterseniz kargolara.

Benim instagramdan satis sayfam var
Ofis panel ile anlastim mng kargo ile anlasmali gonderim yapiyorum ama kargo dirketleri bunun icin vergi levhasi istiyor o yuzden esimin sirketi uzerinden imzaladik sozlesmeyi
Yani bireysel olarak anlasamazsiniz kargo sirketiyle mutlaka sahis firmasi da olsa vergi levhaniz olmasi lazim

kargo konusunu bilmiyorum ama ticari kazançtan vergi mükellefiyeti actirmaniz lazım satış yapamasaniz bile beyannameye vs para verceksiniz
bi vergi dairesine gidip öğrenin bence astarı yüzünden pahalıya gelmesin
ha gitmem derseniz denetimler çok yaygınlaşıyor yakalanirsaniz ceza yersiniz
evden yapıp İnternet karıştırmadan satarsaniz esnaf muafiyeti belgesi alırsınız sorun olmaz
Değiniz konuyu araştırdım ama instagramdaki hiçbir sayfa vergi meselesini bilmiyor normal evden yapıp satıyor

Benim instagramdan satis sayfam var
Ofis panel ile anlastim mng kargo ile anlasmali gonderim yapiyorum ama kargo dirketleri bunun icin vergi levhasi istiyor o yuzden esimin sirketi uzerinden imzaladik sozlesmeyi
Yani bireysel olarak anlasamazsiniz kargo sirketiyle mutlaka sahis firmasi da olsa vergi levhaniz olmasi lazim
Anladım canım onu bilmiyordum

Değiniz konuyu araştırdım ama instagramdaki hiçbir sayfa vergi meselesini bilmiyor normal evden yapıp satıyor

mesela evleri günlük kiralamayi da mükellefiyet açtırıp yapmalari lazim onu da bilmiyolar ya da kaçak yapiyolar
yakalaninca acayip ceza kesiliyo

evden yapcaksiniz ama internette tanıtım yapıp İnternet üzerinden satışa girince isin boyutu değişiyo ve mükellefiyet aranıyo
bazı şeyleri de siz anlamazsiniz yapamazsiniz muhasebeci tutmaniz gerekir
ben kirayi elden aldıkları için ev sahiplerine binlerce lira ceza kestim mecburen, neyseki affa geldi de çoğu silindi

eskisi gibi değil biri şikayet etse tamam zaten
hem denetimler de çok sıkı artık

Kargo şirketleriyle anlaşma yapmak için şirket olmanız gerekiyor.
Kapıda ödeme sisteminizin olması içinde ayni sekilde

İki seneye yakın satış yaptım instagramdan ama şirket değildim.yani vergi levham yoktu.ama yaptıklarım beğenildi .eft ile ödemeleri alıp kargolari alıcı ödemeli olarak gonderiyordum.
Cok ta güzel kendi yağımda kavruldum işi buyutuyordum hatta magazlardanda talep olmustu ama başka sebepler yüzünden bırakmak durumunda kaldım.yapabileceğinizi düşünüyorsanız baslayin

Kargo şirketleriyle anlaşma yapmak için şirket olmanız gerekiyor.
Kapıda ödeme sisteminizin olması içinde ayni sekilde

İki seneye yakın satış yaptım instagramdan ama şirket değildim.yani vergi levham yoktu.ama yaptıklarım beğenildi .eft ile ödemeleri alıp kargolari alıcı ödemeli olarak gonderiyordum.
Cok ta güzel kendi yağımda kavruldum işi buyutuyordum hatta magazlardanda talep olmustu ama başka sebepler yüzünden bırakmak durumunda kaldım.yapabileceğinizi düşünüyorsanız baslayin
Peki siz ne katagori de satış yaptınız

kk birinci noteri kk birinci noteri doğruyu diyor internetten her türlü satış için vergi levhası,fatura kesimi şart hatta 2. El ürün bile satarken onun için bile fatura isteniyor,bu tür satış yerleri takip altında artık, geçmişe yönelik bile ceza kesiliyor,instagram vs gibi yerde sanırım faturasız satış yapanlar çok ama yakalanınca cezası çok yüksek oluyor e-ticarete girdiği için.

kk birinci noteri kk birinci noteri doğruyu diyor internetten her türlü satış için vergi levhası,fatura kesimi şart hatta 2. El ürün bile satarken onun için bile fatura isteniyor,bu tür satış yerleri takip altında geçmişe yönelik bile ceza kesiliyor,instagram vs gibi yerde sanırım faturasız satış yapanlar çok ama yakalanınca cezası çok yüksek oluyor e-ticarete girdiği için.

aynen dikkat edin o kadar emek verip bide ceza vs yazık günah emeklerinize
ya satış yapan birine evden yapıp verin o zaman sizi bağlayan bisey olmaz, sattığınız kişi satsin siz de esnaf muafligindan yararlanın

ben adınızı etiketleyemedim sizden alıntı yaptim kusura bakmayın

Back
X