- 7 Mart 2019
- 2.963
- 1.466
- 32
-
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
İnsanlara sorular sorun, sonra o soruların cevaplarını kendiniz onlara verin. Bunları verirken başka sorular türetin, ya da bahsederken uzatmadan bir anınızı anlatın, sonra karşınızdakine soru sorun. Espri yapın ya da karşıdaki espri yapıyorsa gülün eşlik edin. Pin pon topu gibidir sohbetler, bi sen bi o. Bu kadar.Yetişme şeklim bunda önemli payı var diye düşünüyorum Küçüklükten beri suskunum şöyle ki annem herseye kızardı hep çekinirdim benimle ilgilelmedi hiç öyle ortada büyüdüm işte hep sen sus karışma git oyna kendin büyüklerin lafına karışma vs böyleydi ve içime çok kapandım hep de böyle içime kapanıktım büyüyünce üniversiteye gitmeye başlayınca da sen niye hiç konuşmuyorsun niye bana bişey anlatmıyorsun demeye başladı bi ortama girmeye zorlanırım hemen kaynaşamam insanlarla hemen bağ iletişim kuramam. Şuan ise bazen o enerji oluyo bazen iyi iletişim kuruyorum ama çogu zaman geri dururum. Karşımdaki konuşkansa güzel sohbet ediyorum ama kendim öyle konuşmaya başlamıyorum. Girişken değilim aslında içimde çok enerjim var ama dışarı çıkmak içim bekliyor gibi ama çıkaramıyorum. İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum çekimserim ve sıkıcıyım gerçekten bunu nasıl değiştirebilirim
Sonrası gelmiyor işte her seferinde ne konuşcam. Bazı insanlar bıcır bıcır ne konusuyo ne anlatıyor anlamıyorum hiç tükenmiyor konuşacak lafları. Artık sesimin bile enerjisi yok resmen. Donuk ruhsuz oldum iyiceİnsanlara sorular sorun, sonra o soruların cevaplarını kendiniz onlara verin. Bunları verirken başka sorular türetin, ya da bahsederken uzatmadan bir anınızı anlatın, sonra karşınızdakine soru sorun. Espri yapın ya da karşıdaki espri yapıyorsa gülün eşlik edin. Pin pon topu gibidir sohbetler, bi sen bi o. Bu kadar.
Tanıştıgım insanlar peki. İlk tanışırken tamam bunları konuşuyosun da normal çevrendekilerle de öyle konuşacak lafım yok hiç napıyosun nasılsın iki üç kelam o kadarMesela nerelisin dedin, x şehirliyim sen dedi, sonra sen ben de y şehirliyim dedin. Ardından sor mesela hep x şehrinde mi yaşadın büyüdün? Bak naptım sorudan soru türettim derken konu okullardan açılır derken bi bakarsın dıdısınının dıdısı derken sohbet güzelleşir. Ama aşırı da soru sorma karşıdakide seni merak etmeli. Karşılıklı olmalı.
Ben de öyleyim hatta insan sevmiyorum kalabalık hiç sevmiyorumSonrası gelmiyor işte her seferinde ne konuşcam. Bazı insanlar bıcır bıcır ne konusuyo ne anlatıyor anlamıyorum hiç tükenmiyor konuşacak lafları. Artık sesimin bile enerjisi yok resmen. Donuk ruhsuz oldum iyice
İşte konuşmayınca samimi de olamıyorsun çevre edinmek zorlaşıyo öyle hemen samimiyet kuramıyorum zaten bugun fark ettim ki pek arkadaşım da yok e ben olsam bende sıkılırım bendenBen de öyleyim hatta insan sevmiyorum kalabalık hiç sevmiyorum. Bunu değiştirmek istiyorsanız tabii ki sosyalleşmeniz gerekiyor. Kafa yapınıza uygun birileri olmadı tabii. Bi de bazı insanlar bıcı bıcı konuşuyor demişsiniz ya öyle insanlar benim de etrafımda var ama onlar biraz dilbaz mı denir konuşkan mı denir nedir biraz fıtratlarında oluyor ona çok takılıp kendini karşılaştırma bence
Çevrendeki insanlarla da her şeyden konuşabilirsin, öncelikle ortak noktalarınızı bulman gerekir. Örnek veriyorum basit bir dizi bile olabilir, yeter ki konuşmak iste, dizideki başrolün yaptıklarına kadar bahsedip gülersiniz ama ortak nokta gerek ki sıkılmayın. Ne biliyim, ben genelde çevremde birileri varsa her şeyden konu açıyorum, örnek veriyorum bi haber okudum gördün mü onu diye başlıyorum, illa söyleyeceğim şeylerin çok mühim olmasına gerek yok, maksat muhabbet, zaten karşı taraf konuşmaya istekliyse ne konu açarsan aç katılacaktırTanıştıgım insanlar peki. İlk tanışırken tamam bunları konuşuyosun da normal çevrendekilerle de öyle konuşacak lafım yok hiç napıyosun nasılsın iki üç kelam o kadar
Bende tıpatıp sizin gibiyim. Bende annemin ilk çocuğuyum bide ilk kiz çocuğu annem yanlış büyütmemk adına bana yanlış yaptı bence . Benimde annem hep bana sen örneksin sen büyüksün sen saygılı olmalısn diye diye sindirdi beni. Bende asla muhabbet edemem. Burda bile bı duruma yorum yaparken bana cevap verilir ona karşılık yazacak birşey bulmam o derece konuşamam. Bir ortama girince en suskunu benimdir ve herkes konuşmaya çalışır ben 2 cümle konuşsam bile üçüncü cümle bi türlü çıkmaz ağzımdan yani kelimeler dilimin ucuna gelmiyor bi türlü haa en yakınımla da dehşet samimiyimdir susmak bilmem orası ayrı.Yetişme şeklim bunda önemli payı var diye düşünüyorum Küçüklükten beri suskunum şöyle ki annem herseye kızardı hep çekinirdim benimle ilgilelmedi hiç öyle ortada büyüdüm işte hep sen sus karışma git oyna kendin büyüklerin lafına karışma vs böyleydi ve içime çok kapandım hep de böyle içime kapanıktım büyüyünce üniversiteye gitmeye başlayınca da sen niye hiç konuşmuyorsun niye bana bişey anlatmıyorsun demeye başladı bi ortama girmeye zorlanırım hemen kaynaşamam insanlarla hemen bağ iletişim kuramam. Şuan ise bazen o enerji oluyo bazen iyi iletişim kuruyorum ama çogu zaman geri dururum. Karşımdaki konuşkansa güzel sohbet ediyorum ama kendim öyle konuşmaya başlamıyorum. Girişken değilim aslında içimde çok enerjim var ama dışarı çıkmak içim bekliyor gibi ama çıkaramıyorum. İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum çekimserim ve sıkıcıyım gerçekten bunu nasıl değiştirebilirim
Mevcut arkadaşlarınla aran nasıl mesela? Biraz da kendini şartlamış olabilirsin bence ondan dolayı da geri duruyorsun yoksa yapabilirsinİşte konuşmayınca samimi de olamıyorsun çevre edinmek zorlaşıyo öyle hemen samimiyet kuramıyorum zaten bugun fark ettim ki pek arkadaşım da yok e ben olsam bende sıkılırım benden
Onlarla da bi yere kadar konuşuyoruz da sonra konu bitiyo kalıyo öyle konuşma ilerlemiyor çok kısıtlı yani muhabbetim insanlar sürekli birbirlerine ne anlatıyorlar merak ediyorum ciddenMevcut arkadaşlarınla aran nasıl mesela? Biraz da kendini şartlamış olabilirsin bence ondan dolayı da geri duruyorsun yoksa yapabilirsin
Benim arkadaşlarımla çok boş şeyler konuştuğum da oluyor mesela ahahahOnlarla da bi yere kadar konuşuyoruz da sonra konu bitiyo kalıyo öyle konuşma ilerlemiyor çok kısıtlı yani muhabbetim insanlar sürekli birbirlerine ne anlatıyorlar merak ediyorum cidden
Bütün dünyada (modern zamanlar diyelim) aşırı pompalanan birşey var; "Girişken ol, sosyalleş, konuşkan ol, enerjini yüksek tut..vs" diye. Bu tamamen insanları "tektip"leştiren bir anlayış..Yetişme şeklim bunda önemli payı var diye düşünüyorum Küçüklükten beri suskunum şöyle ki annem herseye kızardı hep çekinirdim benimle ilgilelmedi hiç öyle ortada büyüdüm işte hep sen sus karışma git oyna kendin büyüklerin lafına karışma vs böyleydi ve içime çok kapandım hep de böyle içime kapanıktım büyüyünce üniversiteye gitmeye başlayınca da sen niye hiç konuşmuyorsun niye bana bişey anlatmıyorsun demeye başladı bi ortama girmeye zorlanırım hemen kaynaşamam insanlarla hemen bağ iletişim kuramam. Şuan ise bazen o enerji oluyo bazen iyi iletişim kuruyorum ama çogu zaman geri dururum. Karşımdaki konuşkansa güzel sohbet ediyorum ama kendim öyle konuşmaya başlamıyorum. Girişken değilim aslında içimde çok enerjim var ama dışarı çıkmak içim bekliyor gibi ama çıkaramıyorum. İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum çekimserim ve sıkıcıyım gerçekten bunu nasıl değiştirebilirim
Yetişme şeklim bunda önemli payı var diye düşünüyorum Küçüklükten beri suskunum şöyle ki annem herseye kızardı hep çekinirdim benimle ilgilelmedi hiç öyle ortada büyüdüm işte hep sen sus karışma git oyna kendin büyüklerin lafına karışma vs böyleydi ve içime çok kapandım hep de böyle içime kapanıktım büyüyünce üniversiteye gitmeye başlayınca da sen niye hiç konuşmuyorsun niye bana bişey anlatmıyorsun demeye başladı bi ortama girmeye zorlanırım hemen kaynaşamam insanlarla hemen bağ iletişim kuramam. Şuan ise bazen o enerji oluyo bazen iyi iletişim kuruyorum ama çogu zaman geri dururum. Karşımdaki konuşkansa güzel sohbet ediyorum ama kendim öyle konuşmaya başlamıyorum. Girişken değilim aslında içimde çok enerjim var ama dışarı çıkmak içim bekliyor gibi ama çıkaramıyorum. İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum çekimserim ve sıkıcıyım gerçekten bunu nasıl değiştirebilirimabens