• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlarla iletişim kurarken,yüzlerine bakamıyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ofka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ofka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
10
0
0
Antalya
meltem hanım bendeki sorun erkek ya da kız arkadaşlarımla konuşurken yüzlerine bakamam ve şöyle bi düşünce oluşuyo örneğin kız arkadaşımla konuşurken göğüslerine gözlerim takılırsa,erkeklerle konuşurken onların cinsel organına gözüm takılırsa gibi korkularım var...bu düşüncelerimden dolayı iletişim kurmakta zorlanıyorum yüzlerine bakamıyorum ...benim rahatsızlığım nedir ve nasıl kurtulabilirim bu durumdan ..şimdiden teşekkür ediyorum..

Diğer konundan buraya geldim.Sorun henüz cevaplanmamış ancak göründüğü kadarıyla sorunun obsesif kompülsif bozukluk.Cinsellik takıntısı:

" İnsanların cinsel organlarına bakma takıntılarına da sıkça şahit oluruz. Kadınların cinsel organlarına bakma dürtüsü duyan erkekler, gözleri erkeklerin kasıklarına kayacakmış korkusu yaşayan kadınlar sık sık bize başvururlar. Bu kişiler, erkekse kadınları rahatsız etmekten, kadınsa 'hafifmeşrep' damgası yemekten büyük korku duyarlar.

Seks bağımlılığıyla hiçbir alâkası yoktur. Tam tersine, cinsel takıntısı olan insanlar son derece mazbut, ahlaki değerlere haddinden fazla önem veren, hatta ahlaki konularda oldukça katı olan kişilerdir. Korktukları şeyleri asla yapmazlar. Takıntı, düşüncenin bir hastalığıdır. Asla istenmeyen eylemle sonuçlanmaz. Takıntılı insanlar kendilerine büyük haksızlık eder, 'sapık' olduklarının anlaşılacağı endişesiyle izole bir hayat yaşamaya başlarlar. " Alıntı-aktuelpsikoloji

Mutlaka bir psikiyatriste başvurmalısın.

Back