• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların Maskeleri

BilgeGokcen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2007
306
1
96
Ankara
Sevmediğimiz yönlerimizi başkalarından saklamak için kullanılan maskeler bir süre sonra kişiyi kendi gözünden de saklar. Kişi içindeki boşluğu unutmak, acıyı azaltmak için değişik savunma mekanizmaları geliştirir. Ne kendisini, ne başkalarını olduğu gibi kabul edebilir.

Eksikliğini gizlemek için mükemmeliyetçi olur.

Güçsüzlüğünü gizlemek için başkalarını kontrol etmek ister.

Korkaklığını gizlemek için şiddete ve öfkeye başvurur.

Suçluluk duygularını gizlemek için, başkalarını suçlar, eleştirir(yıkıcı), yargılar.

Onursuzluğunu gizlemek için gururlu olur.

Azimsizliğini gizlemek için hırslı olur.

Değersizliğini gizlemek için kibirli olur.

Yetersizliğini gizlemek için başkalarını hor görür.

Ahlaksızlığını gizlemek için “ahlakçı” olur.

Kıskançlığını gizlemek için sürekli hoş görünmeye çalışır.

Önemsizliğini gizlemek için kendini beğenmiş olur.

Sevgi açlığını gizlemek için aşırı yardımsever ve fedakar olur.

Aptallığını gizlemek için, ahkam kesen olur.

Ama mutlu olamaz, doyumlu olamaz, GÜÇLÜ OLAMAZ.

Nil Gün'den...

bilgecim güzel teşhisler, çok güzel yazılmış doğrusu, paylaştığın için sağol

insanların maskelerinin çoğuda kültür farklılıklarından ileri geliyor bence toplumun kimisi ilerde kimi geride ayak uyduramıyor çağa. teşekkürler bilgecim

evet çok güzel tespitler..teşekkürler paylaşımınız için.
konuyla ne kadar bağdaşır bilmiyorum fakat şöyle de birşey var.aslında hepimizin maskeleri var,kimselere gösteremedğimiz bir yüzümüz de yok mu sizce.
sokağa çıktığımızda aslında kimseyle konuşmak istemeyiz ama iyi ve güler yüzlü maskemizi takıp"merhaba" deriz tebessümle.
bir arakadaşınız telefon etmiştir,siz onu özlememşsinizdir ama o size sizi özledğini söyler"aa bende özlemştm tam da seni arayacaktım"
içiniz çok bunalmıştır hatta ağlamak istiyorsunuzdur ama okuldan gelen çocuğunuza bunu belli etmeden"canım benim ne yaptın bugunun nasıl geçti"
annen aramıştır"nasılsın kızım,iyiyim çok mutluyum hiç sorunum yok"
eşinin konumundan dolayı bir sürü insana sırf eşini mutlu etmek için yalandan"merhaba görüşelim lütfen" deyip,iyi evlat,iyi anne,iyi eş,iyi arkadaş,iyi İNSAN olmak için kaç maske kullanıyoruz.bazı maskelerimiz artık yüzümüze yapışmış maske olmaktan çıkmış.bu maskelerle savaşımda epeyce yol katettiğimi düşünüyorum yanımdaki insanların çoğunun beni terkedeceğini göze alarak.
herkese maskesiz görüşebileceği insanlar diliyorum yaşamlarında.

gerçekten çok güsel paylaşımlar insanların bilipte söyleyemedikleri şeyler doğrusu hoşuma gitti saol paylaşım için

Eksikliğini gizlemek için mükemmeliyetçi olur.

Bu ben.Hakikaten eksikliğim var mı merak etmeye başladım.Ama etraflıca düşününce herkesin bir eksikliğinin olabileceğine karar verdim.

Back