İnsanlık nereye gidiyor?

Kesinlikle siz gbi düşünüyorum. Çocuklar internet kafelerde oyun başlarında ve ne acı ki ellerinde bir silah sözde düşmanları taramakta. Çocuk oyunlarındaki kadın savaşçılar bile neredeyse çırılçıplak. Masumiyet kalmadı çocuklarda.. üzülerek ve çaresizce seyrediyoruz olanları. Konuşmayı, tartışmayı ve hatta yumruklaşmayı unuttuk. Tek çözüm yolu öldürmek oldu.. kimsenin kimseye tahammülü yok..

Bunların bilerek yapıldığına inanıyorum. Götürülmek istenen bir yer var bu zamanın en güzel silahıda televizyon bilgisayar. Yani Amerikan oyunu derlerdi eskiden şimdi ona ne hacet türk diziler kavga, dövüş, tecavüz, cinayet. Güzel programlar yok mu illaki vardır ama bunlar izleniyor bunlar tutuluyor malesef. Kendi çapımızda aldığımız önlemler devede kulak kalsada yapabildiğimiz kadarını yapmalıyız.

Yagmacı gezici genclerden bahsedilir ama elinde satırla sopalarla sokağa cıkan genclikten bahsedilmez.
Sonrada vay efendim ben siyasete girmedim niye siyaset karıstırıyorsunuz.
Her kesimden insanı ele alan bir metin yazsaydınız kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.
Ama yazdıgınız yazı bu kadar yanlıyken böyle ben siyasetten bahsetmedim demeniz çok abes.
Sadece tek bir yazınızdan anlaşılabiliyor siyasi görüşünüz.
twe twe adlı uyenin yazdıklarından bahsetseydiniz mesela, insanların yok yere birbirini öldürdüğünü yazsaydınız sadece o zaman samimi olabilirdiniz belki.

sokağa çıkan gençliğin satırlısı, taşlısı mı olur. Sizin neden bu hırsınız ben bunu anlayamıyorum. Sokağa çıkanın taşlısıda, satırlısıda benim gözümde aynıdır hanımefendi. Sizin için satır ve taşa göre siyasi ayrım varsa dediğim gibi başlık açın o insanlarla fikir alışverişi yapın. Siyaset konuşmak istesem siyasete yazar başlıkta açardım. Konuşmak istediğim konuyu söylüyorum. Israrla tartışma ortamı çıkarmak istemenizede anlam veremiyorum. Son kez söylüyorum siyaset konuşmak için açmadım başlığı. İsterseniz açın başlık buyrun orada konuşalım.

Egitim yok birde bir kesim insanin zamaninda ezildigi seklinde algi yonetimi yapilip simdi lale devri gibi takildiklarindan hersey benim hakkima dondu is. Bencil saygisiz sorumsuz yuksek egolu insanlar doldu birden haliyle. Bence yani...

sokağa çıkan gençliğin satırlısı, taşlısı mı olur. Sizin neden bu hırsınız ben bunu anlayamıyorum. Sokağa çıkanın taşlısıda, satırlısıda benim gözümde aynıdır hanımefendi. Sizin için satır ve taşa göre siyasi ayrım varsa dediğim gibi başlık açın o insanlarla fikir alışverişi yapın. Siyaset konuşmak istesem siyasete yazar başlıkta açardım. Konuşmak istediğim konuyu söylüyorum. Israrla tartışma ortamı çıkarmak istemenizede anlam veremiyorum. Son kez söylüyorum siyaset konuşmak için açmadım başlığı. İsterseniz açın başlık buyrun orada konuşalım.

Siyaset istemediğiniz konunuzda devrim ya da devlet mali yagmalak gibi anlatimlar kullanmamaliydnz. Bunlari ne amaçla yazdiniz?

Sizin hem onlari yazıp hem buna cevap verenlere "siyasete çekmeyin" demeniz biraz saçma olmuyor mu?

Bunların bilerek yapıldığına inanıyorum. Götürülmek istenen bir yer var bu zamanın en güzel silahıda televizyon bilgisayar. Yani Amerikan oyunu derlerdi eskiden şimdi ona ne hacet türk diziler kavga, dövüş, tecavüz, cinayet. Güzel programlar yok mu illaki vardır ama bunlar izleniyor bunlar tutuluyor malesef. Kendi çapımızda aldığımız önlemler devede kulak kalsada yapabildiğimiz kadarını yapmalıyız.

Dizi olayı çok korkunç zaten. Herkes birbirinin sevgilisiyle beraber olmakta.. eskiden ayıpladığımız ne varsa evimizin içine kadar girdi..

Bir insanın başka birine "ölüm" kaderini biçmesi ne acı.. gittikçe sevgisizleşiyoruz. Çocuk kavgaları bile 2-3 kişinin ölümüyle sonuçlanıyor.. off vallahi çok üzgünüm.. niçin birbirimizi anlayamıyoruz ki?

Bu gerçekten bilinçli yapılan birşey mi bilemiyorum. Öyle olmamasını umuyorum..

Siyaset istemediğiniz konunuzda devrim ya da devlet mali yagmalak gibi anlatimlar kullanmamaliydnz. Bunlari ne amaçlayarak yazdiniz?

Sizin hem onlari yazıp hem buna cevap verenlere "siyasete çekmeyin" demeniz biraz saçma olmuyor mu?

Orayı ben de çözemedim ; ben lafın ucunu dokundurayım ama aman aman başka kimse o konuda yorum yapmasın mazallah, olmuş.

Hem siyasal içerikli cümle yazıp , hem de siyaset yazmayın lütfen demek bana da birazcık garip geldi. O cümleyi yazarsanız konu sahibesi , konu ve içerik değişir. Siz Gezicilere o cümleyi yazarsanız , o cümleye katılmayanlar da görüşlerini yazarlar tabi. Sonra da benim konuma saldırdılar neden böyle yapıyorlar tu kaka üyeler, tavrı takınmışssınız , orayı zaten hiç anlayamadım.

Son düzenleme:
Yagmacı gezici genclerden bahsedilir ama elinde satırla sopalarla sokağa cıkan genclikten bahsedilmez.
Sonrada vay efendim ben siyasete girmedim niye siyaset karıstırıyorsunuz.
Her kesimden insanı ele alan bir metin yazsaydınız kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.
Ama yazdıgınız yazı bu kadar yanlıyken böyle ben siyasetten bahsetmedim demeniz çok abes.
Sadece tek bir yazınızdan anlaşılabiliyor siyasi görüşünüz.
twe twe adlı uyenin yazdıklarından bahsetseydiniz mesela, insanların yok yere birbirini öldürdüğünü yazsaydınız sadece o zaman samimi olabilirdiniz belki.
şuan arkadaşa neden saldırıyorsunuz çok merak ediyorum.
kaldı ki ben başlığı ve konuyu okuyunca hiç siyaset falan sezmedim.
siz ama bu saatte içindeki paylaşan bir insana üzerinde bulunan negatiflikleri atıyorsunuz.
bana bulaşmayan diye yazmayayım diye kendimi zor tutttum tuttum ama sırf amacınız yani saldırmak
biraz daha konu dışına çıkıp siyaset yaparsanız kötü içerik butonuna basıcam.
biraz saygı lütfen

Egitim yok birde bir kesim insanin zamaninda ezildigi seklinde algi yonetimi yapilip simdi lale devri gibi takildiklarindan hersey benim hakkima dondu is. Bencil saygisiz sorumsuz yuksek egolu insanlar doldu birden haliyle. Bence yani...

En basiti daha geçen gün bir üniversite hocasıyla konuşuyoruz bu kağıt atılan çöplerden bahsediyor biz bile içine plastik atıyoruz ne öğretebiliriz ki gençlere diyor. Eğitimli eğitimsizler dolu malesef her yer.

şuan arkadaşa neden saldırıyorsunuz çok merak ediyorum.
kaldı ki ben başlığı ve konuyu okuyunca hiç siyaset falan sezmedim.
siz ama bu saatte içindeki paylaşan bir insana üzerinde bulunan negatiflikleri atıyorsunuz.
bana bulaşmayan diye yazmayayım diye kendimi zor tutttum tuttum ama sırf amacınız yani saldırmak
biraz daha konu dışına çıkıp siyaset yaparsanız kötü içerik butonuna basıcam.
biraz saygı lütfen

Sizin actiginiz baslikla arasında çok fark var..

Sonuna kadar okumadan ben de paylasimi beğenmiştim ama sona doğru gezi olaylarına devrime yorum yapip sonra siyaset istememek garip.

konu sahibine sesleniyorum..
bence boşverin..

öyle yapmaya çalışıyorum. Arada dayanamıyorum :KK47: 2-3 kişi canları sıkılmış galiba. Neyse cidden onları görmeden konuşmaya ve yazmaya devam edicem. Sizde boşverin. Başlık açın konuşun diyorum ama böyle daha zevkli oluyor sanırım :cool:

öyle yapmaya çalışıyorum. Arada dayanamıyorum :KK47: 2-3 kişi canları sıkılmış galiba. Neyse cidden onları görmeden konuşmaya ve yazmaya devam edicem. Sizde boşverin. Başlık açın konuşun diyorum ama böyle daha zevkli oluyor sanırım :cool:
ben de bu kadar olayın üzerine nasıl bu kadar agresif olunabiliyor anlamıyorum.
tekrar söylüyorum. hiç birşey olmasa o savcının bakışlarını hatırlayın, herşeye olan kininiz öfkeniz ve siyaset aşkınız yok olup gider zaten....

ben de bu kadar olayın üzerine nasıl bu kadar agresif olunabiliyor anlamıyorum.
tekrar söylüyorum. hiç birşey olmasa o savcının bakışlarını hatırlayın, herşeye olan kininiz öfkeniz ve siyaset aşkınız yok olup gider zaten....

her ölümü siyasetle yolculuyor olduk artık. O fotoğrafta bir baba var ya. Ben siyaset göremiyorum bu gece. Bir eş gitti ya. Bir baba. Bir insan. Hala bunun üstünden siyaset yapılıyor. Tek bir taraf için demiyorum kaç parti kaç görüş varsa herkes kendine çekip yayınlıyor fotoğrafı yazık ya. Seçim zamanı düşün herşeyi ona göre ver oyunu demokrasi bu zaten. Ama ne kini bu anlayamıyorum cidden.

ülkenin bir kesimi gezi olaylarını devrim, diğer kesimi de ülkeyi yağmalamak olarak görüyor. bu iki kesimin şurada yazılan iki satırla uzlaşamayacağı da kesin. o yüzden siyaset yerine konunun temeline göre yorum yapılsa daha hoş olur. konu sahibinin derdi gençliğin gittiği nokta, kendi fikrine göre de verdiği örneklerden biri siyasi olmuş ama konu siyasi değil..o yüzden gereksiz tartışmalara girmeyin bence.

ülkenin bir kesimi gezi olaylarını devrim, diğer kesimi de ülkeyi yağmalamak olarak görüyor. bu iki kesimin şurada yazılan iki satırla uzlaşamayacağı da kesin. o yüzden siyaset yerine konunun temeline göre yorum yapılsa daha hoş olur. konu sahibinin derdi gençliğin gittiği nokta, kendi fikrine göre de verdiği örneklerden biri siyasi olmuş ama konu siyasi değil..o yüzden gereksiz tartışmalara girmeyin bence.

cidden mesajı tekrar okuyorum sıkıntı bende mi onların algılarında mı diye. evet verdiğim bir örnek fırsat verdi sadece. Neyse belki buda bize bişeyi gösteriyor. Ne tahammülsüz insalar olduk değil mi?. Düşünceye saygımız yok. Siyaset konuşmak istemiyoruma saygımız yok.

her ölümü siyasetle yolculuyor olduk artık. O fotoğrafta bir baba var ya. Ben siyaset göremiyorum bu gece. Bir eş gitti ya. Bir baba. Bir insan. Hala bunun üstünden siyaset yapılıyor. Tek bir taraf için demiyorum kaç parti kaç görüş varsa herkes kendine çekip yayınlıyor fotoğrafı yazık ya. Seçim zamanı düşün herşeyi ona göre ver oyunu demokrasi bu zaten. Ama ne kini bu anlayamıyorum cidden.

Sizin gibi konu açanlar oldu herkes üzüntüsünü paylasiyor ama yanlis anlasilmadilar.... acaba neden siz yanlis anlasildiniz? Konunuza bir göz atarsak insanların size "siyaset istemiyorum" diyerek aslında siyasete dayali yazmis olusunuzu göstermeye calistiklarini anlayabiliyoruz.

"Çocuklar devrim diye sokaklara salinmis devlet malini yaglamis" bu sizin düşünceniz bu düşünceye sahip olmayan bir suru insan da mevcut. Siz bunu yazabiliyorsunuz ama aksini yazanlar neden kinci siyasetci oluyor? Ayni şey değil mi?

arkadaşım ne anlamı var bu kadar uzatmanın beğenmediyseniz takip etmezsiniz olur biter tekrar tekrar aynı konuya girmenin ne anlamı var yazılmış birşey konu sahibide farkında ama uzatmanın alemi yok

arkadaşım ne anlamı var bu kadar uzatmanın beğenmediyseniz takip etmezsiniz olur biter tekrar tekrar aynı konuya girmenin ne anlamı var yazılmış birşey konu sahibide farkında ama uzatmanın alemi yok

Kendi yazisina cevap verenlere "kinciler, siyasetçiler, ölüm var içleri sizlamiyor mu, tahammulsuzler, saygisizlar " yazmasa uzatilmaz. Ama hala kendi yazidigina bakmayip bir de millete laf atarsa uzatilir.

X